reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Stoliczek edukacyjny - jaki?

reklama
ostatnio usłyszałam o tych stoliczkach właśnie i zastanawiam się czy jest jakaś marka, która możecie polecić, żeby dziecko się szybko nie znudziło, żeby to było wyzwanie. dzieki za odp

A może coś co nie gra, bzyczy, burczy, śpiewa i nie wiem co jeszcze... mnie się podobają takie, które wymagają jakiejś reakcji dziecka... pobudzają wyobraźnię i motorkę...może np taki drewniany muzyczny...
dj06012-72-kolory-marzen-pl.jpg
Zestaw muzyczny, Dżungla, kolory-marzen.pl | KoloryMarzeń.pl

Załączniki

• dj06012-72-kolory-marzen-pl.jpg
    dj06012-72-kolory-marzen-pl.jpg
    43,2 KB · Wyświetleń: 263
Mam podobne zdanie w kwestii tego "buczenia" czy zbyt głośnej muzyki i o wiele lepiej sprawdzą się takie,które w jakiś sposób będą pobudzać wyobraźnię,kreatywność naszego dziecka. Może napisz jaki budżet jesteś w stanie przeznaczyć na ten cel i wtedy doradzimy konkretny model.

Ja miałam stoliczek edukacyjne ze spokojną muzyczką, córcia była zainteresowana zwierzaki, kółeczkami jakie były zamontowane w stoliczku,

Jest mnóstwo przecież stoliczków edukacyjnych ;) wiele róznych firm, więc myśle ,że autorka nie powinna mieć problemu ;)

Jeszcze tak mi się przypomniało , my z żoną kupiliśmy taki stoliczek edukacyjny jak starsza córka miała 3 latka a młodsza córka 1,5 roku . Tylko nie pamiętam dokładnie jakiej to było marki . I z tego co pamiętam tak mniej więcej żona zamawiała to w grudniu ( 2015) przez internet. sklep nazywa się Pontipino .tylko to jest bardziej taki stoliczek małego artysty . tak się to jakoś nazywało .Fajna rzecz .I dobrej jakości

Jeszcze tak mi się przypomniało , my z żoną kupiliśmy taki stoliczek edukacyjny jak starsza córka miała 3 latka a młodsza córka 1,5 roku . Tylko nie pamiętam dokładnie jakiej to było marki . I z tego co pamiętam tak mniej więcej żona zamawiała to w grudniu ( 2015) przez internet. sklep nazywa się Pontipino .tylko to jest bardziej taki stoliczek małego artysty . tak się to jakoś nazywało .Fajna rzecz .I dobrej jakości

rzeczywiście ten stoliczek małego artysty to swietna spraa! my kupiliśmy naszemu chrześniakowi stolik warsztatowy i możecie nie wierzyć ale nie może od niego odejść! dzieciaczki jednak lubią takie rzeczy;) a pontipino wie co lubią dzieci!

reklama
Od jakiego wieku są rekomendowane takie stoliczki?
Mój synek ma 8 miesięcy i już się fajnie bawi stolikiem edukacyjnym - ja mam właśnie ten z Chicco, o którym ktoś tu wyżej wspominał (nasz to Hobby). Mały na razie jest na etapie siedzenia, więc nie zamontowaliśmy nóżek. Bardzo jest to fajna zabawka. 8-mio miesięczniak nie rozumie jeszcze wszystkich funkcji, bawi się tymi najprostszymi (klawisze, książeczka, garnuszki, pokrętło kuchenki), ale to jest super - za pare miesięcy odkryje np. rysowanie na znikopisie czy panel ogrodnika :) mega polecam, a co do ceny, to jest przystępna na tle innych takich stolików :)

Załączniki

• 36289731_1943583869007574_7543753495829020672_n.jpg
    36289731_1943583869007574_7543753495829020672_n.jpg
    548,8 KB · Wyświetleń: 163
Do góry