G
guest-1714079215
Gość
Za mało dokumentów kryminalnych na Netflixie oglądacie. Ludzie z zaburzeniami potrafią takie bajki wymyślać, że szok. I naprawdę w to wierzą.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
U nas to samo. Gdzieś popełniamy błąd Może stary powinien być na moim utrzymaniu czy coś...Teraz to mi się smutno zrobiło, że oboje ze Starym zarabiamy sporo ponad średnia krajowa, a wciąż brak hajsu na remont
U nas to samo. Gdzieś popełniamy błąd Może stary powinien być na moim utrzymaniu czy coś...
No tak, to prawda. Ale wiesz co no ja jej naprawdę wierzyłam...Za mało dokumentów kryminalnych na Netflixie oglądacie. Ludzie z zaburzeniami potrafią takie bajki wymyślać, że szok. I naprawdę w to wierzą.
A ja ją skreśliłam dawno temu, jak faceta błagała o ślub. Od wtedy mnie nie znosi. Wtedy jej w sumie wierzyłam, bo mało takich desperatek co faceta błagają? Ale potem już się nie przejmowałam, po prostu lubię takie aferki czytać. Tym niemniej szopki jak ta tutaj szkodzą ofiarom przemocy domowej.No tak, to prawda. Ale wiesz co no ja jej naprawdę wierzyłam...
Ja rozumiem że nie można zmusić ale to powinno być jakoś rozegrane z korzyścią dla dziecka. Chociażby właśnie kurator rodzinny a on ma już moc sprawczą.Ona założyła niebieska kartę. Gdy mąż dostał dobra opinie od psychologa, przez kilka miesięcy ona mówiła, że jest dobrze i odrzuciła propozycję rozmowy z psychologiem niebieska karta zostaje przerwana.
Tylko pytanie jest jedno, dlaczego odnosiła rozmowy z psychologiem? Pewnie też nie zgodziła się na rozmowę z psychologiem jej syna.
Nie ma ograniczonych swobód by została zmuszona do badań czy leczenia.
Tak. Tylko jeśli ona założyła jemu niebieska kartę. Sytuacja się niby polepszyła to ona zrezygnowała z niebieskiej karty, on na to przystał i ze względu na sytuację ops nie może nic zrobić. Żadne z nich nie ma choć częściowo ograniczonej opieki nad dzieckiem więc niebieskiej karty nikt z zewnątrz założyć nie możeJa rozumiem że nie można zmusić ale to powinno być jakoś rozegrane z korzyścią dla dziecka. Chociażby właśnie kurator rodzinny a on ma już moc sprawczą.
Powiem Ci szczerze że ja się pogubiłam w tej historii już. Jeśli Ona by opowiadała to samo co Nam, policji czy opiekunkom (że obawia się o życie itd) to raczej to z automatu idzie dalej np do sądu, to samo jeśli ma potwierdzoną nerwicę albo inne zaburzenia - od razu zaznaczam że nie wiem jak to jest prawnie rozwiązywane, zwyczajnie polegam na logice.Tak. Tylko jeśli ona założyła jemu niebieska kartę. Sytuacja się niby polepszyła to ona zrezygnowała z niebieskiej karty, on na to przystał i ze względu na sytuację ops nie może nic zrobić. Żadne z nich nie ma choć częściowo ograniczonej opieki nad dzieckiem więc niebieskiej karty nikt z zewnątrz założyć nie może