reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

SUPERMAMY sposoby na maluszka :)

u nas dziala nasennie ;;idzie ksiezyc ciemna noca,na fartuszku pelno gwiazd...;;i Laurunia odplywa w 5 minutek:-D

reklama
Mój Mateuszek niestety woli mnie niz lózeczko. Oczywiscie ze wolalabym spac sama lub z mezem ale smyk nie da sie oszukac. Jak tylko usnie w lozeczku czy na moich rekach to za kilka minut sie zbudzi i nie da rady na niego. Ja nie protestuje bo chce zeby starszy syn sie wyspal ktory dzieli pokoj z Mateuszkiem.

ja też między innymi dlatego śpię z córcią. Raz, że jestem śpioch a dwa, że mała jak się przebudza w nocy i się jej szybko mordki nie zapcha to robi straszny wrzask. A pokoik dziewczynki mają póki co wspólny...

znaleźlismy dzis nowy sposob na panne Zuzannę :-)
przetestowaliśmy huśtawke z Fisher Price, ktoa dotad stala odlogiem. Jest chyba wygodnie i Zuzka zasypia w mig.. po 3 minutach bujania

znaleźlismy dzis nowy sposob na panne Zuzannę :-)
przetestowaliśmy huśtawke z Fisher Price, ktoa dotad stala odlogiem. Jest chyba wygodnie i Zuzka zasypia w mig.. po 3 minutach bujania

u nas huśtawka tez przeważnie działa, tez fisher:-D
tyle ze jak jest najedzony to obowiązkowo żygnie od bujania i zasypia następnie. i nie lubi muzyczek, które tam są. najbardziej uspakajająco działa na niego burczenie tego silniczka w huśtawce:-D

Ja po kąpieli karmię małą z obu cycusiów i kładę do łóżeczka włączam nianie elektroniczną gaszę światło i wychodzę, czasem Nadia zasypia od razu a czasem muszę chodzić parę razy utulić i podać smoczek ale zawsze zasypia sama w łóżeczku. Potem karmienie pomiędzy 0:00 a 1:00 w nocy a następnie pobudka pomiędzy 5:00 a 6:00 rano i potem już od 8:00 co dwie godzinki.

Elma to masz super grzeczna coreczke:-D,ja tez moja Laure musze czasem utulic i podaje smoczek minimum 10 razy nim zasnie ale najwazniejsze ze w swoim lozeczku:-D

reklama
Nadusia jest kochanym maluszkiem i naprawdę to doceniam:tak:, dawała nam ostro czadu przez ok. 3 tygodnie (nie spała w nocy wcale) a teraz jest już tak ze w dzień śpi góra godzinę bez przerwy, a poza tym to ucina sobie drzemki 20 minutowe o 19-tej kąpiel i zamienia się w Aniołka:-D:-). Mam nadzieję że tak już zostanie:tak:.

Do góry