reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

stulejka

Mój synek ma zdiagnozowaną stulejkę przez pediatrę i pani doktor kazała mi się skontaktować z chirurgiem dziecięcym. Przyznam się że zmartwiło mnie to bardzo, bo boję sie ze będą go ciąć albo coś? może ktoś udzieli mi jakiejś inormacji na ten temat? to normale u chłopczyków? mój ma niecałe 8 miesięcy.

reklama
Witaj, rozpoznanie stulejki postawione przez pediatrę nie wiąże się od razu z koniecznością jakiejkolwiek interwencji. W tym wieku wąski napletek ma duża część chłopców i już. Nie należy nic z tym robić. W miarę jak chłopiec rośnie następuje stopniowe rozszerzanie napletka i odklejanie go od żołędzi. Częściowo przyklejony napletek może mieć nawet kilkuletni chłopiec. Jeśli coś zaniepokoiło Twojego pediatrę i kieruje Twojego synka do chirurga to warto na taka wizytę się wybrać, żeby mieć pewność czy wszystko jest w ok:)

Do góry