reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Witam serdecznie! U nas też pomylone wszystko przez zmianę czasu- spaliśmy dłużej wszyscy. Tymek teraz znów śpi.
Powodzenia na chrztach dzisiejszych... ja też czekam na relację bo my równo za tydzień. ;-)
Dorciaa - szpaga w wyskoku to tylko moje zdolne, młode uczennice, ja nawet bez wysoku nie zrobię :-D więc się nie stresuj :tak:
Pumpkin, Jola... spokojnego lotu do Polski... będzie dobrze, maluchy wiedzą, że do ojczyzny lecą :-D - choć w ich wypadku ojczyzna to już nie będzie to znaczyć co nam.
bibik - ale głodomorek, super - jak ja lubię jak maluch je. Wczoraj oglądałam kaszkę od 4 miesiąca jakaś zbożową Nestle nie pamiętam dokładnie i mnie korciło już... wiem, że mam dużo czasu ale jakoś tak już marzę o jedzonku łyzeczką. Sama jak jem coś i Tymek się patrzy to jakoś aż mi w gardle staje :-praz byłam bliska dać mu polizać serka .. ale mąż mnie powstrzymał :-D
agagsm i nadineczka - jakie duże panny już macie... i zdrówka dla Polci życzę. aga- na pewno pięknie Misia opowiada. Tymuś też wczoraj opowiadał non stop tacie jak wrócił z pracy a ten się go wypytywał dlaczego nie był na spacerku - a lało. Śmialiśmy się, że Tymek żali się i opowiada na złą pogodę. No zjeść już teraz te nasze szkraby można.

reklama
aga, nadineczka wszystkiego naj dla waszych dzieci - 3 miesiące kończą ! ahhh jak ten czas szybko ucieka ani się nie obejżymy a nasze szkraby beda juz biegały i wszystko z szafek ściagały :-)

ja dzisiaj też już od rana ćwiczyłam - drugi dzień aw 6 - a jak mnie brzucho boli maaatulu jedyna ! dawno takich zakwasiorów nie miałam ! ja nie wiem jak ja potem zrobie 3 serie po 24 powtórzeń - chyba oszaleli :-D

Nadineczka może jakiś skoczek Twoja Mała ma ? spokojnie na pewno minie - głowa do góry :-)

lece troszkę sie poobijać - M dzisiaj ma wolne więc Amelcia jest dla tatusia dzisiaj hihihi a ja musze dokończyc postepy pracy bo jutro mam prezentacje :) ale już mi zostało mniej niż więcej także nie jest źle :-)

powodzenia Dziewczyny na chrztach ! niech dzieciątka grzeczne będą :-)
Co do cwiczen to ja juz 5 dzien i powiem Ci , ze po cwiczeniu cala ,mokra jestem i tez sie zastanawiam co bedzie pozniej.

Modle sie za malego Bruna , dlaczego anilki musza tak cierpiec?

Wszyskie co dzis chrzcza , aby dzieciatka byly grzeczne.
Ja po nawet spokojnej noce Mia zjadla o 4 i do tej poory spi .
Nicol natomiast znalazla pudelko z mlekiem Mii i wszystko wysypala na podloge nie omieszkala tez zjesc.

Witajcie babeczki:-) Moja mała przespała w nocy osiem godzin pod rząd:szok::-) To się wyspałam że hej.
Andzia może spórbuj zmienić mleko. Moja mała strasznie się prężyła, kupkowe problemy też były a odkąd zjada Bebilon Pepti kupki są bez problemów prawie codziennie i się skończyły prężenia i stęklania:tak:
Martadu moja maleńka też waży sporo równe 7kg i plery mam wiadomo gdzie:tak::-) Myśłałam że to normalna waga?:confused: Tym bardziej że moja wcale nie jest pulpecikowata. Za wyjątkiem bużki:tak:
Miłęgo dnia kobitki:-)

Witam niedzielnie!

Wpadam na chwilkę. Nie byłam tu od czwartku, bo mały jest przeziębiony (katar, kaszel) poza tym mój M. jest w domu i komp zajęty.
Nie mogę czytać karmiąc bo Małemu nosek się zatyka i płacze. Rozregulowały się nam też pory karmienia i spania, bo muszę wybudzać Maksia o 23 na podanie lekarstwa.
Nadrobię jutro :-)

Teraz idziemy ze starszą Córką i siostrzenicą do kościoła i trzeba palmę kupić :tak:

Miłej niedzieli Stycznióweczki :-)

Witajcie dziewczyny!!!

pogoda niestety nie dpisuje, ale jakos trzeba niedziele spedzic dlatego tez wybralismy sie na rajd samochodowy( my z mzem tez starowalismy , no ale teraz maz nie ma pilota ,bo Zuzia musze sie zajmowac:-) No i musze sie pochwalic ze zawsze z pucharami do domuj wracalismy:-)

Wszystkim zycze udanego dnia a dziewczynom udanych chrzcin:-)

Sorki za bledy ale pisze w samochodzie i laptop mi co chwile skacze:-D

Witam dzieczynki
Wpadlam sie pozegnac bo przez kolejne dw tygodnie racej sie nie pojawie:sorry2: no chyba ze gdzies neta dopadne. Puki co zdrowka dla was i maluszkow i trzymajcie kciukasy za nasza podroz:tak:

Andzia może spórbuj zmienić mleko. Moja mała strasznie się prężyła, kupkowe problemy też były a odkąd zjada Bebilon Pepti kupki są bez problemów prawie codziennie i się skończyły prężenia i stęklania:tak:
[-)

no właśnie drugi dzień jesteśmy na nutrimigenie i bardzo powoli ale widze, że coś się już rusza, ale zanim wszystko wróci do normy i przyzwyczai się do nowego mleczka to jeszcze jakis czas pewnie minie.
Poza tym mam straszne wyrzuty sumienia, że nie potrafiłam małego nauczyć jeść z cyca i musi przeze mnie się tak męczyć. Co ja już nie robiłam, żeby zwiększyć laktacje, ale to wszystko jeszcze mało dla głodomorka.Ściągam teraz jakieś 400 gram na dobe, a reszte dostaje modyfikowanego.

Agagsm energia nie rozpiera ale mam w sypialni całą ściane w lustrach i kurna nic się nie ukryje:sorry2:
a dzisiaj Jaś sprawił prezent mamusi poszedł spaćo 20:40, karmienie ok 2 , potem o 6 i sam się sobą zajął a nawet przysnął gdzieś do 8 chyba:D zaczynam wierzyć ze niedługo też wam napiszę że moje dziecko calusieńką noc przespało:D
mamy butelkowe a wam to już się zdarzyło? bo na cycku to wiem że tak a na butli?
Tysiolek kurna zmotywowałaś mnie idę dziś wydrukować zestaw...o ile tuszu wystarczy bo na wykończeniu:D

a gdzie jest Ivi?

Jola24 powodzenia i udanego pobytu w pl!

byliśmy z Jasiem w centrum handlowym krótko ale fajnie - spał:p

bibik[/B] - ale głodomorek, super - jak ja lubię jak maluch je. Wczoraj oglądałam kaszkę od 4 miesiąca jakaś zbożową Nestle nie pamiętam dokładnie i mnie korciło już... wiem, że mam dużo czasu ale jakoś tak już marzę o jedzonku łyzeczką. Sama jak jem coś i Tymek się patrzy to jakoś aż mi w gardle staje :-praz byłam bliska dać mu polizać serka .. ale mąż mnie powstrzymał :-D

ja tez juz nie moge wytrzymac, tez ogladam sloiczki marchewka,jabluszko OD 4 mies wiec teoretycznie zostalo nam kilka dni.a i pediatra powiedziala ze po skonczonym 3 mies moge podac jabluszko...1 kwietnia idziemy na szczepienie to skonsultuje jeszcze ta kwestie z inna pediatrą,jesli potwierdzi to już niedługo użyjemy pierwszy raz łyżeczki;-) nie mogę sie doczekac jej minki!!;-)

reklama
Mój pierworodny też w pamiątkowej książce w której wpisywalam wszystko tez mam wpis - 3 mies - jem łyżeczką jabłuszko. Te tabele żywieniowe to co parę lat zmieniają a ludzie jakoś żyją :tak:

Nie widać ivi i Klary parę dni... ciekawe co u nich...

Do góry