reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Świeże staraczki, pierwsze dziecko :)

niezapominajka876

Fanka BB :)
Hej dziewczyny!
Wiem że są tematy dla staraczek co miesiąc, chciałam jednak stworzyć temat typowo dla świeżych przyszłym mam ;) tak, żebyśmy mogły tutaj wymieniać się obawami, wątpliwościami czy naszymi obserwacjami. Tematy miesięczne są super, ale czasami brakuje mi tam kontaktu z dziewczynami które są mniej świadome i dopiero zaczynają :)

reklama
Hej! U nas nie do końca jest to początek starań, bo już w lutym minie rok…
Ale to pierwsze dziecko, więc cały ten proces wydaje się na razie przytłaczający i zaczyna mi już brakować nadziei na te dwie kreski na teście
A jak jest u Ciebie? ☺️

Cześć!
My również się staramy o pierwsze dziecko...
Nie używamy antykoncepcji od końcówki sierpnia 2023 r.

Hej! U nas nie do końca jest to początek starań, bo już w lutym minie rok…
Ale to pierwsze dziecko, więc cały ten proces wydaje się na razie przytłaczający i zaczyna mi już brakować nadziei na te dwie kreski na teście
A jak jest u Ciebie? ☺️
My staramy się od niedawna 😅 uwielbiam temat Kreskowy, ale czasami głupio mi tam pisać o mojej złości, bezsilności przy kobietach które starają się latami… mam też wrażenie że starania o pierwsze dziecko są trochę inne niż o kolejne 😅 dlatego własne ten wątek 😁 który nie jest konkurencją kresek miesięcznych tylko dodatkowym wsparciem 😍

Cześć!
My również się staramy o pierwsze dziecko...
Nie używamy antykoncepcji od końcówki sierpnia 2023 r.
O kurczę, robiliście jakieś badania?

My staramy się od niedawna 😅 uwielbiam temat Kreskowy, ale czasami głupio mi tam pisać o mojej złości, bezsilności przy kobietach które starają się latami… mam też wrażenie że starania o pierwsze dziecko są trochę inne niż o kolejne 😅 dlatego własne ten wątek 😁 który nie jest konkurencją kresek miesięcznych tylko dodatkowym wsparciem 😍

Byliśmy kilka miesięcy temu w klinice Bocian, zrobiliśmy podstawowe badania, wszystko wyszło ok, a doktor kazał "działać" 🤷‍♀️

W tamtym tygodniu poszliśmy do lekarza rodzinnego na konsultacje i skierowanie na podstawowe badania. W czwartek mamy wizytę z omówieniem wyników (kilka wyników nie jest w normie).

Zapisałam się na wizytę do ginekologa na NFZ, którą mam na początku lutego.
Zobaczymy...

W tym tygodniu będę miała prawdopodobnie dni płodne, przetestuję się i może coś podziałamy.

Super, widziałam właśnie to forum (dopiero niedawno tu dołączyłam) ☺️ też miałam taką potrzebę żeby się podzielić swoimi doświadczeniami z kimś w podobnej sytuacji 🥰🙏

reklama
Byliśmy kilka miesięcy temu w klinice Bocian, zrobiliśmy podstawowe badania, wszystko wyszło ok, a doktor kazał "działać" 🤷‍♀️

W tamtym tygodniu poszliśmy do lekarza rodzinnego na konsultacje i skierowanie na podstawowe badania. W czwartek mamy wizytę z omówieniem wyników (kilka wyników nie jest w normie).

Zapisałam się na wizytę do ginekologa na NFZ, którą mam na początku lutego.
Zobaczymy...

W tym tygodniu będę miała prawdopodobnie dni płodne, przetestuję się i może coś podziałamy.
Trzymam kciuki w takim razie za wizyty i za testowanie 💪
My byliśmy u lekarza na początku listopada (tylko ja wcześniej robiłam takie badania ogólne), mój partner miał badania nasienia a ja najpierw AMH z krwi a potem badanie drożności jajowodów

Do góry