reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Kiedyś gdzieś czytałam, ze owu następuje w ciągu 3 dni przed skokiem do 2 dni po skoku ale nie wiem na ile w tym prawdy... Ja sie na tym nie znam...:( wiec nie pomogę Ci...Wiem tylko, ze spadek temki ani skok nie oznaczają owu tylko oddzielają I fazę od II. Moze emma albo inna dziewczyna nam to lepiej wyjaśnią.

reklama
emma-ja tez moze wolalabym o tym nie myslec ale prawda jest taka ze na razie nie potrafie.Gdybym powiedziala ze mi obojetnieje to pewnie bym udawala.jak na razie pomaga mi to wygadanie sie.
jak bylo z twoimi pierwszymi staraniami?

dorkaa- olej z wiesiolka po hol.to "teunisbloemolie".ty tez z nl?bo ja kupilam w "etosie".

u mnie kolejna kreska w dol...@ oficjalnie w pt.ale pewnie raczej jutro a potem nadejdzie smutny,nudny tydzien.
lece do pracy.jutro mam wiecej czasu i ide do lekarza

Dzien Dobry:)
eijf dzieki za nazwe, tak ja tez w nl:) dokladnie w Hadze:) Dzisiaj poranna temp. 37.0 czyli w porownaniu to wczorajszej porannej 2 kreski mniej:( achh jakie to wszystko wrrrr a najgorsze ze jesli ta wstretna @ przyjdzie to pewnie jutro badz w piatek a ja w piatek wyjezdzam do PL na wesele kolezanki, wiec tak nie za fajnie:/ Jakby nie mogla sie zatrzymac na 9mcy:) Tego i sobie i Wam zycze z calego serca. Teras sobie mysle, ze wolalabym chyba w ogole odpuscis i sie nie dolowac w takich dniach jak dzisiaj, a z 2 strony jestem pewna ze jak tylko @ przyjdzie i minie to znowu bede ostro walczyc:-) Podziwiam wszystkie dziewczyny ktore staraja sie juz dluzej i daja rade z tym ostatnim tygodniem przezd @ i gdy testy pokazuja 1 kreske. 3mam za Was bardzo mocno kciuki bo juz swoje wyczekalyscie.
Milego dnia wszystkim zycze:)

Dzień doberek...

na początek wklejam aktualną listę:

TESTUJĄCE:

Ren - 17 września
mamutka32 - 20 września
Wisienka83 - 24 lub 25 września
emilchen - 24 września
Claudia4oyu - 25 września
zielona.wampirzyca - 25 września
Lovely - 28 września
pati1159 - 29 września... :)
scorpioniczkaa - 30 września
mellisa - 30 września
agniesiar - 3 października
Marzi55- 5 października
kusska - 6 października
Hope33 - październik ???

ZAFASOLKOWANE:

Agapas :)

OBECNE STARACZKI:

Martilla
agniesiar
mmm
kiciaq87
Noukie
Marzi55
Biedroneczka1980
eijf
emilchen
qwas
mamutka32
katia_793

A co poza tym? Dzisiaj mój 9 dzień cyklu... niedługo przyjda te dni... już nie mogę się doczekać.

Wczoraj byłam u lekarza w zwiazku z tymi bólami jajników... niby nic nie znalazł po badaniu, ale wysłał mnie jeszcze na badania krwi. Jutro powinnam miec wyniki. Aha no i od razu poprosiłam go o skierowanie na badania hormonalne (te podstawowe). No moze troche mniej sie martiwę juz... choć czasami mnie jeszcze boli w dole brzucha.

WAŻNE: to co moze Was zainteresować Kochane, zapytałam się czy starając się o dzidzę można zaszczepić się przeciwjko grypie. Powiedział, że takl nie ma z tym problemu.

Ostatnia edycja:
Wisienka Grunwald znam tylko troche mieszkaly tam kolezanki ze stodiow, a ja sama mieszkalam juz w roznych rejonach Poznania, bo Piatkowo, Naramowice, Rataje. Przywiazałam się do Poznania, ale czego się czasami nie robi z miłoście hehehehe:-D:-D, teraz bede zapewne to miasto odwiedzac w weekendy, mam tu wielu znajomych, no i narazie do pracy bede dojezdzac

Dzis ide na kolejne USG w monitoringu ciekawe jak tam moj pecherzyk

TESTUJĄCE:

Ren - 17 września
dorkaa - 18 września
mamutka32 - 20 września
emilchen - 24 września
Lovely - 28 września
mellisa - 30 września
Marzi55- 5 października
kusska - 6 października
Hope33 - październik ???

ZAFASOLKOWANE:

OBECNE STARACZKI:

Martilla
agniesiar
mmm
kiciaq87
Noukie
Marzi55
Biedroneczka1980
eijf
emilchen
qwas
mamutka32

Pozwolilam sobie siebie dodać:)

Dorkaa, no i bardzo dobrze ;-)

Biedroneczka, a co tam u Ciebie Kochana?
Zdecydowałaś na monitorowanie cyklu?

Ja jak powiedziałm wczoraj lekarzowi, ze staram sie 2 cykl i póki co nic to odpowiedział mi, ze na tym etapie jedyne co może mi zalecić to starać się kolejne 10 cykli.
To jest kurde motywacja...:nerd:

TESTUJĄCE:

Ren - 17 września
dorkaa - 18 września
mamutka32 - 20 września
emilchen - 24 września
Lovely - 28 września
mellisa - 30 września
Marzi55- 5 października
kusska - 6 października
Hope33 - październik ???

ZAFASOLKOWANE:

OBECNE STARACZKI:

Martilla
agniesiar
mmm
kiciaq87
Noukie
Marzi55
Biedroneczka1980
eijf
emilchen
qwas
mamutka32
kusska

tez sie dopisalam staranka w toku bo owu na dniach.

Witam Was dziewczynki! Jestem nowa na tym forum, w sumie to jest mój pierwszy raz na jakim kolwiek forum :) Mam 27 lat, staramy się z mężem o fasolkę już 4 cykle i nadal cisza... teraz mam wrażenie że coś się we mnie zmienia, dziwne bóle brzucha i mdłości... ale nic poza tym. Za kilka dni mogę zrobić test i będzie jasne :) trzymajcie kciuki :))):-)

Witaj. Ja staram sie 3 cykl, więc jesteśmy młode stażem :-)
trzymam kciuki za szybkie zafasolkowanie :happy2:

dziewczyny zagnieżdżanie się jajeczka w jakim terminie jest?? Gdzieś czytałam , że 10-14 dni od owulacji, tak???

reklama
Dorkaa, no i bardzo dobrze ;-)

Biedroneczka, a co tam u Ciebie Kochana?
Zdecydowałaś na monitorowanie cyklu?

Ja jak powiedziałm wczoraj lekarzowi, ze staram sie 2 cykl i póki co nic to odpowiedział mi, ze na tym etapie jedyne co może mi zalecić to starać się kolejne 10 cykli.
To jest kurde motywacja...:nerd:

Hmmm to ciagle mnie dziwi, ze nalazy przechodzic przez te rozczarowania az 12 mc-y zanim lekarz cokolwiek zrobic. Wiem, ze taka jest natura i ze nie udaje sie tez ot tak bez podowu i 25% szans i wszystko rozumiem, ale na poczatku drogi te 12 mc-y to wydaje sie wiecznoscia:/
Ja bylam u swojego ginekologa tutaj w NL lipcu i on powiedzial, ze jesli w ciągu 3-4 cykli nic nie wyjdzie to mam przyjść posprawdzamy i mnie i męża, mimo, iż wlasnie w lipcu mialam badanie hormonow, ogolna cytologie, USG i badanie na chlamydie bo ponoc jej obecnosc tez moze przeszkadza w starankach.
Widac mialam szczescie do lekarza, i faktycznie jesli powiedzmy do listopada nie uda mi sie zafasolkować to się do niego wybiore.

Do góry