reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Witam sie po Komunii [emoji8][emoji8]uff mamy za sobą [emoji8]nasz torcik!
IMG-20200725-WA0044.jpeg
 
reklama
Masz jakis sprawdzony przepis na biszkopt? Bo widzę że jest bardzo wysoki;)
Tak mam przepis na super biszkopt.

5-6 jajek
3/4 szklanki cukru kryształu
3/4 szklanki mąki
1/4 mąki ziemniaczanej
1 cukier wanilinowy

Jajka muszą mieć temperaturę pokojową.
Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy po łyżczce cukru wymieszanego z cukrem wanilinowym. Żółtka roztrzepujemy i delikatnie wlewamy do ubitej piany z białek. Obie mąki przesiewamy i delikatnie mieszamy z masą, najlepiej drewnianą łyżką.
Wylewamy na formę wyłożoną pergaminem lub posypaną mąką. Pieczemy ok 15 min w temp. 160* do tzw. suchego patyczka. Studzimy przy otwartych drzwiczkach;)
Piekę bardzo dużo bo i na zamówienie. Chociaz w ciąży hormony robią swoje.
 
Tak mam przepis na super biszkopt.

5-6 jajek
3/4 szklanki cukru kryształu
3/4 szklanki mąki
1/4 mąki ziemniaczanej
1 cukier wanilinowy

Jajka muszą mieć temperaturę pokojową.
Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy po łyżczce cukru wymieszanego z cukrem wanilinowym. Żółtka roztrzepujemy i delikatnie wlewamy do ubitej piany z białek. Obie mąki przesiewamy i delikatnie mieszamy z masą, najlepiej drewnianą łyżką.
Wylewamy na formę wyłożoną pergaminem lub posypaną mąką. Pieczemy ok 15 min w temp. 160* do tzw. suchego patyczka. Studzimy przy otwartych drzwiczkach;)
Piekę bardzo dużo bo i na zamówienie. Chociaz w ciąży hormony robią swoje.
Dziękuję ❤❤❤❤
 
reklama
Tak mam przepis na super biszkopt.

5-6 jajek
3/4 szklanki cukru kryształu
3/4 szklanki mąki
1/4 mąki ziemniaczanej
1 cukier wanilinowy

Jajka muszą mieć temperaturę pokojową.
Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy po łyżczce cukru wymieszanego z cukrem wanilinowym. Żółtka roztrzepujemy i delikatnie wlewamy do ubitej piany z białek. Obie mąki przesiewamy i delikatnie mieszamy z masą, najlepiej drewnianą łyżką.
Wylewamy na formę wyłożoną pergaminem lub posypaną mąką. Pieczemy ok 15 min w temp. 160* do tzw. suchego patyczka. Studzimy przy otwartych drzwiczkach;)
Piekę bardzo dużo bo i na zamówienie. Chociaz w ciąży hormony robią swoje.
Ukradłam przepis 😘
 
Do góry