Bugaboo Fox 5 Forest Green
Zobacz załącznik 1538490
Tak jak pisałam, staram się pilnować odzywania się co 1.5-2 tygodnie. Większość dziewczyn odzywa się min. raz w tygodniu (a są takie i aktywne codziennie) a myślę, że na tym etapie 90% z nas pracuje i/lub ma też inne obowiązki, słabe samopoczucie.
Co do wyprawki wszystko zależy od tego czego potrzebujesz, oczekujesz i jakie masz możliwości finansowe - trzeba mieć świadomość, że po pierwsze rzeczy dla dzieci są relatywnie drogie np. wózek wyżej ze wszystkimi dodatkami będzie nas kosztowała ok 10 tys. dla jednego taki koszt na raz plus inne rzeczy jak np. komplet mebli (nie wiem ile ale strzelam 1000-3000zł) będzie na luzie, dla innej osoby to będą bardzo naginające budżet i raz że ktoś będzie polował na używki, a dwa że nie będzie kupował wszystkiego i sobie to jakoś rozłoży. Poza tym trzeba liczyć się z tym, że w III trymestrze brzuch może być duży, mogą puchnąć nogi - można nie mieć ani siły, ani ochoty latać po sklepach. Jak ktoś planuje pokój dla dziecka czy jakiś remont to warto mieć czas żeby wywietrzało.
Ja mam już trochę ciuchów, ale kupiłam je jeszcze przed ciążą i to są malutkie rozmiary - głównie 44, 50. Mam też kocyk bambusowy po córce.
Jeżeli chodzi o ciuchy (nowe) to trzeba widzieć, że teraz jest kolekcja letnia wszędzie więc dla naszych maluchów mało co można kupić. Ale na pewno używki można już kupić w jakiś paczkach. Myślę, że warto też popytać znajomych bo często ludziom się nie chce wystawiać bo to trochę roboty, a chętnie się pozbędą. Ja regularnie za darmo oddaję ciuchy po dzieciach.
Ja akurat nie jestem dobra w wyprawce bo np. nie kupuję łóżeczka, ale za to pewnie kupię chicco baby hug, żeby móc na spokojnie odłożyć dziecko i nie narażać go na ciągłe lizanie przez psy
Podsumowując ja pewnie trochę zacznę szaleć po sobocie jak poznam na 99,9% płeć, ale ja ogólnie prawie codziennie kupuję coś dzieciom bo niestety jestem trochę chora w tym temacie, więc na pewno będę kupować przez całą ciąże i już po porodzie. Ale jeżeli chodzi o te grubsze sprawy to w połowie lipca mamy trochę mini remont i pewnie po nim kupimy te grubsze rzeczy czyli gdzieś tak w sierpniu. Ale np. torbę do szpitala ostatnio pakowałam 29 sierpnia, mając termin na 27 sierpnia
także teraz pewnie będzie podobnie.
Zobacz załącznik 1538504
8 standardowych tabletek, z których każda zawiera 500 mg substancji czynnej. Jednorazowo można przyjąć w ciąży maksymalnie 1-2 tabletek paracetamolu, czyli 500 mg – 1 g
Ja myślę, że jednak przy anemii to bym się ratowała czymś na receptę.
Zobacz załącznik 1538507
Ja staram się myśleć po 1 pozytywnie, po 2 mam w bliskim otoczeniu mamę, która w piątek zgłosiła się do szpitala bo w sobotę miała mieć planowane wywoływanie. I do niego ni doczekała - 39tc. Na KTG przed snem było wszystko w porządku, coś się zadziało w nocy
Tak jak napisałam, naprawdę dziewczyny się udzielają bardzo często, z listy zniknęły dziewczyny nieudzielające się od 2 tygodni. Tak, jak się przestajesz udzielać to i powiadomienia przestają się pojawiać. Choć z tego co się orientuję dopóki się jest na liście to po przez moje oznaczenie również przychodzą powiadomienia, chyba że się je wyłączy w ustawieniach