reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
:no:im nieszczególnie zazdroszczę :-(

dla pocieszenia mogę Wam coś powiedzieć... za moim domem płynie sobie wąska rzeczka i właśnie tak sobie siedzę przed kompem i od czasu do czasu tak zerkam i co widzę.... pełno kaczek urządziło sobie zawody na rzeczce... a że jest do pół zamarznięta to śmigają po niej jak szalone i chyba mają z tego niezły ubaw bo ja mam patrząc na nie :-D:-D:-D:-D:-D

To ja lubię taką sałatkę:
2 puszki kukurydzy (odsączamy)
1 puszka fasoli czerwonej Kindlej (odsączamy i przepłukujemy wodą)
30-40dkg polędwicy (kroimy w kosteczkę)
bączki z cebuli (kroimy)
2xpapryka czrwona świeża (kroimy w kosteczkę)

Wszystko mieszamy, dodajemy majonez (najlepiej Kielcecki), sól i peprz i gotowe.

No nie u mnie właśnie zaczął padać śnieg za oknem co za pogoda:wściekła/y:

właśnie czytam sobie na temat zapłodnienia:nerd: i wiecie co po przeczytaniu doszłam do wniosku że ja chyba nie zajdę w ciąże:no: to wszystko jest tak skomplikowane że szok :szok:

Owulacja, cykl miesiączkowy, badanie szyjki macicy - forum

Nie ma co się zadręczać...nie czytaj tego i już!

Svensonka zapodaj jakieś czasy na odgonienie złych myśli.:laugh2:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
:no:im nieszczególnie zazdroszczę :-(

dla pocieszenia mogę Wam coś powiedzieć... za moim domem płynie sobie wąska rzeczka i właśnie tak sobie siedzę przed kompem i od czasu do czasu tak zerkam i co widzę.... pełno kaczek urządziło sobie zawody na rzeczce... a że jest do pół zamarznięta to śmigają po niej jak szalone i chyba mają z tego niezły ubaw bo ja mam patrząc na nie :-D:-D:-D:-D:-D
:-)

To ja lubię taką sałatkę:
2 puszki kukurydzy (odsączamy)
1 puszka fasoli czerwonej Kindlej (odsączamy i przepłukujemy wodą)
30-40dkg polędwicy (kroimy w kosteczkę)
bączki z cebuli (kroimy)
2xpapryka czrwona świeża (kroimy w kosteczkę)

Wszystko mieszamy, dodajemy majonez (najlepiej Kielcecki), sól i peprz i gotowe.
interesujace...

Witam Was dziewczynki:-)
wczoraj opijałam nowego członka naszej planety:-D koledze się synek piękniusi, malusi urodził i tak mnie kuło w sercu jak patrzyłam na zdjęcia:zawstydzona/y: jest przesłodki i ja też chcę takiego:-( widzę że zaczęłyście pić te ziółka...może i ja się przyłączę?bo jakoś tak tracę nadzieję.przestałam myśleć pozytywnie.jest mi wszystko jedno...dobrze że Wy jesteście.podczytuję Was jak tylko mogę i od razu mi lepiej.jestem u mamy i tu ciężko o chwilę dla siebie, dlatego przepraszam że już się tak nie udzielam.widzę że naszej Svensonce ciąża już służy, jej teksty mnie rozweselają i rozkładają na łopatki:-D
życzę Wam wszystkim kochane żeby @ do Was nie przyszła.i mam nadzieję że te ziółka przywrócą nam płodność:tak:

niee - dawaj przepisa!:tak:

8 jajek (ugotowane na twardo, oddzielone żółtka od białek i ścieramy na tarle, ale nie mieszamy białek z żółtkiem)
2 szt.tuńczyk sałatkowy w sosie/zalewie własnej
30dkg sera żółty (ścieramy na dużym tarle/w paski)
2 cebule
majonez (najlepiej Kielcecki)+ jogurt naturalny (dodajemy 1lub2 łyżki do majonezu)

Wszystko układamy warstwami:
cebula->tuńczyk>ser żółty->białko->majonez z jogurtem

ja zawsze ukłądam dwie warstwy czyli jeszcze raz to samo!

Samą górę posypujemy startym żółtkiem i do dekoracji możemy dodać jeszcze szczypiorek.

Pycha...

reklama
...aż zrobiłam się głodna i moje ślinianki zaczęły mocniej pracować....cóż za rarytas tu wymyślacie...

ze mnie raczej kiepska kucharka dopiero się uczę ... zawsze mówiłam sobie że jestem jeszcze za młoda na gotowanie:-D

Do góry