reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2010 !!

szczerze mowiac to nie mam bladego pojecia bo jeszcze nic nie patrzylam narazie tak orientacyjnie patrze sobie ceny przez internet szczegolnie wozkow i lozeczek. a co to ubranek to w uk wszedzie sa baaardzo ladne i niedrogie ciuszki dla maluszkow, ale co do ciezszego spprzetu to jeszcze nic niewiem :sorry: w miare przysteone ceny sa w argosie ale tam niewiem jaka jest jakosc. jak sie czegos dowiem to dam znac:tak:

ja też te argosowe oglądałam - co do jakości nie mam pojęcia, jak to wygląda. jak będę coś wiedzieć, będę się dzielić wiadomościami.:tak:

reklama
Andzia gratuluję zdrowego maluszka, superjest tak pooglądać dzidzię.

Macy wiem że musze poczekać bo facet ma rację ale ja ogólnie jestem niecierpliwa i nie lubię czekać;-)no ale wkońcu to on jets specjalistą i wie co mówi;-)

a nie wiecie od kiedy można słuchać tętna dziecka?bo ja jutro mam wizyte u mojej gin i zastanawiam się czy już mnie podłączy do tej aparaturki?:tak:

a ja włassnie wróciłam z usg.:-)
NT 0,9 mm no to super
CRL- 72 mm co odpowiada 13 tc + 3 dni (maluszek jest jeden dzień do przodu:-))
ASP (akcja serca) 151 u/min

Andzia, gratuluję super wyników. Jej jak ci zazdroszczę - mam to samo w czwartek.
Napisz mi jak to wszystko długo trwało? 20min?

Macy wiem że musze poczekać bo facet ma rację ale ja ogólnie jestem niecierpliwa i nie lubię czekać;-)no ale wkońcu to on jets specjalistą i wie co mówi;-)

a nie wiecie od kiedy można słuchać tętna dziecka?bo ja jutro mam wizyte u mojej gin i zastanawiam się czy już mnie podłączy do tej aparaturki?:tak:
ja wiem, co znaczy czekanie Kochana... myślisz, że tak spokojnie sobie czekam na moje usg?!:no: każdą minutę odliczam i tak sobie myślę - w czwartek spotkanie z położną, a wtedy już tylko trzy tygodnie. ;-) też bym mojego dzięciołka już chciała zobaczyć i wiedzieć, co tak kryje.

a serduszka to chyba już można posłuchać. tak mi się wydaje.

Ja słyszałam bicie serduszka już w 9 tygodniu. A do gina chodzę raz w miesiącu. Do tej pory miałam 3 razy USG robione dowcipnie. Teraz na wizytę dopiero w sierpniu ale za to już 3D i nagrane będzie na płycie:-D

Monika 28 ja tez slyszałam tętno na USG ale etraz ide do gina i on nie ma USG tylko detektor tętna płodu i się zastanawiałam czy będzie już slychać na tym sprzęcie ale wyczytałam w necie że od 12tc można na tym słuchać;-)
a nagranie to jest świetna rzecz-mi od początku lekarz nagrywa i to ostatnie z 13tc oglądałam już kilka razy;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Andzia gratuluję zdrowego maluszka, superjest tak pooglądać dzidzię.

No pewnie, że super zobaczyć co sie ma w brzuszku. Niesamowite wrażenie.
a bicie serduszka ja pierwszy raz słyszałam jak trafiłam do szpitala w 8 tc. No a dzisiaj słyszałam po raz drugi jak bije:tak:
A dzisiejsze usg część, w której miałam robione pomiary, to miałam dowcipnie; a całą reszte (część artystyczną 3 D:-)) już przez brzuch.

Andzia, gratuluję super wyników. Jej jak ci zazdroszczę - mam to samo w czwartek.
Napisz mi jak to wszystko długo trwało? 20min?

tak, całe usg trwało 20 minut i wszystko mam nagrane!!! Od początku do końca .:-):-):-D

mam tyle wrażeń dziś przez te usg, że zapomniałam, że od rana jeszcze nic nie jadłam. Rano, to z nerwów nie mogłam nic przełknąć, a potem z wrażenia. A właśnie burczy mi w brzuszku, czas nakarmić dzidzie:-D:-D:-D

acha, dziś jeszcze gin. powiedział mi ze zdjęcia z USG blakną pod wpływem światła:-( więc należy je odpowiednio przechowywać

acha jeszcze zapomniałam napisać, ze moje maleństwko waży 7 gram:-)
a BPD (wymiary główki) 26 mm:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć Dziewczyny,
jestem tak zakręcona i zdenerwowana, że nie mogę dojść do siebie....
Moja (o 4 lata młodsza) siostra urodziła dzisiaj drugie dziecko, córeczkę.... o 5 nad ranem w domu, a jej mąż przyjął poród!!! Nie zdążyli dojechać do szpitala, chociaż mają naprawdę bardzo blisko. Niewiarygodne!!!

Jeszcze trochę minie, zanim do siebie dojdę... ehhhh..... W takich chwilach od razu ciśnie się na usta: "życie jest cudowne" !!!
Gratulację dla siostry i męża, też chciałabym tak szybko urodzić, ale może w szpitalu:-)

Witam i jednocześnie się żegnam bo przez najblizszy tydzień raczej do was nie zajrze, wyjeżdzam z mężem na Mazury, bedziemy się lenić i wypoczywać:-)
pozdrawiam
Miłych wakacji:-)

Melduję się Kochane po weekendzie :-)

W piątek byłam na wizycie u gin, powiedziała że mam wyniki zadowalające mimo lekkiej anemii, mam zażywać tylko podwójną dawkę witamin, dodatkowo mam jakieś tabletki zażywać na bakterie w moczu :-( Rozmawiałam też z położną zaleciła mi stosowanie żelu z arniki 2 razy dziennie na piersi w szczególności na brodawki celem ich ujędrnienia aby maleństwo później jak zacznę karmin nie poraniło mi ich oraz aby krocze tym żelem smarować aby uniknąć jego cięcia. No i dodatkowo podczas kąpieli piersi polewać raz zimną a raz ciepłą wodą.

Mam pytanie do dziewczyn które już mają małe dzieci oraz do tych które już zaczęły kupować ubranka. Chciałam w tym tygodniu pomału kupować ciuszki dla maleństwa ale mam problem. Najczęściej zaczyna się kupować ubranka zaczynając do rozmiaru 56, ale jak oglądam gazety gdzie są fotki maluchów które dopiero co się urodziły to patrzę a one wszystkie mają rozmiar od 54 do 56, to jaki rozmiar ubranek najlepiej kupić? My jak się rodziłyśmy to zwykle mierzyłyśmy 50-52 cm :eek:
Ja tez z tą arniką spróbuję, wszystko co pomaga uniknąć nacięcia jest dla mnie:tak:
Co do ubranek, z tych malutkich rozmiarów nie kupuj za wiele, jeśli dziecko na prawdę urodzi sie małe, zawsze można męża wysłać po zakupy:tak:. U mnie ciuszki na 56 były za małe.

ja też te argosowe oglądałam - co do jakości nie mam pojęcia, jak to wygląda. jak będę coś wiedzieć, będę się dzielić wiadomościami.:tak:
Jeśli w Argosie kupujecie rzeczy znanych marek to, to samo co w sklepie. Ja z Argosa kupiłam mebelki zwykłe, drewniane są ok. Ja polecam mothercare, jesli chodzi o wózki i foteliki. Ciuszki oczywiście najtaniej w primarku (te standardowe), a na jakies specjalne okazję to polecam "name it", "zara" a na prawdę szałowe można wyszukac w "TkMax"- mój ulubiony sklep:-). I jeszcze kupuje on-line w "littlewoods".

Do góry