reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

tego się obawiam... Ale co tam... Będę się wyżalać i szukać wsparcia na forum.
A teraz lecę do domku, do jutra!!
Nie schizujcie i że pozwolę sobie zacytować z innego foruma..
"niech moc (mężowych lędźwi) będzie z wami!" :sorry::tak:;-)

buahaaaaaaaa... Nie wytrzymam... Posikałam sie ze śmiechu!!!!:-)

reklama
Hej Dziewczyny,
Ja w sumie do Malwiny ... bo mi jej trochę szkoda a nie znalazłam, żadnego postu próbującego wyjaśnić na spokojnie o co chodzi.
Ja sama pamiętam jak miałam 18 tal i byłam śmiertelnie zakochana w moim chłopaku ... oj co to była za miłość :) sama chciałam brać ślub i marzyłam aby z nim być do końca życia. jednak nasze losy się rozeszły ... i teraz oboje jesteśmy innymi - nie pasującymi już do siebie ludźmi.
Inne wymagania ma się dla partnera jak ma się 18 lat i inne jak ma się 30.
Mi tez się wydawało wtedy - a było to 12 lat temu, że 2500 zł to jest baardzo dużo i co ja bym nie zrobiła z takimi pieniędzmi gdybym je zarabiała.
Człowiek w tak młodym wieku nie bierze pod uwagę tego że oprócz pieniążków na zycię są jeszcze inne wydatki jak jak opłaty za mieszkanie, samochód, kredyt mieszkaniowy, i że wakacje można spędzić w innym miejscu niż we władysławowie nad polskim morzem.
Oczywiście nie miała bym na to wszystko gdyby nie studia i bardzo ciężka praca. Warto było się uczyć i ciężko pracować bo mimo młodego wieku jesteśmy z mężem samodzielni i nie brakuje nam na nic.
Kochanie przemyśl swoją decyzje jeszcze raz, ciąża to nie tylko dziecko, to odpowiedzialnośc za jego wychowanie, za dobry start, za jak najlepsze warunki w domu to przede wszytskim zmiany w ciele, na które nie wiem czy jesteś gotowa.
Mając dziecko już nigdy nie będzie tak samo. Zawsze będzie ktoś w Twoim życiu o kogo będziesz się martwiła. Jesteś młoda korzystaj z życia, chodź na imprezy, spotykaj się z przyjaciółkami studiuj czas tak szybko leci a młodym jest się tylko raz.
Porozmawiaj o tym może z mamą? Albo z kimś starszym .. :)
Życzę ci szczęścia i powodzenia :)

Popieram Twoją wypowiedź w 100% !!! Ja tez z mężem mamy ukończone studia, ciepłe posady, dobre pensje, kolejne mieszkanie w drodze... ale ....no właśnie......zawsze jakieś ale... niekiedy sami zastanawiamy się czy damy rade jak będzie już dzidzia... A Ty Malwinko co zrobisz jak nie daj Boże Twoj narzeczony straci pracę... albo Go zabraknie... wiem że nie powinno się tak myśleć ale musisz brac pod uwagę takie sprawy... sama nie dasz rady... Motylek dobrze Ci radzi... porozmawiaj z kims kto wie coś na ten temat... Warto zasięgność innych opinii...
Powodzonka!!!!

Dobrze,że jest to forum... :-) hihi Praca jest lżejsza jak się zagląda tu między kolejnymi papierami :-)

Dobrze gadacie Dziewczyny, dobrze gadacie!!!
niech Wam Bóg w dzieciach wynagrodzi... hihihi;-)

aga widzę że tu zawitałaś do nas:) zdrówka dla Alanka!
...a no zawitałam bo tu jakoś tak weselej jest i wsparcie większe a poza tym w planach też mam kolejnego bobasa lecz podkreślam że starania zaczynamy z początkiem przyszłego roku,jak na razie odstawiłam tabletki,dostałam @ i oczyszczę przez jakiś czas swój organizm a potem będziemy działać.Wiem że to za jakiś czas dopiero ale już o woli chcę nabierać wiedzy i dzielić się z wami tu na forum :)

...a no zawitałam bo tu jakoś tak weselej jest i wsparcie większe a poza tym w planach też mam kolejnego bobasa lecz podkreślam że starania zaczynamy z początkiem przyszłego roku,jak na razie odstawiłam tabletki,dostałam @ i oczyszczę przez jakiś czas swój organizm a potem będziemy działać.Wiem że to za jakiś czas dopiero ale już o woli chcę nabierać wiedzy i dzielić się z wami tu na forum :)

i masz rację z tym odtruwaniem :) bierzesz już kwas foliowy??

nie jeszcze nie...a powinnam skoro starania zaczynamy po nowym roku?bo przy pierwszej ciąży kwas zaczęłam brać gdy dowiedziałam się że będę miała dzidziusia a to był 5 tydzień ciąży już...

Hmm, mi lekarz kazał jak tylko zabrałam się za starania. A że starania trwają i trwają to jem kwas foliowy ciągle...Chyba nie zaszkodzi.

reklama
Do góry