elva2
Początkująca w BB
Mam takie pytanie: co myślicie na temat rozpieszczania dzieci stosem prezentów na gwiazdkę? U mnie w rodzinie jest taki zwyczaj że na gwiazdkę kupuje się prezenty dla wszystkich dzieci( swoich i nie swoich) w sumie mam do kupienia dla samych dzieci 10 prezentów!!!!już mnie to męczy zarówno finansowo jak i mentalnie bo czy to dobrze że te dzieci dostają każde stos prezentów...? jak przychodzi Mikołaj to niewiedzą czym się mają bawić... moje dziecko nie szanuje zabawek i ciągle ma nowe wymagania... W tym roku powiedziałam sobie dośc i postanowiłam że moje dziecko dostanie dwa prezenty na gwiazdkę i już (od nas i od dziadków) postanowiłam porozmawiac z rodziną na ten temat i spotkałam się z dziwną reakcją bo im nie przeszkadza to że kupują tyle prezentów i byli prawie oburzeni że coś takiego proponuje...oni cieszą się pewnie że ich dzieci tyle dostają i od kazdego... już niewiem co mam robic ale chyba postawie na swoim i prezenty kupie dla swojego dziecka a dla reszty i tak kupuje każdemu na urodziny... to wystarczy. Czy ktoś mi może powiedziec kto ma racje...? dodam że razem spedzamy święta z tą rodziną i że na prezenty potrafię wydac nawet z 600 zl bo tanie są obciachowe... ... dzieci łacznie z moim mają całe pokoje zawalone zabawkami.....
Ostatnia edycja: