reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

jestem dopiero teraz
no to wszystko jasne u mnie już mam lekko zabrudzoną bieliznę więc jutro małpiszon całą gębą:(:-:)growl::realmad: cóż chyba taki mój los
także dziewczyny dam wam radę jak chcecie mieć więcej niż jednego bąbelka w domku róbcie jednego za drugim

reklama
helloł z rana
witam z kawką ( a co tam jakieś przyjemności w życiu muszą być )
kawka rewelka pomimo ogromnego bólu brzucha
dzisiaj zbieram siły na cięzki dzień w pracy

no jak zwykle jak ja jestem to was nie ma:-(

Lopciu i ja wpadam na kawkę, ale Ty już pewnie uciekłaś.

Batonik &&& za szczepienie, oby przebiegło sprawnie-szybko-bezboleśnie i żebyście obie z Blanką były dzielne (choć bardziej się o Ciebie obawiam niż o nią ;-) )

Ostatnio raczymy się z W. pyszną kawką...POLECAM, bo mi też polecono. Robimy normalną kawkę rozpuszczalną i do tego dodajemy mleko Muller - z pistacjowo-kokosowym kawka jest obłędna, choć ja kokosu tak normalnie nie lubię :-D polecam Wam spróbować. My jeszcze spieniamy to mleko i ta pianka jest pyszna, mogłabym ciągle stać w kuchni, pienić mleko i się nim zajadać.

Witam środowo ;-)

... uff my już po wszystkim :tak: byłyśmy dzielne, ale na szczęście był z nami tatuś ;-) Blanka dostała pierwsze szczepienie 6w1 + rota wirus doustny:tak: przedtem była ważona i .... ostatnio było (miesiąc temu 19.01.2011) 3820 a dziś 5174:szok: 1354g w miesiąc :szok: Matko Święta rośnie mi mały pączek :laugh2: oczywiście pediatra się śmiała że z niej taki wcześniak :laugh2::laugh2: no i niestety na 2-3 tygodnie odstawiamy nabiał :-(

teraz Blanka smacznie śpi w swoim łóżeczku a ja w międzyczasie wcinam śniadanie, bo przy okazji zrobiłam sobie badanko krwi i próby wątrobowe ;-):tak:

dziś nie mamy wyłazić z domku :no: przynajmniej jest okazja ogarnąć mieszkanie, no chyba że Blanka nie pozwoli :sorry: bo R przywiózł nas do domku i pojechał, niestety wróci dopiero jutro wieczorem :zawstydzona/y::-( pierwszy raz zostałyśmy same na noc i to jeszcze po szczepieniu :zawstydzona/y: oby Blanka dobrze je zniosła

Lopop Kochana ... brak mi słów :zawstydzona/y::-( ... po prostu nie poddawaj się i walcz :tak: jesteś dzielną Kobietką i na pewno Twoja cierpliwość zostanie nagrodzona, wierze w to bardzo mocno i trzymam &&&&&&& za kolejny cykl ;-):tak: oby był ostatnim :-)

Ciociu Myszko dziękujemy za &&&&&&& przydały się :tak:;-)

... jednak BBoomowe &&&&&& potrafią czynić cuda ;-):tak: ...

Pozdrawiam

Dzień dobry środowo :)

Batonik super ze Blancia ok po szczepieniu :) A i gratki za pierwsze pociągnięcia butli
Lopciu ach
Scully nie przejmuj sie ja tez tak chyba o tym czasie przytylam 3 kg a teraz od 27-12 waga waha się miedzy 1-2 kg bo czasem nogi mi puchną i pewnie to woda Także na plusie 8-9 kg . Zobaczymy jak teraz bedzie ale nastepne wazenie 01-03 przed wizytą . My zakupiliśmy wózek chicco tyle napisalam i mi wcieło wrrrrrrrrrrr
Mloda miala taka inglesine wiec ja jestem zadowolona z tego typu wozka i gabaryty nas zadawalaja . Jedo tez bralam pod uwage ale zabiera duzo miejsca w samochodzie wiec u nas odpadl , bo przy naszych wypadach .

Olkale dokladnie zaraz bede na ostatnich nogach . Ale juz za duzo nie mozemy łazic bo mlody strasznie napiera

Chyba wszystko
Teraz zbieram sie do biblioteki
Miłego dnia !

Ostatnia edycja:
helloł z rana
witam z kawką ( a co tam jakieś przyjemności w życiu muszą być )
kawka rewelka pomimo ogromnego bólu brzucha
dzisiaj zbieram siły na cięzki dzień w pracy

no jak zwykle jak ja jestem to was nie ma:-(

Hej Lopciu ja od dzisiaj Kawka tylko bez cukru i to malutka!!!
Czekam!!!!

Właśnie spojrzałam na mój suwaczek niestety na 1,5 roku zakazany!!!

dzisiaj jest 29dc a test był o czułości 25 więc jakby co no to powinien wyjśc cień cienia kreski:-p
też go rozebrałam i obejrzałam wzdłuż i wrzesz i nic- no nic tez doszłam do tego wniosku że zostało mi czekanie

:-( aż nie wiem co powiedzieć :eek: @ przyszła??

scully to dobrze, ze tylko wbrzuszek idzie...ile przytyłaś od poczatku ciaży?
dawno nie było svensonki...nie wiecie co u niej?
my mimo mroźnej pogody wychodzimy codziennie na spacery...wychodze z załozenia, ze lepeij hartować malucha od małego :) poza tym i dla mnie okazja do poruszania się... szybki spacer sprzyja sadku wagi :) wiec wydłuzam dystanse, zwiekszajac tempo marszu...ważę mniej niż przed ciaza o 3 kg :)

na razie 8 kilo mam do przodu :-)
Svensonki dawno nie było :baffled:
3 kg mniej no to ślicznie :tak: zresztą spacerek w zimnie pomaga szybciej spalić kalorie, bo ciałko musi się wysilić na ogrzanie ;-)

Scully ja stosuję butelki Dr Browns - z wąską szyjką, dla mnie rewelacja. Wczoraj zakupiłam tą dużą bo ta mniejsza na 150ml mleka to jest już trochę za mała.

ja wziełam z szeroką szyjką 200 ml :tak: chciałabym długo karmić piersią, ale buteleczka też się przyda ;-) wymyśliłam sobie, że jak będę wykończona to ściągnę mleczko i mężuś z butelki nakarmi, a ja sobie pośpię ;-) zabaczymy jak to będzie :tak:
kawusie wypróbuję jak dorwę mleczko :tak:

no i niestety na 2-3 tygodnie odstawiamy nabiał :-(

przykro :-( ale jak trzeba to trzeba :sorry:

Teraz zbieram sie do biblioteki

a co tam ciekawego czytasz?? :-p

Dziękuję za info o wózkach :tak: Posprawdzam sobie na necie je :tak:
Nie wiem czy to pogoda taka czy co, ale leniuszek ze mnie straszny :-p Nic mi się nie chce :sorry:

Hej babeczki jestem dzis padnieta bo dzis w nocy jakby zlozyl moj sen do kupy to bylo by tego ze trzy godziny na cala noc :-(
Batonik piekna ta twoja bleneczka cudne ma policzki
Lopciu moze dzidzia samado was zawita jak sie tego niebedziecie spodziewac
zmykam spac kochane musze odespac dzisiejsza noc papapa

reklama
olkale mój Szymek przesypia już całe noce odkąd dostaje na noc więcej mleczka (150ml) bo w dzień je 120ml i obniżyłam temperaturę w sypialni, nawilżacz też hula...tak mi polecili i jak się do tego zastosowałam to Szymuś od razu przespał noc. Słyszałam że dzieci w tym wieku to właśnie mogę nie z głodu się budzić w nocy, a z potrzeby picia. Spróbuj...może i u Was zadziała.
w sypialni mamy dość chłodno ok. 19 stopni, z mleczkiem to jest problem, bo daję jeszcze cycka, ale dziś po każdym karmieniu dopijała jeszcze 60 ml... czyli chyba mam za mało.
Chciałabym , zeby wypijała wiecej i przestawiła sobie regularnosć karmień na co 3 h chociaż, ale cieżko by wypiła wiecej niz 90 ml ma raz. Dzisiejsza nocka tylko cyckiem, karmienie co 1h :( oby było mniej takich...przygotowałam sobie już zestaw 90 ml na noc...

lecę sie myć i powiesic pranie, i odespać noc, bo na 8 na szczepienie

buziaki na noc ;)

Do góry