Niestety szyjka leci w dół, brzuch twardnieje mimo magnezu. Dbam o siebie jak mogę, ale ryzyko porodu przedwczesnego niestety jest. Mam takie pytanie, w przypadku porodu wcześniaka, to pod kątem szans na przeżycie ważniejszy jest tydzień ciąży, czy jednak masa dziecka? Jestem w 22+3 a waga małej to już 500 g i już tylko to mnie pociesza.
reklama
Teraz 2,2mm. Na drugich prenatalnych było jeszcze 3,3mm.Ile Szyjka ma mm ?
Biorę magnez, mam zalecenie 6 tabletek dziennie Magne B6 forte. Nospe biorę jak już twardnienie jest bardzo nieprzyjemne.Może bierz nospe . Ja biorę Forte x3 plus scopolan x2 plus magnez 3x3 Bo też mi twardnieje . Po 2 tyg sumiennego przyjmowania magnezy 3 różnych firm i nosoe jest poprawa .
Biorę magnez, mam zalecenie 6 tabletek dziennie Magne B6 forte. Nospe biorę jak już twardnienie jest bardzo nieprzyjemne.
To moze nospe powinnas przyjmowac regularnie?
A szew? Pessar?
Lady Loka
Fanka BB :)
Ważny jest i tydzień ciąży i waga.Niestety szyjka leci w dół, brzuch twardnieje mimo magnezu. Dbam o siebie jak mogę, ale ryzyko porodu przedwczesnego niestety jest. Mam takie pytanie, w przypadku porodu wcześniaka, to pod kątem szans na przeżycie ważniejszy jest tydzień ciąży, czy jednak masa dziecka? Jestem w 22+3 a waga małej to już 500 g i już tylko to mnie pociesza.
Ale Ty jeszcze masz i czas i możliwości reakcji. Jesteś w szpitalu?
Ja akurat jestem z tych, króre będą absolutnie odradzać nospę.
@seremida niestety do szwu macica musi być spokojna. Nie wiem jak z pessarem.
NiebieskookaEM
Fanka BB :)
Jesteś pewna, że mm, a nie cm ?Teraz 2,2mm. Na drugich prenatalnych było jeszcze 3,3mm.
Miałaś robiony posiew ?
reklama
hemoglobina
Moderator
ja miałam pessar zakładany przy twardniejącej macicy i jeszcze krótszej szyjce, więc chyba można.Ważny jest i tydzień ciąży i waga.
Ale Ty jeszcze masz i czas i możliwości reakcji. Jesteś w szpitalu?
Ja akurat jestem z tych, króre będą absolutnie odradzać nospę.
@seremida niestety do szwu macica musi być spokojna. Nie wiem jak z pessarem.