reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka od stycznia 2012.

a no to dobrze, im więcej opinii tym lepiej. ja tego nie używałam nigdy, bo mi niepotrzebne, ale dziewczynom napewno się przyda :-)

reklama
Ja mam takie o czułości 25, ale to i tak zostaje margines błędu. Ale powinna być przynajmniej ciemniejsza ta druga kreska, a u mnie prawie niewidoczna i temperatura cały czas niska, więc owu na pewno nie było. Szczególnie, że i tak żadnych dodatkowych objawów nie miałam - chociaż z tym to u mnie różnie bywa, bo miewam cykle, że wogóle owu nie czuję.

Ja zrobiłam dzisiaj 4 ( 4 dzień z rzędu) i każdego dnia innej mocy mam kreskę, ale żadna nie jest mocniejsza od testowej. Ale jeśli faktycznie objawy które mam są na owulację to zdarza mi się pierwszy raz w życiu. Lekarz po poronieniu kazał się od razu starać więc może faktycznie organizm jest nastawiony na ciążę.

Sailor, ja testowałam 3 cykle z rzędu i miałam zawsze tak jak Ty mówisz. Co raz ciemniejsza kreska ale nigdy ciemniejsza od kontrolnej. I w dniu skok temp miałam najciemniejszą tą kreskę. Później robiłam tylko w pierwszym cyklu i była znowu jaśniejsza. W następnych już nie miałam cierpliwości do tego. Może jeszcze w tym cyklu porobię bo trochę mi zostało tych testów ale ogólnie uważam, że to lipa. Dla sprawdzenia kupię te z apteki ale to w przyszłym cyklu jeśli w tym nam się nie powiedzie.

Sailor, pytałaś mnie kilka stron wcześniej czy już komuś mówiłam...nie, nikt nie wie. Wiemy tylko my i całkiem nam z tym fajnie. Na razie chcemy powiedzieć tylko jednym najbliższym znjomym, bo wiemy, że oni bardzo na tę wiadomość czekają...a ja juz nie mam wymówek na pytanie o nasze staranka :) Ale na razie nie możemy się zebrać...już zaraz 8 tydz. a my ciągle nie wiemy jak to powiedzieć ;) I nie ma okazji jakoś :p Innym ...kiedyś powiemy...ale coś czuje, że to będzie dopiero jak zacznie mi brzuch rosnąc ;) Bo jakoś nam nie śpieszno. A Mąż mi właśnie przepowiedział, że jemu się zdaje, że mi wczesniej brzuch urośnie niż unijna norma przewiduje...:-D Heheh...chyba się za bardzo objadłam na święta ;)
Chociaż powiem Wam, że nie wiem czy to schizy, ale czuje, że nie mogę go wciągnąć tak jak dawniej, że poza tłuszczykiem to jakby ściana brzucha jest wyczuwalna bardziej z przodu... no nic zobaczymy.

Mynia, tak, to całkiem fajne nosić w sobie taka małą tajemnicę...:) Ktoś nas pyta o pracę, plany...a ja wymyślam to i tamto, a tak n prawde w duchu sobie myśle, że najpierw to macierzyński... itp :) Dzisiaj teściowa do mnie w rozmowie , że teraz to jeszze cośtam bo dzieci nie mamy...a ja się w duchu sama do siebie uśmiechnęłam, ze wiem czegoś czego nie wie nikt poza moim Meżem.....aaaa....dziewczyny, jaka jestem szczęśliwa :) Wszystkim tego życze.

Groszku, aż się wzruszyłam. Jak kilka lat temu nie starając się podejrzewałam, ze jestem w ciąży to jeszcze zanim sprawdziłam czułam jakbym w sobie tą tajemnicę nosiła. I to było fajne uczucie... niestety wtedy było jedynie urojone więc teraz czekam na prawdziwe :)
Już za 5 dni jadę na rozpustę do ukochanego:-D, mam nadzieję, że się owulka zachowa przyzwoicie i pójdzie w spodziewanym terminie.

reklama
Groszku ja tez nie mówiłam, ale jak mi plamienia się zaczęły od razu w dniu spodziewanej i dostałam lutke na podtrzymanie plus zwolnienie na 2 tygodnie z zaleceniem leżeć plackiem i literką B (ciąża) wszyscy w pracy wiedzieli ehh :-)

Do góry