reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Niee, on nie pracuje w ogóle w żadnym szpitalu, ale poleca mój miejski, mówi że super porodówka, po remoncie itp.
Szkoda że tam nie pracuje wtedy na pewno byłoby CC a tak ciekawe czy nie trafisz na takiego samego lekarza jak w tamtym szpitalu co podważyl ja byłam na IP ostatnio z ciśnieniem i w wywiadzie mówię że miałam już CC przez nadciśnienie też a on do mnie to żadne wskazanie do CC na pewno przy sn nie ma wysiłku przy którym jeszcze wzrośnie ciśnienie

reklama
Jabtez nie sprzątam na święta, nie wiem czy nawet choinkę będziemy mieć 😜

Kurcze dziewczyny dzisiaj byłam u prowadzącego i taki opiernicza zgarnelam, że szok. Powiedział, że kombinuje z tym porodem, że skoro ortopeda mi wystawił zaświadczenie odnoście CC, to jakim prawem ktoś to podważa i to na słowo, a nie piśmie, potem od kogo będą konsekwencje wyciągane jak mi podczas sn coś się z plecami stanie.
Jestem juz tak skołowana, że nie wiem co robić :( tak mi zależało rodzic na Łubinowej, ale prowadzący ma chyba rację.

Ale ness Ty byś chciała cesarkę a będzie SN ??
Ja z kolei mam odwrotnie, szykowałam się na SN a czeka mnie CC i to chyba jeszcze w tym roku. Dzisiaj się o tym dowiedziałam i dziękuję Bogu, że jakoś sobie już ogarnęłam wyprawkę. Może czegoś jeszcze tam nie mam, ale niezbędne minimum jest.

Szkoda że tam nie pracuje wtedy na pewno byłoby CC a tak ciekawe czy nie trafisz na takiego samego lekarza jak w tamtym szpitalu co podważyl ja byłam na IP ostatnio z ciśnieniem i w wywiadzie mówię że miałam już CC przez nadciśnienie też a on do mnie to żadne wskazanie do CC na pewno przy sn nie ma wysiłku przy którym jeszcze wzrośnie ciśnienie
Nawet mi nie mów 🤦 jak już w tym odmówią, to będę walczyła, że chce to na piśmie.
I w końcu na czym u ciebie stanęło? Będzie CC czy nie ?
Ale ness Ty byś chciała cesarkę a będzie SN ??
Ja z kolei mam odwrotnie, szykowałam się na SN a czeka mnie CC i to chyba jeszcze w tym roku. Dzisiaj się o tym dowiedziałam i dziękuję Bogu, że jakoś sobie już ogarnęłam wyprawkę. Może czegoś jeszcze tam nie mam, ale niezbędne minimum jest.
Ja bym chciała sn, ale ortopeda każe CC, w szpitalu w którym chciałam rodzić podważyli skierowanie na cesarkę i kazali sn, ale mój prowadzący mówi, że mam ich nie słuchać, bo mogę sobie zrobić krzywdę przy SN i Niemiec do prywatnego szpitala, tylko do miejskiego.
Ogólnie boje się cesarki, boje się dojścia do niej, wyglądu swojego brzucha (nie blizny) oraz samego zabiegu :(

Nawet mi nie mów 🤦 jak już w tym odmówią, to będę walczyła, że chce to na piśmie.

Ja bym chciała sn, ale ortopeda każe CC, w szpitalu w którym chciałam rodzić podważyli skierowanie na cesarkę i kazali sn, ale mój prowadzący mówi, że mam ich nie słuchać, bo mogę sobie zrobić krzywdę przy SN i Niemiec do prywatnego szpitala, tylko do miejskiego.
Ogólnie boje się cesarki, boje się dojścia do niej, wyglądu swojego brzucha (nie blizny) oraz samego zabiegu :(
U mnie jeszcze nie wiem co będzie to że miałam jedna już CC to nie jest wskazanie do kolejnego pewnie będę walczyć z ciśnieniem i zależy na jakiego lekarza trafię .

Mi się marzy taki porod sn w 100% bez oxy.. Ale będzie co będzie musiało być, aby dziecko i ja byliśmy zdrowi.
Swoją drogą dziś byłam na usg spojenia lonowego i na szczęście nic sie nie rozchodzi, bo ma 6mm czyli w sumie całkiem dobrze jak na ten czas.

To też głupio, że nie mogą ci dać jasnej odpowiedzi na ten temat, czy będzie CC czy nie. A ty co byś wolała?
Chyba wolę nie wybierać tylko co ma być to będzie bo jak wybiorę CC a coś się stanie będę miała do siebie pretensje że sama wybrałam tak samo przy sn z synem nie planowałam ciśnienie wyskoczyło i wyszło na CC o którym nawet nie myślałam i tak samo teraz nie myślę bo co tu planować można zaplanować CC a wody odejdą zanim dojedziesz do szpitala może być za późno na CC albo odwrotnie zaplanujesz sn a coś się zacznie dziać jedziesz na IP a oni odrazu Cię na cesarkę.

reklama

A myślałaś żeby skonsultowac sprawę z innym ortopedą? Niektórzy ortopedzi wystawiaja zaswiadczenia na lewo i prawo a wcale nie sa potrzebne. Moze jak skonsultujesz obraz swojego kregoalupa inny ortopeda powie Ci, ze mozesz rodzic sn. Ja mialam sporo pacjentek z kregozmykiem, ktore rodzily naturalnie.

Do góry