reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Agniesiar a wytłumacz mi proszę,a dlaczego u Kingi miałby być to 15dc?

Bo przyjmuje się, że do owulacji dochodzi w pierwszej lub drugiej dobie najniższej temperatury!

A, że pierwsza była nieznacznym skokiem temperatury to obstawiam drugą bo potem poszła wyżej - nie wiem czy to zrozumiałe!

Ale bez śluzu i obserwacji szyjki itd. to troszkę wróżenie z fusów!!!

reklama
No i jeszcze dość często zauważyłam, że w drugim dniu po owu. zdarza sie lekkie obniżenie temp.

Ale mówię u kingi to raczej wróżenie z fusów - może emma powie coś więcej!

Ja obstawiam uparcie 15dc.!!!

jagodka - z tego co widzę jutro, pojutrze twój M będzie strzelał najlepszymi żołnierzami!!!

Tylko pamiętaj, że nie możesz dopuścić do abstynęcji dłuższej niż 5 dni bo wtedy też tracą swoje właściwości, zwłaszcza pływaki!

Najlepsze są 3-4 dniowe!!!

ja sie nie upieram że była 13d.c. przecież pisałam że nie jestem pewna bo Gin własnie mi mowil ze moze byc pozniej. Dobrze sie składa tak czy siak bo serduszkowalismy dużo nawet w owu i potem w 17d.c. :)
i co ma byc teraz to bedzie! :-);-)

ja sie nie upieram że była 13d.c. przecież pisałam że nie jestem pewna bo Gin własnie mi mowil ze moze byc pozniej. Dobrze sie składa tak czy siak bo serduszkowalismy dużo nawet w owu i potem w 17d.c. :)
i co ma byc teraz to bedzie! :-);-)

Gdybyś miała większy skok temperatury 14dc. wtedy bym obstawiała 13dc. - ale ona rosła sobie powoli i równomiernie.

Dziewczyny to byl juz szosty cykl staranek wiec juz dosc tak :szok: Tzn w pierwszym cyklu nawet nie zwracalismy uwagi na dni plodne czy nie plodne po prostu zaczelismy sie przytulac bez zabezpieczen, w drugim cyklu jeszcze przed terminem @ kilka testow wyszlo pozytywnie, ale niestety @ przylazla spozniona o kilka dni:-( no i od tamtego czasu czyli w sumie czwarty cykl nic, jedno wielkie nic:-( no nic pojde sobie te hormony zbadac, bo wedlug usg wszystko jest ok

reklama
Dziewczyny to byl juz szosty cykl staranek wiec juz dosc tak :szok: Tzn w pierwszym cyklu nawet nie zwracalismy uwagi na dni plodne czy nie plodne po prostu zaczelismy sie przytulac bez zabezpieczen, w drugim cyklu jeszcze przed terminem @ kilka testow wyszlo pozytywnie, ale niestety @ przylazla spozniona o kilka dni:-( no i od tamtego czasu czyli w sumie czwarty cykl nic, jedno wielkie nic:-( no nic pojde sobie te hormony zbadac, bo wedlug usg wszystko jest ok

Spokojnie - zawsze warto sie zbadać, ale 6 cykli to na prawde niewiele - a ile masz lat?

Ja mam 30 i teraz 10cykl walki na maxa -lekarze, badania (a wcześniej pełne 2 lata czekania na wpadkę)

No i z tego co wiemy na 90% będzie 11 cykl walki!!

Do góry