reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka od stycznia 2012.

witajcie,

jestem nowa na tym forum,
o 2 dziecko staramy sie od listopada zeszlego roku przy pomocy lekarzy, wczesniej bo od 2008roku staralismy sie droga naturalna, niestety nie ma szans,
nasienie meza za slabe zeby cokolwiek zdzialac.
ale wracajac do in vitro, 1 proba przepadla, poniewaz stymulacja puregonem nie wypalila mimo wysokich dawek zaczelam od 200 jednostek a skonczylam na 400jednostkach. stymulacja zostala przerwana ze wzgl na mala ilosc pecherzykow i malutkie rozmiary,
tak wiec zrobilismy sobie kilka miesiecy przerwy i startujemy od nowa
dzis jest moj 12 dzien stymulacji menopurem ( zaczynalam od 4 ampulek, potem 6 ampulek, od dzis 5 ampulek)
produkcja ruszyla i mam ok 10 jajeczek od 14 do 17 mm, reszta to maluchy

mam nadzieje ze to jednak wystarczy, czas pokaze...
mam 4 darmowe proby in vitro oby sie udalo :-)

interesuje mnie jak to u Was wygladalo? czym bylyscie stymulowane i ile mialyscie pecherzykow pobranych a ile udalo sie zaplodnic,
bede wdzieczna za wszelkie info

pozdrawiam i zycze powodzenia wszystkim staraczkom :-)

reklama
Witam Dziewoje !!
Czytam Was na bierząco, ale na pisanie nie ma czasu, bo Mała jest strasznie absorbująca ;-) Teraz mam wolne, bo mamusia poszła dzidziola usypiać a że jesteśmy tylko we dwie, to mogę sobie na necie poszperać ;-)

Anke gratulacje. W końcu idziecie do siebie i już nie będzie na walizkach ;-) Jaki w końcu kolor dobrałaś córce do pokoju?

Mgiełka
przykro mi z powodu bobotestu, ale nie martw się. Ja jak NIE byłam w ciąży to bobo test o 19 wyszedł pozytywny... wstrzymaj się i testuj normalnym testem o czułości 25. Będzie wiarygodny. A najlepiej to idź na betkę.
No i super,że dom kupujecie. zazdroszczę. Ja póki co pomieszkując u mojego A będę się z nim i swoją półką u NIego w szafie przeprowadzać w piątek ;-)

Czarni
jak Ci zazdroszczę tego, że śmigasz spać z wiadomego powodu. Nie mogę się doczekać tego stanu. Oprócz tego, że śpisz i jesz to dolega Ci coś jeszcze? Bo wiem, że mdłości nie masz... A reszta? Brzuch, cycochy?

Kropka gdzie jesteś??

Grzanka widzę cały czas, że próbujesz ustalić tą granicę i z chęcią bym Ci pomogła, ale kompletnie się nie znam. A w ogóle oprócz dolegliwości jajecznicowych (macica+jajniki=jajecznica. tak to ujął mój A), to co u Ciebie? Jak przygotowania do ślubu?

U mnie dni płodne już 4 dzień. 2 maja owulka wg kalendarza. Zobaczymy ;-) Póki co po 5 dniowej przerwie wczoraj się troszkę poprzytulaliśmy. Uff... się napisałam.

Kasiunia1978 nie wiem czy tutaj są staraczki in vitrowe...

Ufff nareszcie po pracy dobrze,że jutro wolne hurra :-)

Sihaya ja dostałam @ 6 dnia po ostatniej tabletce tj 34 dc a miałam wcześniej ok 30 dniowe

hihi ja tez mam wolne nareszcie. Teraz się kuruje bo coś złapałam. najgorsze jest to że te nudności mi nie przechodzą. coca cola nawet nie pomaga:/

Ufff nareszcie po pracy dobrze,że jutro wolne hurra :-)

Sihaya ja dostałam @ 6 dnia po ostatniej tabletce tj 34 dc a miałam wcześniej ok 30 dniowe

o masakra! Czarni wspominała właśnie, że przy pierwszym "cyklu" do 7dni po ostatniej tabletce może być, a potem, to już po 2 @ powinna przychodzić...
mam jednak nadzieję, że nie będę musiała tak długo czekać na @ :/ no chyba, że przez fasolkę haha;)

To było straszne to czekanie na @ bo testy negatywne więc wiedziałam, że się nie udało a @ nie było ale w końcu przyszła @ więc...trzeba było być cierpliwym jak Czarni mówiła ale z tą cierpliwością u mnie ciężko :-D

To było straszne to czekanie na @ bo testy negatywne więc wiedziałam, że się nie udało a @ nie było ale w końcu przyszła @ więc...trzeba było być cierpliwym jak Czarni mówiła ale z tą cierpliwością u mnie ciężko :-D

hihih to właśnie mam tak samo z cierpliwością :p Sailor a mężuś w końcu wrócił z delegacji?:D

Hej dziewczyny ja też się staram po raz drugi bo pierwsza ciąże straciłam. Trzeci miesiąc próbuje i nic, korzystałam z kalkultrów i dziś zamówiłam testy owulacyjne z nadzieją że się uda. Niczego na świecie tak nie pragne jak tej małej fasolki :-(. Może któraś z Was ma jakieś dobre doświdczenia związane z tymi testami?

Tak Czarnooka i powiedziała mu, że na ok 13 będzie owulka a żeby mi się nie ważył gdzies jeździć :-) następną ma ok 20 więc zdążymy może coś zmajstrować....

kasiu testy owu jednym pomogły innym nie ja robie je ale wierzę tak może z 50% w ich skuteczność

reklama
A gatko co do cycków to trochę bolą sutki najbardziej ale dopiero najbardziej je czuje jak jestem w piżamie a brzuch na szczescie mnie nie boli delikatnie mnie czasami cmi i mam nadzieje że na tym sie zakonczy..
Kasiula ta od invitro poszukaj na forum jest wątek in vitro tam na pewno znajdziesz informacje
Kasiula ta od testów ja nigdy nie kupowałam i nie mogę nic powiedziec ale z tego co sie nasłuchała testy z allegro są do dupy....

Do góry