reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Szafa malucha

PYCIA JUZ CI PISZE! No wiec tak, wszystko oczywiscie zalezy od pogody i pielegniarki w szpitalu dopomoga ci w tym, podpowiedza jak grubo maluszka ubrac itd. Powiedzy jednak ze bedzie okolo 20 stopni jak bedziecie wychodzic ze szpitala to ja bym ubrala tak, jakies body plus pajacyk czy spioszek, oczywiscie czapeczka i jakis cienki kocyk bo jak sie wyjdzie na dwor pierwszy raz to lepiej dzidzie przykryc tak na chwile by to powietrze "nie uderzylo" prosto w maluszka. Wiem ze nasze mamy zakrywaly nas pieluszka tetrowa pomiedzy szpitalem a samochodem. mam nadzieje ze wiesz o co mi chodzi. Co do fotelika do samochodu to nie wiem jak jest w Pl ale tutaj cie nie wypuszcza do domu jak nie masz fotelika. Polozna wyprowadza cie i dziecko i sama sprawdza i zapina maluszka w foteliku.

Co do okraglych lozeczek to nie mam pojecia czy sa w Pl. Mnie sie podobaja ale jakos tak nie zdecydowalam sie na takie choc pokoj malej jest duzy i smialo bym mogla takie wstawic. A jesli chodzi o kosz na brudne ciuszki to napewno kupie bo nie dosc ze super praktyczny to jeszcze estetyczny i jest na co popatrzec. Nie wiem jednak czy sa w Pl a jak sa to gdzie. Mozna zawsze zamowic z netu. Nie sa one takie drogie bo w granicach 30 dolarow a przesylka nie jest taka droga wiec jak ktos zainteresowany to moge podac nazwy sklepow itd.

reklama
Dzięki dziewczynki za opinie o pościeli. Firma Amy. Polska. Widziałam jej pościele i są ładnie wykończone i z dobrych materiałów, choć poszczególne linie różnią się między sobą jakością. Ta akurat to jakaś linia bardziej ekskluzywna od tej którą widziałam więc jestem dobrej myśli.

P.S. Ja też nie jestem za baldachimem - wkleiłam cały komplet, bo takie było zdjęcie. Chodziło mi o ochraniacz.

Łózia okrągłe bombowe. U nas nie widziałam. I raczej bym się nie zdecydowała bo w naszych warunkach lokalowych to niepraktyczne rozwiązanie. Ale jakbym miała kasę i miejsce to czemu nie?

czytam was regularnie i zaczynam się motać, między: Bosszzzz ja jeszcze nic nie mam, a mam jeszcze sporo czasu ...:p
we wtorek kumpela przyjezdza co ma synka który sie w czerwcu urodzil, jak juz od niej dostane co mam dostac to chyba zdecyduje sie na zakupy powazniejsze, bo co ja mam parę ciuszków :p a pokój małego wcale nie ruszony... ehhh

Sorga nie ma na co czekac i zabieraj sie do zakupow! Nigdy nic nie wiadomo kiedy malutka/ki sie urodzi. Coraz czesciej wchodze na internet i widze wiadomosci ze dziecko sie urodzilo w 20 tym ktoryms tygodniu. A w 30 tym ktoryms to to juz w ogole nie zadkosc. A ja wole byc przezorna i ubezpieczona:-D :-D a nie potem latac jak kot z pecherzem:-D .

no usiluje nie dac sie zwriowac, poza tym nie bardzo mam mozliwosc jako że jestem uziemiona bez auta, Kot ma sporo zajec i tak oto poczekamy jeszcze chwile:) jak bedzie autko to cos juz porobie :p

a nie mozesz sie na przyklad wybrac na miasto z kolezanka czy siostra czy mama czy kims? Wiesz miec wspolny dzien, spedzic czas, pochodzic po sklepach, isc na kawe itd.

monia ja nie jestem typem, ktory za ideal spedzania wolnego czasu uwaza bieganie po sklepach. na szczescie wiem juz w wiekszosci co i jakie chce, ale tez te rzeczy sa do dostania w roznych czesciach miasta w roznych sklepach. co do pomocy to tez nie bardzo moge liczyc: mama w innym miescie zapracowana, tesciowa, wprawdzie nie pracuje ale zajmuje sie babcia i tez ma sporo zajec- rowniez inne miasto, siostra wogole daleko- POznan, ale nawet jakby mogly mi pomoc to ja jakos najbardziej wierze w pomoc mojego Kota i jego swieze spojrzenie, ja sama to albo wyszlabym z pustymi rekoma bo bym sie nie mogla zdecydowac na... kolor hihihi albo z masa zbednych rzeczy.:tak:

Ja - mimo wszystko ;-) - chwalę sobie Allegro. Dzisiaj przyszedł kolejny "prezent" (moja teoria, że mi listonosz prezenty przynosi - bo przecież mu nie płacę :-D ) śliczny kombinezonik, z resztą zobaczcie:
170036577

reklama
Do góry