reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

reklama
Ja mam w poniedziałek masaż szyjki, a jak to nie pomoże to w czw jestem zapisana do szpitala na indukcję. Coś czuję, że będę lutowka 🙈

Ja juz mialam 3 razy masaż i nic [emoji16][emoji16][emoji38][emoji38]
A który u Ciebie tydzien i dzień?

Ja tak idę na ten masaż, bo to pierwsza opcja, jaką mogę wykorzystać po tym jak minie mi termin. W weekend moja położna z przychodni nie pracuje, więc zapisałam się na poniedziałek (40+2). Wywoływanie porodu w UK można zacząć najwcześniej w 40+5 i ja te opcje wybrałam, a najpóźniej w 40+12. Ja chce jak najszybciej, bo trochę się martwię czy mały tam ma wydolne łożysko i wystarczająco wód. Tutaj nawet będąc po terminie nikt nie robi rutynowego ktg, po prostu jak się nie czuje ruchów to trzeba się zgłosić do szpitala i wtedy zrobią bez problemu, ale ja jakoś tak nie chce iść i wymyślać, że nie czuję, bo czuje, to takie trochę wywoływanie wilka z lasu mam wrażenie. Jednak z drugiej str mimo, że czuję, to byłabym spokojniejsza, gdybym miała zrobione ktg...Takze ja już odliczam do czwartku i aby jak najszybciej mały był już na zewnątrz. Siostra rodziła 2 tyg temu (w Polsce), od 40+1 miała ktg 3x dziennie w szpitalu, wychodziło super, urodziła w 41+0, w dzień, kiedy miała być indukowana, a wody były już zielone :/

mój i kupkę robi, najedzony, gazy odchodzą, więc może też ma kolki ? Czym to się objawia ? Może gł€pie pytanie, ale brak mi doświadczenia 🙈
Jak robi kupki i gazy idą to raczej nie kolki. Gorzej jakby nie mógł zrobić kupki i np. pręży się od nadmiaru gazów. Moja tak ma i muszę z nią robić ćwiczenia i masaże brzuszka.

A który u Ciebie tydzien i dzień?

Ja tak idę na ten masaż, bo to pierwsza opcja, jaką mogę wykorzystać po tym jak minie mi termin. W weekend moja położna z przychodni nie pracuje, więc zapisałam się na poniedziałek (40+2). Wywoływanie porodu w UK można zacząć najwcześniej w 40+5 i ja te opcje wybrałam, a najpóźniej w 40+12. Ja chce jak najszybciej, bo trochę się martwię czy mały tam ma wydolne łożysko i wystarczająco wód. Tutaj nawet będąc po terminie nikt nie robi rutynowego ktg, po prostu jak się nie czuje ruchów to trzeba się zgłosić do szpitala i wtedy zrobią bez problemu, ale ja jakoś tak nie chce iść i wymyślać, że nie czuję, bo czuje, to takie trochę wywoływanie wilka z lasu mam wrażenie. Jednak z drugiej str mimo, że czuję, to byłabym spokojniejsza, gdybym miała zrobione ktg...Takze ja już odliczam do czwartku i aby jak najszybciej mały był już na zewnątrz. Siostra rodziła 2 tyg temu (w Polsce), od 40+1 miała ktg 3x dziennie w szpitalu, wychodziło super, urodziła w 41+0, w dzień, kiedy miała być indukowana, a wody były już zielone :/
40+6

reklama
Do góry