Larysadti28
Fanka BB :)
Witam ;p ja mam trojaczki to tym bardziej nie dotrzyma do stycznia
Ojej

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Witam ;p ja mam trojaczki to tym bardziej nie dotrzyma do stycznia
Ja mimo ze bylo ok mialam ktg w 26 tyg co tydz a tu bede miec co wizyte od. Konca wrzesniaKtg wykonuje się najwcześniej od 25 tyg ale tylko w przypadku jakiś nieprawidłowości/ciazy mnogich . Jelsi wszystko jest ok to ktg lekarz zleca/wykonuje w okolicach terminu porodu (w 9 mcu)
Ja mam juz brzuch jak w 8 mscu a chudne caly czas ja mam ciążę dwukosmowkowa trojowodniowa blizniaki jednojajowe i blizniak obokOjejja czuje się juz jak słoń i śmieje się ze niedługo to będę podwójna ciężarówka
tyle, ze lekarz na każdej wizycie wytyka ze jestem szczupła bo pewnie nie wypada mu powiedzieć chuda. Jesteście 3o 3k ? Czy jakos inaczej ? Jak się czujesz ? Duże juz są dzidziulki ?
![]()
Ja mam juz brzuch jak w 8 mscu a chudne caly czas ja mam ciążę dwukosmowkowa trojowodniowa blizniaki jednojajowe i blizniak obok![]()
Ja z córką miałam również cukrzycę ciążową i byłam na insulinie. Są zalecenia aby kobiecie na insulinie zakończyć ciążę 2 tyg. Przed terminem A na diecie tydzień. Córka urodzona akurat 2 tyg. Przed. Rodzilam 2 dni... pierwszy dzień to indukcja A drugi to już samo poszło...Z szybszym porodem ? A czemu ? Będzie monitorowany dzieciaczek pod względem wagi i ktg od 36 tygodnia podajże jak nie wcześniej. Mój Synuś urodził się w cukrzycy 9 dni przed terminem naturalnie. Dobry plus tego taki, ze niewiele przytyjesz i będzie łatwiej urodzić ☺![]()
Ja również...Ale bym takie frytki zjadła... cieszę się że jeszcze jestes bez insuliny. Mam nadzieję że będzie to do końca![]()
O widzisz A ja na diecie cukrzycowej i nic mi jak na razie nie mówił lekarz;/Ja z córką miałam również cukrzycę ciążową i byłam na insulinie. Są zalecenia aby kobiecie na insulinie zakończyć ciążę 2 tyg. Przed terminem A na diecie tydzień. Córka urodzona akurat 2 tyg. Przed. Rodzilam 2 dni... pierwszy dzień to indukcja A drugi to już samo poszło...![]()
Ja z córką miałam również cukrzycę ciążową i byłam na insulinie. Są zalecenia aby kobiecie na insulinie zakończyć ciążę 2 tyg. Przed terminem A na diecie tydzień. Córka urodzona akurat 2 tyg. Przed. Rodzilam 2 dni... pierwszy dzień to indukcja A drugi to już samo poszło...![]()