Madziu, nie ma sprawy
Tylko brzuchatka zrozumie inną brzuchatkę. Dbasz o malenstwo i masz watpliwosci, wiec Ci się to chwali
)
Te masy, co na nich pracujesz to chyba nie są az takie szkodliwe, bo tez mysle, ze by trąbili na ten temat. Jako dziecko nosiłam aparat dentystyczny i rozne paskudztwa mi do buzi wkladali - dziecku, wiec to nie moze byc szkodliwe. Wiadomo, ze trzeba unikac w ciazy znieczulen stomatologicznych, ale tylko niektorych. Dobry stomatolog poda lek bez przeciwskazan.
Co do kosmetyczki.. uwazam, ze to był jej bład w sztuce, bo zawsze nalezy z klientką przeprowadzic wywiad na temat wskazan i przeciwskazan do zabiegu, niezaleznie od tego czy to są tipsy, wosk czy inny, wydawałoby się- banalny- zabieg. Tak jak lekarz nie zapisuje antybiotyku bez konsultacji z pacjentką na temta jej mozliwej ciązy.
Nie panikujmy ponadto, bo jeden czy drugi raz nic się nie stanie. Po prostu nie robmy pewnych rzeczy celowo.
Płyny do mycia, detergenty, masy wszelkiego rodzaju nie przenikjaa przez skore do organizmu, bo nie mają jak. Gdyby tak było, nasze organizmy byłyby śmietnikiem toksyn. Najgorsze jest zawsze to, co mozemy wciagnac przez płuca. I tez nie tak, ze jak sobie posiedzisz 2 godziny w zadymionej knajpce, to juz cos dziecku sie stanie.. raczej Ty się bedziesz czuła gorzej, niz przed ciąża.
Ja np jestem okropnie na wszytsko wyczulona teraz. Zapach papierosa czuje z odleglosci 2 kilometrow..
Super, że bierzesz folik. To podstawa
Ja polecam jako cały zestawwitamin Elevit. W nim jest juz wszytsko zbilansowane. Nie mam dzieki niemu niedoborow magnezu ani żelaza. A mały ładnie sie rozwija. Gdy czasem zapomne go wziac, i nie biore pare dni, to miewam straszliwe zachciany.. np na kapustę kiszoną z czekoladą.. ale gdy wezmę zapomniane witaminki, to od razu przechodzi