reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

@ness. Ty w poniedziałek już na odział idziesz a kiedy CC? Ja też wczoraj po wizycie dostałam taka datę znaczy w poniedziałek test a we wtorek na odział na CC więc pewnie w podobny dzień będziemy ją miały 😁 u Ciebie z om na kiedy termin?
Ja w niedzielę na covid, a w poniedziałek na oddział na CC. No to będziemy miały podobną datę porodu :D nie zdziwilabym się gdyby mnie w pon potrzymali i CC dopiero we wtorek zrobili.
U mnie z om na 1 luty, ale od 1 USG wskazywało na 27 stycznia, osttanie usg pokazało nawet 25. Także wg. Om będzie to skończone 38 tc, a według USG 39. A ty na kiedy miałaś termin?

reklama
Ja w niedzielę na covid, a w poniedziałek na oddział na CC. No to będziemy miały podobną datę porodu :D nie zdziwilabym się gdyby mnie w pon potrzymali i CC dopiero we wtorek zrobili.
U mnie z om na 1 luty, ale od 1 USG wskazywało na 27 stycznia, osttanie usg pokazało nawet 25. Także wg. Om będzie to skończone 38 tc, a według USG 39. A ty na kiedy miałaś termin?
Na 4 luty więc podobnie u mnie cały czas mniejsza ale chyba taka uroda. Ja to będę się cieszyć jak w czwartek zrobią CC i data mi się podoba dzień babci 21.01.2021 fajnie wygląda ale zobaczymy. Jaką waga maluszka u Ciebie na ostatnim USG była?

Na 4 luty więc podobnie u mnie cały czas mniejsza ale chyba taka uroda. Ja to będę się cieszyć jak w czwartek zrobią CC i data mi się podoba dzień babci 21.01.2021 fajnie wygląda ale zobaczymy. Jaką waga maluszka u Ciebie na ostatnim USG była?
Miesiąc temu w 34+1 2400, jutro mam wizytę to może go zważy. A twój jak z wagą?

Wyszedl mi wlasnie po porodzie i jest tak bolesny ze nawet boje sie tam dotykac a o kupie juz nie wspomne.
Kupilam wczoraj masc zobaczymy czy cos pomoze..
Ja zrobiłam jak poleciła Kati473 - kupiłam miód naturalny (manuka) i zaczęłam smarować wczoraj po południu. Nie minęła doba i jest o niebo lepiej, aż nie mogę uwierzyć. Dziś rano hemoroidy były wyczuwalnie mniejsze i nie bola jak siadam i się załatwiam. Miód musi być naturalny, nie taki z marketu, najlepiej gryczany, manuka lub wielokwiatowy ciemny z tego co czytałam. Trzeba smarować 2-3 razy dziennie. U mnie działa cuda :)

Mamy, które już urodziły. Jak wyglądały te ostatnie tygodnie przed porodem? Ja mam wrażenie, że codziennie mi coś bardziej dolega- boli krzyż na dole, do tego ciśnie podbrzusze, czasem kłuje krocze i pachwiny ale cały czas non stop coś czuję. Zastanawiam się ile to jeszcze będzie trwało.. termin na 30.01 🤦

Mamy, które już urodziły. Jak wyglądały te ostatnie tygodnie przed porodem? Ja mam wrażenie, że codziennie mi coś bardziej dolega- boli krzyż na dole, do tego ciśnie podbrzusze, czasem kłuje krocze i pachwiny ale cały czas non stop coś czuję. Zastanawiam się ile to jeszcze będzie trwało.. termin na 30.01 🤦
Miałam bóle krzyża i kłucie w pochwie. Poza tym czułam się po prostu dziwnie. Jakaś taka rozbita i nieogarniająca niczego. Mąż do mnie mówił po kilka razy to samo a ja nie potrafiłam tego przetworzyć xD

reklama
Do góry