reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szanse na przeżycie wcześniaka

pouchines

Zaciekawiona BB
Niestety szyjka leci w dół, brzuch twardnieje mimo magnezu. Dbam o siebie jak mogę, ale ryzyko porodu przedwczesnego niestety jest. Mam takie pytanie, w przypadku porodu wcześniaka, to pod kątem szans na przeżycie ważniejszy jest tydzień ciąży, czy jednak masa dziecka? Jestem w 22+3 a waga małej to już 500 g i już tylko to mnie pociesza.

reklama
Może bierz nospe . Ja biorę Forte x3 plus scopolan x2 plus magnez 3x3 Bo też mi twardnieje . Po 2 tyg sumiennego przyjmowania magnezy 3 różnych firm i nosoe jest poprawa .

Może bierz nospe . Ja biorę Forte x3 plus scopolan x2 plus magnez 3x3 Bo też mi twardnieje . Po 2 tyg sumiennego przyjmowania magnezy 3 różnych firm i nosoe jest poprawa .
Biorę magnez, mam zalecenie 6 tabletek dziennie Magne B6 forte. Nospe biorę jak już twardnienie jest bardzo nieprzyjemne.

Niestety szyjka leci w dół, brzuch twardnieje mimo magnezu. Dbam o siebie jak mogę, ale ryzyko porodu przedwczesnego niestety jest. Mam takie pytanie, w przypadku porodu wcześniaka, to pod kątem szans na przeżycie ważniejszy jest tydzień ciąży, czy jednak masa dziecka? Jestem w 22+3 a waga małej to już 500 g i już tylko to mnie pociesza.
Ważny jest i tydzień ciąży i waga.
Ale Ty jeszcze masz i czas i możliwości reakcji. Jesteś w szpitalu?

Ja akurat jestem z tych, króre będą absolutnie odradzać nospę.

@seremida niestety do szwu macica musi być spokojna. Nie wiem jak z pessarem.

reklama
Ważny jest i tydzień ciąży i waga.
Ale Ty jeszcze masz i czas i możliwości reakcji. Jesteś w szpitalu?

Ja akurat jestem z tych, króre będą absolutnie odradzać nospę.

@seremida niestety do szwu macica musi być spokojna. Nie wiem jak z pessarem.
ja miałam pessar zakładany przy twardniejącej macicy i jeszcze krótszej szyjce, więc chyba można.

Do góry