reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Stymulacja CLO i Zastrzyk na pęknięcie

KiedyPytam

Fanka BB :)
Witam.
Wiem że takich tematów jest już pewnie pełno, ale rozmowy sa wymieszane z innymi, a że zaczynam leczenie i mam pełno pytań o ten zestaw leków, postanowiłam napisać wątek.

Przede wszystkim mam pytanie, w jakich dniach przy stymulacji clo chodzilyscie na monitoring. I jak lekarz oceniał kiedy podać zastrzyk. Biorąc pod uwagę to, czy bierzecie od 3 czy 5 dnia cyklu i jaka dawkę.
Ja mam brać 0,5 raz dziennie. Od 3 dnia cyklu. I przyjsc na wizytę 13 dc. Czy to nie za późno by ocenić co się dzieje w jajnikach?

Ile pęcherzyków produkowało się wam w takim cyklu.
I najważniejsze pytanie.... Czy są tu szczęśliwe mamy?

Dzięki. :) Pozdrawiam. :)

reklama
Witam.
Wiem że takich tematów jest już pewnie pełno, ale rozmowy sa wymieszane z innymi, a że zaczynam leczenie i mam pełno pytań o ten zestaw leków, postanowiłam napisać wątek.

Przede wszystkim mam pytanie, w jakich dniach przy stymulacji clo chodzilyscie na monitoring. I jak lekarz oceniał kiedy podać zastrzyk. Biorąc pod uwagę to, czy bierzecie od 3 czy 5 dnia cyklu i jaka dawkę.
Ja mam brać 0,5 raz dziennie. Od 3 dnia cyklu. I przyjsc na wizytę 13 dc. Czy to nie za późno by ocenić co się dzieje w jajnikach?

Ile pęcherzyków produkowało się wam w takim cyklu.
I najważniejsze pytanie.... Czy są tu szczęśliwe mamy?

Dzięki. :) Pozdrawiam. :)
Hej :) Ja o zastrzyku nic nie napiszę bo go nie stosowałam.
CLO biorę aktualnie trzeci cykl. Niestety nie udaje się zajść w ciąże.
Miałam zalecenie brać 1 tabletkę od 5 do 9dc. W tym trzecim cyklu zwiększam dawkę na 2 tabletki od 5 do 9dc.
Lekarz na monitoring kazał mi przyjść od 9dc. Udało mi się wyprodukować jeden pęcherzyk, ale ciąży brak.

Hej :) Ja o zastrzyku nic nie napiszę bo go nie stosowałam.
CLO biorę aktualnie trzeci cykl. Niestety nie udaje się zajść w ciąże.
Miałam zalecenie brać 1 tabletkę od 5 do 9dc. W tym trzecim cyklu zwiększam dawkę na 2 tabletki od 5 do 9dc.
Lekarz na monitoring kazał mi przyjść od 9dc. Udało mi się wyprodukować jeden pęcherzyk, ale ciąży brak.
A jaka diagnoza. Czemu dają ci clo?

Ja miałam taki zestaw. Brałam clo od 2 do 5 dc po 1 tabletce. Monitoring miałam od 8 dc. Był jeden pęcherzyk. Zastrzyk był w 11dc a w 13dc owulacja. Niestety nie byl to dla mnie udany cykl wręcz przeciwnie jako skutek uboczny ovitrele (zastrzyk) miałam torbiel krwotoczną na ponad 8 cm. Ale w kolejnym cyklu zaszłam w ciążę tylko bez leków już.

W pierwsza ciaze zaszlam przy samej stymulacji clo przy drugim cyklu staran. Wszystko szczesliwie zakonczone.
W druga ciaze zaszlam przy zestawie clo I ovitrelle bo pechrzyki nie chcialy pekac. Bralam clo od 3 dnia cyklu, nie pamietam juz dawki ale albo 0,5 albo 1 tabletka. Na monitoring mialam sie umawiac 12-14 dzien cyklu I nigdy na tym etapie pechrzyki nie byly jeszcze dostatecznie duze. Kiedy podac sobie zastrzyk mowil mi gin. Na podstawie tego jakie duze byly pecherzyki w dzien monitoringu wyznaczal
Kiedy jego zdaniem pecherzyk osiagnie 22-25mm. Zastrzyk a potem 3 dni staran.
Mialam zawsze jeden dominujacy pecherzyk I jeden lub dwa mniejsze. Lekarze staraja sie tak dopasowac dawke zeby pecherzyk dominujacy byl wlasnie jeden bo wiecej pecherzykow to wieksza szansa na ciaze.mnoga co wiaze sie z wiekszym ryzykiem, ale tez przy duzej ilosci pecherzykow wieksza szansa na torbiele.

Trzymam kciuki za Ciebie. Dla mnie ten zestaw okazal sie szczesliwy I w sumie zachodzilam 3 razy w ciaze za kazdym razem przy drugim cyklu staran. Raz po prostu trafilo mi sie puste jajo plodowe, ale to juz slepy los ze tak sie stalo.

Miałam 2 cykle stymulowane clo i ovitrell. Clo brałam 1 tab raz dziennie od 3 do 7 dc. Na wizytę kazał mi przychodzić między 10 a 12 dc. Miałam po jednym pecherzyku dominującym w każdym jajniku ale wg hsg mam tylko prawą stronę drożną. O zastrzyku mówił mi na wizycie kiedy podać, to zależało aby pecherzyki miały powyzej 20 mm. Niestety nie udało się. Ten cykl mam dodatkowo stymulowany zastrzykami fostimon i na monitoringu wyszło, że mam 2 pecherzyki w jednym jajniku, a jutro pierwsza iui, więc zobaczymy co z tego wyjdzie :)

Aha i co do ovitrell, każdy organizm oczywiście reaguje inaczej i nie mówię, że u Ciebie też tak będzie ale nie zdziw się jak będziesz mieć zawroty głowy, uderzenia gorąca czy mdłości, niestety ja się trochę po tym leku męczę :( ale czego się nie robi dla ciąży :)

reklama
W pierwsza ciaze zaszlam przy samej stymulacji clo przy drugim cyklu staran. Wszystko szczesliwie zakonczone.
W druga ciaze zaszlam przy zestawie clo I ovitrelle bo pechrzyki nie chcialy pekac. Bralam clo od 3 dnia cyklu, nie pamietam juz dawki ale albo 0,5 albo 1 tabletka. Na monitoring mialam sie umawiac 12-14 dzien cyklu I nigdy na tym etapie pechrzyki nie byly jeszcze dostatecznie duze. Kiedy podac sobie zastrzyk mowil mi gin. Na podstawie tego jakie duze byly pecherzyki w dzien monitoringu wyznaczal
Kiedy jego zdaniem pecherzyk osiagnie 22-25mm. Zastrzyk a potem 3 dni staran.
Mialam zawsze jeden dominujacy pecherzyk I jeden lub dwa mniejsze. Lekarze staraja sie tak dopasowac dawke zeby pecherzyk dominujacy byl wlasnie jeden bo wiecej pecherzykow to wieksza szansa na ciaze.mnoga co wiaze sie z wiekszym ryzykiem, ale tez przy duzej ilosci pecherzykow wieksza szansa na torbiele.

Trzymam kciuki za Ciebie. Dla mnie ten zestaw okazal sie szczesliwy I w sumie zachodzilam 3 razy w ciaze za kazdym razem przy drugim cyklu staran. Raz po prostu trafilo mi sie puste jajo plodowe, ale to juz slepy los ze tak sie stalo.
Dzieki. A jaki był Twój problem? Początkowo? Nie miałaś owulacji poprzez niepekajacy pęcherzyki?