reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

robale ja na razie ci nie gratuluje.Najpierw sprawdz dobrzez bo ja ostatnio robilam i tez mialam taki cien cienia a jednak nic nie bylo...jakie mialas testy?o jakiej czulosci?

nikiforka-z niektorymi dziewczynami wymienialysmy sie profilami na nk.ja osobiacie na razie z tylko takimi z ktorymi tu dluzej zalegam:)i ktorym zaufalam:)

cos pisalyscie o tym czy jajniki na zmiane pracuja.ja tez tak myslalam ale gdzies niedawno wyczytalam ze to nieprawda i ze kobieta majaca 1 jajnik moze miec tyle samo owulacji co ta z dwoma.wiec juz nie wiem jak to jest.osobiscie nie obchodzi mnie czy na zmiane czy jeden daje oby tylko ktorys pracowal:)

a ja padnieta jestem bo zrobilam runde po sklpeach w poszukiwaniu ostatnich prezentow.strasznie wybredna jestem i duzo mi to czasu zajelo.rozbolala mnie tylko glowa.na dodatek musze sie spakowac(czego nie lubie bo nigdy nie wiem co wziac i zawsze mam wrazenie ze czegos zapomnialam),troche dom ogarnac i ugotowac...a to niby moj wolny dzien...
zapomnialam ze musze siebie tez doprowadzic do porzadku.

zauwazylam ze mam sporo bialego czy kremowego sluzu.tzn wiecej niz dotychczas ale w ogole mialam w tym cyklu troche wiecej(choc bez przesady).pewnie zasluga wiesiolka.No i to ze jest bialy/kremowy tez potwierdza ze owu juz byla
Nie wiem jakiej to czułości bo nic na opakowaniu ani na ulotce nie pisze, to są holenderskie testy więc ciężko powiedzieć co na nich pisze, dla pewności wykonam test za tydzień jak @ nie przyjdzie

reklama
Nie wiem jakiej to czułości bo nic na opakowaniu ani na ulotce nie pisze, to są holenderskie testy więc ciężko powiedzieć co na nich pisze, dla pewności wykonam test za tydzień jak @ nie przyjdzie
ale ja tez jestem z nl i troche sie na nich znam bo juz tysiac razy przerabialam
p.s.taki cien cienia wyszedl mi w testach z "kruidvata" i "clear blue" gdzie pokazac ma sie plus a nie druga kreska.tym juz nie ufam.zreszta masz testy ktore wyswietlaja slowo "zwanger/niet zwanger" i wtedy chyba nie ma watpliwosci
z drugiej strony jak sie @ spoznia 4 dni to kazdy powinien wyjsc

Ostatnia edycja:
ale ja tez jestem z nl i troche sie na nich znam bo juz tysiac razy przerabialam
p.s.taki cien cienia wyszedl mi w testach z "kruidvata" i "clear blue" gdzie pokazac ma sie plus a nie druga kreska.tym juz nie ufam.zreszta masz testy ktore wyswietlaja slowo "zwanger/niet zwanger" i wtedy chyba nie ma watpliwosci
ten to ja raz robiłam i ich nie chcę, kupuje też w kruivardzie, te za 5 euro. Tutaj to proste albo jedna albo 2 kreseczki

ja sobie probuje dac spokoj z obserwacjami i spekulacjami czy dany objaw to fasolka:)czytalam nawet na ff ze sluz po owulacji czy jest fasolka czy nie,jest taki sam.po prostu nieplodny.poza tym to dopiero 3 dpo.zas cos mnie tam kluje w brzuchu ale nie pierwszy raz to czuje.teraz mam ten luksus ze ide jutro do lekarza(choc jeszcze i tak nic zobaczyc nie moze) i moze za tydzien (wtedy juz chyba tak?)

no wlasnie z tym sluzem to jest roznie... ja bylam zdziwiona ze mam ten sluz i tak duzo i szukalam na necie i znalazlam ze moze on sygnalizowac ciaze jak i zblizajacy sie @... tak wiec dla mnie pierwszym ,,objawem'' byl...pozytywny test :-):-)
teraz pewnie gin nic nie zauwazy u ciebie i nie wydaje mi sie zeby tydzien pozniej tez cos zobaczyl... tzn moze ale nie musi... ja na twoim miejscu dzien lub 2 przed wizyta u gina zrobialabym sobie bete... bo jak okaze sie ze jestes w ciazy to lekarz bedzie wiedzial co dalej z toba robic a tak to jedna wielka niewiadoma...
mam ogromniasta nadzieje ze tam fasolinka ,,remont'' robi u ciebie w brzuszku i powieksza ,,pokoj'' :-):-):-):tak::tak::tak: trzymam kciuki

ten to ja raz robiłam i ich nie chcę, kupuje też w kruivardzie, te za 5 euro. Tutaj to proste albo jedna albo 2 kreseczki
Te robilam najczesciej:)bo ja na ogol mnostwo testow robie a one sa jedne z najtanszych o ile w ogole nie najtansze i powiem ci ze na nich nigdy nie wyszla mi nawet najciensza z najcienszych kreska.wiec moze poczekaj tylko dwa dni i zrob nastepny.najlepiej z rana.ja ten z clear blue zrobie juz chyba tylko do zdjecia jesli jakis inny kiedykolwiek wyjdzie bo inaczej zbankrutuje na samych testach.Podejrzewam ze mc idzie mi na nie z 40 e...(ale to lacznie z owulacyjnymi)

no wlasnie z tym sluzem to jest roznie... ja bylam zdziwiona ze mam ten sluz i tak duzo i szukalam na necie i znalazlam ze moze on sygnalizowac ciaze jak i zblizajacy sie @... tak wiec dla mnie pierwszym ,,objawem'' byl...pozytywny test :-):-)
teraz pewnie gin nic nie zauwazy u ciebie i nie wydaje mi sie zeby tydzien pozniej tez cos zobaczyl... tzn moze ale nie musi... ja na twoim miejscu dzien lub 2 przed wizyta u gina zrobialabym sobie bete... bo jak okaze sie ze jestes w ciazy to lekarz bedzie wiedzial co dalej z toba robic a tak to jedna wielka niewiadoma...
mam ogromniasta nadzieje ze tam fasolinka ,,remont'' robi u ciebie w brzuszku i powieksza ,,pokoj'' :-):-):-):tak::tak::tak: trzymam kciuki
Planuje zrobic bete bo mysle ze w przyszlym tygodniu jak ma wyjsc to wyjdzie ale moze to dobry pomysl by zrobic ja na dzien przed wizyta u lekarza...No niech robi sobie remont i wtedy pozegnam sie z jedyna czescia ciala z ktorej naprawde jestem zadowolona czyli z talia i brzuchem.ja naprawde jem ogromne ilosci jedzenia a on jest dosyc plaski i talia tez nie zmienila sie od czasu jak bylam nastolatka.no ale jak w koncu zafasolkuje to juz chyba koniec;)
dobra dziewczyny,jest fajnie(i nie tak cicho jak wczoraj) ale ide sie pakowac!kiedy ja sie wyrobie?
p.s. a co do lekarza to jedyne co moze zobaczyc to jak ta szyjka wyglada bo ja sie na tym nie znam.u mazi tez to widzial.w ktorym to bylo dc mazia?

hej wszystkim !
rany Boskie chyba z godzine czytałam 14 stron:-)
dobra powiem tylko szybko co u mnie i spadam się położyć, bo ledwo siedzę...
a więc cały weekend pobolewała mnie głowa, a wczoraj to już tak że myślałam ,że mi wybuchnie! jakoś się udało zasnać, ale jak wstałam to znów to samo, było mi nie dobrze i miałam 3 razy spotkanie bliskiego stopnia z kibelkiem bleee... a na dodatek musiałam iść do pracy. kupiłam tabletki przeciwbólowe i trochę mi było lepiej jednak źle sie czuje cały dzien i głowa znów zaczyna mocniej boleć, nie wiem co to jest ( po porannym żyganku podejrzewałam oczywiście fasolke, wiec zeby to wykluczyć badz potwierdzic zrobilam test-negatyw, także mogę spokojnie dalej brać wiesiołka) , jakiś wirus znowu panuje, a może to własnie od wiesiołka? czuje się fatalnie i zła jestem, bo modle się żeby przez to cykl mi się nie popierdzielił...

mazia- ciesze się, że wszystko super!!!!!!!!

Co do sluzu to ja pamietam, ze te dwa juz ponad misiace temu mialam jakis tydzien po owu taki serowaty, gesty sluz, inny niz zazwyczaj, oczywiscie wtedy myslalam sobie dolsownie, ze "coz to wylazi ze mnie", ale jak juz zrobilam test i wyszla druga krecha, to przeanalizowalam sobie co sie ze mna dzialo i doszlam do wniosku, ze to mogl byc objaw ciazy jako, ze nigdy takiego sluzu nie mialam, a zadna infekcja to tez raczej nie mogla byc.

reklama
Nie wiem,zobaczymy,okaze sie w praniu.ja dopiero 3 dpo wiec zadnych objawow jeszcze miec nie powinnam.nie wiem czemu tak piersi mnie bola(ale raz juz chyba tak mialam)
martilla-nie,nie mysle ze przez wiesiolka.w sumie chyba co druga go lyka.pewnie jakis wirus,ale jesli chcesz to moze przerwij lykanie lub choc bierz go mniej.na sluz zawsze pomoze.o ile pamietam ty lykasz 3000mg a ja mialam 2000mg to moze bierz go mniej.u mnie po mojej dawce i tak lepiej niz zazwyczaj bylo ze sluzem.
jezu dzieczyny zamiast sie pakowac ja znowu tu zagladam!

Do góry