reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sylwester z niemowlakiem?

smerfetka88

Zaciekawiona BB
Co sądzicie o imprezie Sylwestrowej- domówce z maluchem? Lepiej iść czy zostawić dziecko np.dziadkom? Opcja z dziadkami niby fajna, ale boję się czy nie usłyszmy kiedyś że podrzucamy malucha żeby się wybawić...

reklama
Ja bym zostawiła z dziadkami. Moim zdaniem dzidzi będą przeszkadzać głośne rozmowy, muzyka i w ogóle. Jak masz zaufanie do dziadków i wiesz ze maluch nie będzie miał problemu z nimi zostać to dlaczego nie? Ja np nie mogę młodego zostawić z moja mama bo raz ze widział ja tylko raz w życiu ( mieszkamy w innym kraju) a dwa ze karmie go piersią i za nic na świecie nie chce pić mleka z butli :( wiec jak nie masz takiego problemu to się bawcie. Mamie i tacie czasami też się należy trochę zabawy a dziadkowie będą mogli trochę wnuka /wnuczke porozpieszczać. Tak myślę :)

Nic złego w "wybawieniu się", zwłaszcza w Sylwestra ;-):tak:.
Jeśli naprawdę będziesz dobrze się bawić i nie zamartwiać- podrzuc dziadkom.
Jeśli masz "wisiec na telefonie"- weź ze sobą. Takie maleńkie dzieci doskonale znoszą takie imprezy, a jak nie są wychowywane w "strylnych dźwiękowo" warunkach, to rozmowy i muzyka nie będą im przeszkadzały.
Koleżanka z tego forum opisyała, jak super bawiła się na Sylwestra ze swoim synkiem- mały w chuście "przetańczył" z nią cały wieczór, smacznie śpiąc.
Tak więc- wybierz, co ci bardziej pasuje, obie opcje sa dobre :)
Miłej zabawy!

Mała jest karmiona w większości butelką, więc przez to nie ma problemu żeby ją zostawić z dziadkami. Bardziej obawiam się, żeby później nie wyszło tak jak pisałam wyżej, czyli wypominanie, że podrzuciliśmy Małą, żeby się wybawić;/

Mała jest karmiona w większości butelką, więc przez to nie ma problemu żeby ją zostawić z dziadkami. Bardziej obawiam się, żeby później nie wyszło tak jak pisałam wyżej, czyli wypominanie, że podrzuciliśmy Małą, żeby się wybawić;/
u mnie nie ma takiej opcji bo starszy nigdzie bez mamusi nie zostanie a młodsza cycoli i na butlę nawet nie spojrzy, poza tym ja zamiast się bawić ciągle bym myślała o dzieciach i pewnie co 5 minut dzwoniła co z nimi itp. ale jak ty nie masz z tym problemu i masz ją z kim zostawić i nie ma problemu z butlą to idźcie i bawcie się dobrze :tak: każdy ma prawo to przyjemności a innym nic do tego

u mnie nie ma takiej opcji bo starszy nigdzie bez mamusi nie zostanie a młodsza cycoli i na butlę nawet nie spojrzy, poza tym ja zamiast się bawić ciągle bym myślała o dzieciach i pewnie co 5 minut dzwoniła co z nimi itp.
Podekrzewam, że bym właśnie co chwilę dzwoniła;) Raz jak rodzice sami zaproponowali, żebyśmy z mężem gdzieś się wyrwali to... pojechaliśmy do Tesco na zakupy i za godzionę byliśmy już w domu;) Oczywiście co chwilę sms czy zjadła, czy śpi...:p

reklama
tegoroczny spedzilismy z maluchem i skonczyl sie o 22:pP i tak nie mielismy ochoty na zabawe, natomiast co w przyszlym roku, to zobaczymy:)

reklama
Do góry