reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staranka od stycznia 2012.

Rozab gratuluje z całego serca czekamy na zdjęcie dwóch kreseczek,
ja to chyba sobie poprostu domaluje haha ( już mi na łeb pada ;-)
jestem ciekawa czy któraś ze starających się ma długie nieregularne cykle? i kiedy w takim przypadku najlepiej testować?

ja mam to badziewie jak długie i nieregularne, dlatego właśnie tak mi ciężko :( ale wiem, że i z tym wreszcie się udaje!!!

reklama
Dziewczyny zastanawiałam się, czy jak np. przed terminem @ wyszedłby test pozytywny, to oznacza to wysoki poziom hcg, czy niekoniecznie?

I co myślicie o farbowaniu włosów w ciąży? Ja myślałam dotąd, że na początku to nie szkodzi bo nie ma łożyska a w necie gdzieś wyczytałam, że na odwrót, na początku własnie nie powinno się farbować.

właśnie o tym czytałam.... i też w sumie nie wiem ale ja chyba zaczekam troszkę albo kupie farbe bez amoniaku...

Dziewczynki tak wygląda mój dzisiejszy test robiony ok 16... mam nadzieje że jest wszystko ok :-)
P010312_18.57.jpg

Jak to Mój powiedział: ***** prawda. Amoniak w ciągu 15 minut rozpuszcza się w powietrzu przy średniej wentylacji pomieszczenia. Jedyna rzecz odnośnie której Mój się może zgodzić i potwierdzić, to fakt, że kobieta w ciąży ma taką burzę hormonów, że nakładając kolor mogą wyjść na całej długości włosa jakieś plamy lub od nasady bardziej jaskrawy kolor. (stylista zajmujący się głównie koloryzacją)

Andzia wszystko z nim w porządku :)
co do farbowania to nie zagraża to dziecku ja farbuje już X lat i nawet jak byłam w szpitalu to położna kupowała mi farbę bo od tego szpitala miałam takie odrosty że szok a tak to ładnie wyglądałam przed i po porodzie
co do testu on wychodzi jak masz te stężenie ale jak juz sie przekonaliśmy nie warto robić tych najczulszych bo oszukują

Jak to Mój powiedział: ***** prawda. Amoniak w ciągu 15 minut rozpuszcza się w powietrzu przy średniej wentylacji pomieszczenia. Jedyna rzecz odnośnie której Mój się może zgodzić i potwierdzić, to fakt, że kobieta w ciąży ma taką burzę hormonów, że nakładając kolor mogą wyjść na całej długości włosa jakieś plamy lub od nasady bardziej jaskrawy kolor. (stylista zajmujący się głównie koloryzacją)
w ciąży miałam czarne jak i teraz wróciłam do tego koloru bo wielkiej metamorfozie kolorów i na szczęście wszystko ładnie pokrywało :)

matko święta czego ja na głowie nie miałam :D

reklama
Do góry