reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Świńska grypa

moja córcia byla szczepiona na pneumokoki, i tez jej nic nie było.

mieszkam w holandii, tu jest dość dużo zachorowań na nową grypę wśród dzieci, dziś rozmawiałam z lekarzem i od przyszłego tyg. mają być obowiązkowe szczepienia wszystkich dzieci od 6m-ca do 5 lat. Sama nie wiem co o tym myśleć, tutaj zapewniają, że szczepionka jest całkowicie bezpieczna.

reklama
od przyszłego tyg. mają być obowiązkowe szczepienia wszystkich dzieci od 6m-ca do 5 lat. Sama nie wiem co o tym myśleć, tutaj zapewniają, że szczepionka jest całkowicie bezpieczna.

Jak to obowiązkowe :szok: czy szczepienia na grypę są w karcie szczepień obowiązkowych???? Jeżeli nie to nikt nie może Cię zmusić do nich :no:

anineczka niestety nie oglądałam, ale i tak jestem za tym co mówi ta kobieta :tak:

My tez stanelismy w obliczu pytanie szczepic czy tez nie... Trudna decyzja ale pomimo ze przeszedl czek na szczepienie dla syna(ma astme) postanowilismy zaryzykowac i nie szczepic ryzyko jest takie samo jak szczepienie... szanse ze zlapie 50% i rowniez 50% ze nie zlapie jak dla mnie to zbyt malo aby zaszczepić...

u
apropo szczepionek to czytałam że od szczepionki Prevenar(czy jakoś tak)na pneumokoki zmarło 3niemowląt w tym samym czasie po zaszczepieniu.u mnie ta szczepionka w lodówce leży wykupiona miesiąc temu i po tym też jej chyba nie zaszczepie na to
wyszla jedna konkretna seria prenevaru ktora spowodowala smierc niemowlat.cala seria zostala wycofana z rynku i bedzie przebadana.dla pewnosci zapytaj farmaceute w aptece czy ta ktora masz nie nalezy do tej nieszczesnej serii:tak:
a na te swinska grype tez sie szczepic nie bedziemy.nie maja prawa wprowadzic tego obowiazkowo-tak mi sie wydaje.nikt mnie nie zmusi zadna sila(no bo co wpadna do domu z nakazem zaszczepienia jak sie na spotkanie nie stawie??) do wybrania leku ktory nie jest odpowiednio przetestowany!! o!:tak:

Nie jestem fanką Kopaczowej ale podziwiam ja za to w pod taką presją stoi nieugięta. Ja oczywiście szczepić siebie ani rodziny nie mam zamiaru i wkurza mnie że robię z tego wielkie ale. większość osób choruje w domu a ci co są słabi jeśli mają umrzeć to i tak umrą i tak czy na ptasią czy na świńską czy na sezonowa, albo na złykłe zapalenie oskrzeli. Przykre to ale taka jest selekcja naturalna. Nie umierał na świńską grypę osoby zdrowe- no chyba że po podaniu szczepionki:-D

A oglądaliście wczorajsze "Teraz My"?
Dalej popieram Kopacz.

oglądałam ten program, ehhh ten były minister chyba ma klapki na oczach albo czeka na niego pokaźny czek:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Popieram Kopacz w 100%:tak::tak:
Ale patrząc z drugiej strony powinno się dać możliwość wyboru społeczeństwu moze poprzez mozliwość zakupu szczepionki z zagranicy:sorry: Bo na pewno bliscy osób które zmarły (może nie z przyczyny grypy świńskiej, ale miały tego wirusa)będą miały straszny żal do naszej Pani Minister

Ja wam opowiem w skrócie historie mojej najstarszej córki. Miała 2,5 roku często mi chorowała. Zaproponowano mi szczepionkę przeciw grypie nawet się nie zawachałam i o mało jej nie straciłam. Krótko po szczepieniu moja malutka znów zachorowała. Nic jej nie pomagało a jej stan z dnia na dzień a potem z godziny na godzine sie pogarszał. Pamiętam dzień jak wróciłam od lekarza z kolejnym antybiotykiem a moja córa zaczeła mi sie przelewac przez ręcę a jej oczy były zalane krwią!!!! Owijając ją w koc pognałam do szpitala. Po kilku dniach dopiero poinformowano mnie że miała strasznie skażony organizm i gdybym jej nie przywiozła to byla kwestia kilku godzin:-:)-:)-:)-:)-( Niestety jej się szczepionka nie przyjeła i powiedziałam NIGDY WIĘCEJ!!!!

reklama
czarna79 :szok::szok:
Ojej to straszne co przeżyłaś z córcią :-(
A powiedz odtruwaliście organizm?
Ja nigdy nie szczepię na grypę,mojego M brat robi to co roku i co roku przechodzi ciężko grypę.Zupełnie nie wiem dlaczego powtarza szczepienia :eek: Moda?

A wiecie,że tylko 5% lekarzy w Polsce deklaruje,że zaszczepi się na świńską?
Zadziwiające,co nie?

My dostaliśmy list zaproszenie by zaszczepic dzieci.Właśnie jest rundka na dzieci od 6 miesięcy do 5lat.
Ale zaznaczam,że to tylko zaproszenie.Jeszcze nie obowiązek.
Oczywiście nie skorzystamy.

Do góry