reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka od stycznia 2012.

Line rób teściora na 1oo % jesteś w ciąży, ja miałam tak w pierwszej ciazy cały czas wyłam z byle powodu a potem chodziłam i sie na wszystkich darłam, a w ogóle Twoja temp jaka ładna
mówię Ci testuj a nie się zamartwiasz, bo zwariujesz kochana

Ostatnia edycja:
reklama
Line rób teściora na 1oo % jesteś w ciąży, ja miałam tak w pierwszej ciazy cały czas wyłam z byle powodu a potem chodziłam i sie na wszystkich darłam, a w ogóle Twoja temp jaka ładna
mówię Ci testuj a nie się zamartwiasz

Poczekam do jutra Jak sie nie pojawi @ na calego i tempka nie spadnie do kupie tesciora. Tylko ze jak pytalam wczoraj w aptece to tylko 25 ml sa. Gdzie moge kupic 10ml? w rossmanie?

ps na poprawe humoru poprawialm sobie fryzurke bo juz byly za dlugie-ale humor nie wrocil :no:

Aniulkas - gratulacje :-D :-D

A mi dzisiaj temp. spadła do 36,9 (przez cały ostatni tydzień nie spadała poniżej 37) i dostałam plamienie, nie jest całkiem czerwone, raczej jaśniejsze niż zwykle, i średnio obfite. Nie boli mnie też brzuch tak jak zwykle przy @. Ale zakładam, że to przedwcześnie wredota przyszła :-( To dopiero nasz 1cs, więc nie powinnam się przejmować, a jednak trochę mi smutno.

Byłam dzisiaj z Moim pozałatwiać ostatnie formalności związane ze ślubem, to już za 10 dni! Jeszcze obrona mi została pojutrze, więc trzymajcie kciuki :-)

Line nawet na 25 powinno Ci już pokazać ciążę jutro będziesz miała 14 dni po owu także już powinno wyjść
trzymam kciuki

ja też czekam do jutra bo mi ostatnio 15 dnia wyższych temp przychodzi @ a więc jak się nie zjawi to lecę po test i sikam nawet po południu

Aniulkas - gratulacje :-D :-D

A mi dzisiaj temp. spadła do 36,9 (przez cały ostatni tydzień nie spadała poniżej 37) i dostałam plamienie, nie jest całkiem czerwone, raczej jaśniejsze niż zwykle, i średnio obfite. Nie boli mnie też brzuch tak jak zwykle przy @. Ale zakładam, że to przedwcześnie wredota przyszła :-( To dopiero nasz 1cs, więc nie powinnam się przejmować, a jednak trochę mi smutno.

Byłam dzisiaj z Moim pozałatwiać ostatnie formalności związane ze ślubem, to już za 10 dni! Jeszcze obrona mi została pojutrze, więc trzymajcie kciuki :-)

wstaw wykres kochana to luknę :p
ale skoro mówisz ze masz taka wysoką temp i plamienie to pewnie jesteś w ciąży :p czasami tak jest takie plamienie może trwać nawet kilka dni
zrób test :p

ja was tutaj nakręcam wszystkie na testowanie a sama się boje he, ale wy macie temp prawie 37 a ja marne 36,6 ja podejrzewam ze u mnie to zaburzenie że @ jeszcze nie ma

Poprawiam moją datę
Andzia 19...........@19.02.2012---------II
Matyjasowa........@21.02.2012---------II
Nenete...............@23.02.2012---------II
rozab.................@25.02.2012---------II
Crazy Girl...........@ 01.03.2012--------II
Wesoła kobietka.@04.03.2012---------II
pati_pati............@09.03.2012---------II
Groszek ............ @ 16.03.2012(2)-----II
Moni-ka.............@16.03.2012 (4)------II
czarni................@22.04.2012 (19)-----II
goko..................@24.04.2012 (4)------II
Grzanka.............@05.05.2012 (5)------II
Ineska7.............@01-03.05.2012------II
Kropka...............@19.05.2012 (4)------II
lanjaa................@15.05.2012 (3)------II
Puszka...............@06.05.2012(4)------II
ewitka 27............@ 16.06.2012 (4)-----II
agaga82..............@ 20.06.2012 (4)-----II
domikcw..............test pozytywny 05.07.2012r. (4)------II
Agus_86................@ 02.07.2012 (4)
Julianka33..............@5.07.2012 (1)
Aniulkas .................@
9.06.2012 (1)
Agnieszka116.........@06.07.2012 (8)
julka05091985 .......@11.07.2012 (2)
ALG......................@11.07.2012 (3)
Line-6....................@11.07.2012
Mgiełka2008...........@
12.07.2012(9)
Sihaya..................@
12/13.07.2012 (7)
Bzibziok.................@
18.07.2012(10)
Agacynda..............@
21.07.2012(9)
Anke24..................@21.07.2012 (7)
Czarnooka..............@
22.07.2012
Kinga85.................@
22.07.2012
królewnazmarcepana..@
23.07.2012 (4)
Sailor_moon...........@
24.07.2012
die_perle...............@
25.07.2012
Margotka86............@
30.07.2012(13)
rożniczka................@01.08.2012
kejtis.....................@
02.08.2012(6)
Zonqa...................@
03/06.08.2012
agacia84................@ 5.08.2012(7)
Madley..................@12.08.2012

Zawieszone staraczki do odwołania:

Edyta01.................@15.04.2012 (2)
karola_2907............@08.06.2012
Mynia.....................wieszam się do sierpnia lub września :(
Asita....................wieszam się do września =(
A ja zostawiam na czerwono- nie zmieniam po Myni_82: żeby nam się czerwono zrobiło i żeby pobudzić pęcherzyki do rośnięcia a plemniczki do ostrej walki o pierwsze miejsce :)

wstaw wykres kochana to luknę :p
ale skoro mówisz ze masz taka wysoką temp i plamienie to pewnie jesteś w ciąży :p czasami tak jest takie plamienie może trwać nawet kilka dni
zrób test :p

Agnieszko, chętnie bym wkleiła, ale to nasz pierwszy cykl starań, nigdy wcześniej nie robiłam żadnych obserwacji i dopiero dzisiaj założyłam konto na enpr.pl, bo odkryłam, że coś takiego istnieje :-)

Moja ostatnia @ była 09.06, a cykl mam 32-33 dniowy. Pierwszy raz zmierzyłam temperaturę chyba 13.06 i aż do 25.06 wahała się między 36,1 do 36,5-6. 26.06 była podwyższona - 36,8 i pojawiło się bj, ale test owulacyjny wyszedł negatywny (robiłam go rano). 28.06 późnym popołudniem wyszedł pozytywny, wiem że powinnam robić o tej samej porze, ale nie zmierzyłam też rano temperatury bo spałam do 13 :-) Przytulanko było 24, 26, 28 i 29 :-D 29.06 miałam temperaturę 37,1. Potem też nie mierzyłam, bo miałam jeszcze zawirowania z magisterką i siedziałam nad tym przez pare dni praktycznie do rana. Mierzyłam ją przez ostatni tydzień i nie spadła poniżej 37, tylko dzisiaj 36,9 i plamienie. Uff, to tyle.

Mam test w domu, ale planowałam go zrobić najwcześniej w czwartek. Zobaczę, czy jutro będzie dalej plamienie czy już normalna @.

Dzisiaj założyłam konto na enpr i od jutra zamierzam sumiennie wszystko obserwować :-D Muszę też kupić nowy termometr, bo mam stary elektroniczny i jakoś mnie wkurza, wolałabym też taki z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku :-)

Dziewczyny, napiszcie mi czy te testy owulacyjne i ciążowe z allegro są ok? Chciałabym zamówić, bo to jednak duża oszczędność.

Cześć diewczynki:) wybaczcie ze nie zaglądam czesto ale ciagle mnie w domu nie ma.. wróciłam dzis bo jutro do lekarza mam.. a zatrudnilam kosmetyczke co by mogła pracowac ja na zwolnieniu dlonie wygladaja tragicznie lekarz stwierdzil ze na prawej dloni moge miec blizne on chyba jakis niepowazny:angry:
Czuje sie dobrze..gdybym nie wiedziala ze w ciazy jestem to bym wcale nie podejrzewała.. brzuch to mnie boli czasem jeszcze nie wiecie do ktorego tygodnia on tak ma w planach bolec? dzis 2 raz (pierwszy byl w tamtym tyg) zabolaly mnie piersi..w sobote zrobily sie takie twarde i pelne i sa takie do dzis..no i sluz bialy jest dzien ze go nie ma a na drugi normalnie jakbym jakas krowa dojna byla i ktos mnie doil tyle ze tam od :nerd:dolu ...
Gratulacje dla zaciazonych :)!!!

ja apetytu nie mam wcale moge nie jesc ani troche...wiecej co u mnie nic..wiecej zmian w salonie niz w moim zyciu ...wroce jeszcze do pracy ale narazie nie moge mam opatrunki na dloniach... moja siostra tam czasem wpadnie zobaczy jak dziewczyny pracuja, to moja mama..
wczoraj moja sasiadka poszla do gabinetu sprawdzic pracownice ..i chwalila ja wiec dobry znak..

dziewczyny jutro Wam powiem na kiedy mam termin porodu:)

Jejku jaka jestem rozbita. Po pracy mi mój mężczyzna kolor na włosach robił to prawie spałam w salonie. Krępowała mnie tylko obecność drugiej klientki więc co chwilę musiałam otwierać oczy żeby nie zasnąć. Później mój A stwierdił, że z moimi humorami wytrzymać nie może i po powrocie do domu kazał mi się położyć i zdrzemnąć. A teraz ponoć ze swoim wyrazem twarzy jestem bardzo zabawna... Yhsss... Help.

reklama
właśnie znalazłam wymarzoną sukienkę na swój ślub...
zdjęcie (4).jpg

mniam. I do tego balerinki od Lanvina. ale nie mogę ich znaleźć i kopertówka z wielkim kwiatem... mmmm... a mój pierścionek zaręczynowy i obrączka idealnie się będą komponować.

Do góry