reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

wiecie jak to się będzie nazywało? Zbiorowe zaciążenie:-)a JA właśnie rozpoczęłam urlopik- 3 tygodnie, tydzien pracy i kolejne 2 tygodnie;-)
Superowo:szok: to sobie wypoczniesz:-D. A jedziesz gdzieś?

to pewnie bedziemy testowaly w tym samym czasie bo u mnie 4 dc:) Fajnie ze wszystkie z tego watku sa w podobnej sytuacji.Ja tez mialam w tym mc strasznie dziwny okres.Krotszy i w ogole inny.
A ktora to dla was wszystkich proba wlasciwie?
My dopiero startujemy:-D.To pierwsza próba.:happy2:

reklama
Zielona to sobie odpoczniesz, super :-D udanego urlopu
My sie bedziemy 3 cykl starac, w pierwszym w sumie to takie te staranka jeszcze konkretne nie byly bo sie wachalismy troche, przytulanko w 13 dniu cyklu i pozniej juz w okresie plodnym nie, w drugim juz konkretnie caly okres plodny no niby sie udalo zaplodnic, ale co z tego skoro fasolka sie nie utrzymala:-( mam nadzieje ze sie teraz uda:-D ja mam o tyle dobrze ze wiem kiedy mam owu, bo mnie podbrzusze boli, tak kluje, zwlaszcza jak siadam wstaje itp. temperatury nie mierze bo u mnie by to na bank nie wypalilo, bo ja nie potrafie byc za bardzo systematyczna, budzic sie o tej samej porze codziennie itp, jeszcze jak parcuje to ok, ale przez weekend nie ma szans :-), a co do sluzu to ja sie tam na tym kompletnie nie znam, dla mnie to on sie wogole niczym nie rozni tylko tyle ze jest go wiecej w czasie owu, czytalam ze niby ten plodny to ma byc rozciagliwy jak kurze bialko, jakos mi sie tego nigdy nie udalo sprawdzic:nerd: takze moim jedynym wskaznikiem ktorym sie kieruje jest ten bol podbrzusza, a Wy dziewczyny jak sobie radzicie?? tempka, sluz czy tez macie jakies konkretne objawy na owu??

Marlenka no bo te zaby sa swietne :-D

u mnie to także trzeci cykl starań... a z moim urlopikiem to jest tak, że wyjazdy tylko kilkudniowe..ze 2 wypady nad morze, na weekend do kościerzyny, do znajomych, dopiero w sierpniu jadę do teśció do Darłowa skontrolować jak postępują prace wykończeniowe w naszym domu...

takze moim jedynym wskaznikiem ktorym sie kieruje jest ten bol podbrzusza, a Wy dziewczyny jak sobie radzicie?? tempka, sluz czy tez macie jakies konkretne objawy na owu??

Ja mierzyłam temperatury przez ponad dwa lata i u mnie jest tak, że najpierw jest kilka dni śluz płodny (taki lejący się i faktycznie przypomina białko jajka) a potem ten śluz znika, zostaje uczucie wilgotności i dopiero po 2-3 dniach jest wzrost tempki... Więc to chyba pokazuje, że owulacja nie jest dokladnie w te dni ze śluzem ale trochę później?? Czytałam, że nie wiadomo tak naprawdę kiedy jest owulacja, jedynie na monitoringu jest to widoczne. Innych objawów nie mam raczej, czasem mnie jajnik zakłuje ale to mam sporadycznie i w tak różnych momentach cyklu, że nie wiem co to moze oznaczać :cool2: chyba nic :cool2:
Jedyne wyjście dla nas to być w stałej gotowości w czasie dni płodnych bo nie znasz dnia ani godziny :-p

Ja mierzyłam temperatury przez ponad dwa lata i u mnie jest tak, że najpierw jest kilka dni śluz płodny (taki lejący się i faktycznie przypomina białko jajka) a potem ten śluz znika, zostaje uczucie wilgotności i dopiero po 2-3 dniach jest wzrost tempki... Więc to chyba pokazuje, że owulacja nie jest dokladnie w te dni ze śluzem ale trochę później?? Czytałam, że nie wiadomo tak naprawdę kiedy jest owulacja, jedynie na monitoringu jest to widoczne. Innych objawów nie mam raczej, czasem mnie jajnik zakłuje ale to mam sporadycznie i w tak różnych momentach cyklu, że nie wiem co to moze oznaczać :cool2: chyba nic :cool2:
Jedyne wyjście dla nas to być w stałej gotowości w czasie dni płodnych bo nie znasz dnia ani godziny :-p
temperatura nie pokazuje zblizajacej sie owulacji tylko to,ze juz sie odbyla tak wiec chyba wszystko ok u ciebie.Szczyt sluzu to owulacja a po niej wlasnie wzrasta temperatura.Ja stosuje testy owulacyjne i tym m.in.sie kieruje,ale tez zauwazam pobolewania w okresie owulacji no i sluz (ale nie ma go jakos rewelacyjnie duzo_Ostatnio jednak po raz pierwszy zauwazylam ten rozciagajacy sie;moze dlatego ze bralam tabletki m.in z wiesiolkiem i siemieniem lnianym.teraz tez to robie).Oby tym razem sie udalo.

reklama
Do góry