reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
Patrysia -po 1 dzieki za wiesci o Nikce bo naprawde czesto o niej myslalam .po 2 to ja nie mam zamiaru od was odchodzic najwyzej zamkne liste styczniowek i moje bedzie najmlodrze .
Ivi -ty sie nie przejmuj takimi babami poprostu olej je , zazdroszcze nam , ze nie musimy stac w kolaejkach, albo ze mamy tak kochanych mezow ktorzy z nami do lekarza chodza.
Ja jestem nie przytomna normalie o tej porze mam popoludniowa drzemke , ale dzis sie Nicoli odwidzilo io nie chce spac wiec juz trzymac ja bede do wieczora.

W tej szkole rodzenia mówili o cenach tego szpitala.
500zl pokój do porodu o wyższym standardzie, jednoosobowy.
670zł znieczulenie - ale nie wiem czy to takie zdrowe to znieczulenie?! moze ktoś wie??!!
i 700zł osobista położna.
Troche ceny mają :/
Ja byłam w szoku że to tak oficjalnie było powiedziane.
Ja się zastanawiam nad położną.

Joasia S to nic nie normalnego, teraz kazdy szpital ma swoj cennik.
A tak jak napisala Agagsm ciesz sie ze tylko tyle bo na zelaznej sala polozna i znieczulenie to razem 3 000.

Dziewczyny z Wawy, czy na Madalisnkiego w szpitalu robia usg 3d?

Karoli nie mam pojecia ale szczeze wątpie.

Nie jestes sama -też mam rozstępy na piersiach i najgorsze, że pojawiły się na samym początku ciąży więc nijak nie mogłam im zapobiec, na szczęście wiecej nie przybyło. Chyba za szybko urosły mi piersi, choć niby nie tak dużo, ale jednak... Skóra na brzuszku mnie swędzi więc pewnie zaraz coś wyskoczy dalej:eek: U mnie też genetycznie nie mam szans obyć sie bez rozstępów, a do tego jestem blondynka, więc to podobno tez ma znaczenie...

Agagsm masz racje Nio niestety jak ktos jest bląd i ma jasną karnacje to prawdopodobienstwo rozstepow jest duuuzo wieksze bo wraz z takim tytpem skory ida w parze slabe wlokna kolagenowe:(
ja czekam kiedy mi sie pojawią, na razie na piersiach nie ma, choc urosly o 2 rozmiary, ale cos czuje ze na brzuchu beda niebawem, bo zaczał rosnąc w mega tempie, conajmniej jakby wkroczenie w 7mies oznaczalo dla mojego brzucha ze czas na wzrost! W ciagu ostatnich 2 tyg widze wielką roznice.
Wkleje potem na watku o brzuchach.

Były u mnie dwie kolezanki (od piątku do niedzieli wlącznie) z troszkę ponad rocznymi dziewczynkami. O zgrozo!!!! Ja tak chcialam miec blizniaki ale widze ze nie dalabym rady. Zgiełk, balagan i minimalna ilosc snu. Przy garach długo nie stanę, nie lubie gotowac jak muszę, niestety musialam i to dla 6 doroslych osób.... i te krzyczące dzieci :)

Lilka ale mialas weekend:) wesoły i to taki wstep do macierzynstwa, hihi:)

Witam Dziewczyny Was i Wasze brzuszki ciepło w ten ponury dzionek:)
Dawno mnie nie było i mam co nadrabiać,więc zaraz zabieram się za lekturę:)
A jak tam Wasze brzuszki,duże już są?? Bo mój rośnie jak oszalały ostatnio i jak pójdzie tak dalej to do 9msc. będę się kulać a nie chodzić:))) na szczęście nie mam żadnych rozstępów ale boje się,że teraz zaczną wyskakiwać:( A jak jest z tym u Was???
A co do wycieków z piersi Kochane to mam od 22tc a teraz to nie żadne plamienie ale normalnie "cieknięcie" . Czuje się jak dojna krowa:))) Pozdrawiam cieplutko

Ulenka no masz co nadrabiac:)Produkcja jest spora:)

Ivi widze ze mialas watpliwą przyjemnosc spotkac jakąs walnietą w mozg kobiete, na prawde dziwne ze niektore baby maja takie podejscie, zero zrozumienia! Idiotka jakas, na Twoim miejscu chyba bym nie wytrzymala tylko zaczela sie z nia klocic, choc nie warto nerwow na dyskusje z takimi prymitywami.

Ostatnia edycja:
Patrysiu dzięki za wieści od Nikki. Niech dużo wypoczywa:tak:

ale mnie zszokowałyście tymi cenami...jaka to jest różnica mieszkać w takiej małej miejscowości jak ja, a mieszkać w dużym mieście :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

Szczerze mówiąc nie wiem jaka jest w tej chwili cena znieczulenia w moim szpitalu, ale jak rodziłam 2 lata temu to kosztowało 150zł...ale nie 600:szok: a poród rodzinny też kosztował 150zł...może w tej chwili jest inaczej...:zawstydzona/y:

dzięki dziewczyny :happy:nerwy na tego babsztyla mi już przeszły, a kłócić się z nią nie chciałam bo co bym mogła jej wytłumaczyć? już dawno się nauczyłam że "głupiego nie przekonasz" ;-)ale zdenerwowana byłam ostro:wściekła/y:

Dziewczyny a czy któras z Was jest z Lublina lub okolić i wie jak kształtują sie ceny w Lublinie ?? Pytałam już na lubelskim wątku regionalnym i jak narazie nie mam odpowiedzi. Zastanawiam sie czy nie rodzic w Lublinie - moja mama ze względu na profesję ma tam znajomości (ja pochodze z Lublina) ale potrezbuje informacjj dot cen znieczulenia, możliwości sali do porodu rodzinnego, sali poporodowej etc.

Witam Was,

Byłam na glukozie (75) i wyszło 138 po godzinie i 149 po 2 godzinach. Lekarz machnął ręka i powiedział, że nie ma co sie przejmowac momo, iz po 2 godz. przekracza normę. Powtarzałam test z palca w domu 2krotnie. - wyniki wychodza dokładnie takie samo (odpowiednik 75 glukozy to 3 okrągłe kromki chleba i herbata z 4 łyzeczkami cukru).

Moja szyjka nadal utrzymuje sie na poziomie 34/36 mm. Za 4 tyg bede miec znów kontrole szyjki. Moje łozysko przesunęło się i jest poza ryzykiem przodowania.

Zaczełam chodzic także do szkoły rodzenia ;-) przy Nowolipki.

Zamieszam rodzić na Żelaznej (warszawa) a termin mam na 12/01.

Pozdrawiam,
Jola

No ceny naprawde jak z kosmosu :shocked2:ja nie miałam porodu rodzinnego ale moje kumpela i 2 lata temu to było 100 zł tzn.w Kościerzynie bo w Trójmieście to nie wiem;-)może podrożało ale na pewno niedoszło do 600 zł.:shocked2:ja ogólnie znieczulenie nie będe brała i porodu rodzinnego też nie bo jednak jak już to wtedy jedynie chciałabym M a jednak pomimo że miał wachania i już nawet by chciał to jednak padło słowo że nie:sorry:przeżyje ten jeden dzień a kase bede miała w kieszeni no tym bardziej bym nie płaciła gdyby były u mnie taaaaakie duuuuze ceny:confused2:

Hej babeczki:tak:
Ivi to cie szczescie spotkało natknać sie na takiego debila:szok:
Asia powodzenia na obronie ,trzymam kciuki i nie denerwuj sie:tak:
karoli serdeczne gratulacje:tak:
Patrysia super ze Nikki sie odezwała bo juz naprawde sie martwiłam o nią,jesli masz znią kontakt to pozdrów ja serdecznie:tak::tak:
Co do rozstepów to mam na piersiach po pierwszej ciazy i na posladkach i udach-ale juz prawie niewidoczne:tak:a nowych na szczescie nie widac i oby tak dalej :tak::tak::tak:
Dziewczyny Nadineczka sie tez cos nie odzywa ostatnio,czy moze ja cos przeoczyłam:sorry:
Ja robie obiadek i niedługo po małego do szkoły.
Spisałam mojemu mezowi wszystkie rzeczy potrzebne dla dzidziusia i na przeprowadzke łącznie z cenami i powiem wam ze troche sie zawstydził przez to ze był taki lekkomyslny-zobaczymy czy zmądrzeje:tak:

reklama
Dziewczyny a czy któras z Was jest z Lublina lub okolić i wie jak kształtują sie ceny w Lublinie ?? Pytałam już na lubelskim wątku regionalnym i jak narazie nie mam odpowiedzi. Zastanawiam sie czy nie rodzic w Lublinie - moja mama ze względu na profesję ma tam znajomości (ja pochodze z Lublina) ale potrezbuje informacjj dot cen znieczulenia, możliwości sali do porodu rodzinnego, sali poporodowej etc.

Jak bym miała znajomości to napewno bym tam rodziła. Patrząc na to co się teraz dzieje, że żeby się tobą zajeli to trzeba płacić koszmarne ceny.
Zadzwoń do szpitala w lublinie gdzie masz znajomości i każda pielegniarka ci powie jaki jest cennik.

Ja rodzę w czerniakowskim przede wszystkim ze względu na pediatrę.

Do góry