reklama
asia.joanna
Fanka BB :)
Zacznij od podstaw, monitoring owulacji.
N
Natuś_ka
Gość
Pierwsza rada to wizyta u lekarza, skoro minal juz rok najwyzszy czas sprawdzic czy wszystko wporzadku z hormonami, tarczycą, jajnikami, czy wystepuje wogole owulacja itd itd. Byc moze wystarczy monitoring, uregulowanie czegos jesli wyjdzie jakis problem i ciaza zaskoczy.
Nie trać nadziei, kontrolnie zróbcie sobie z partnerem badania i nie myślcie tyle o staraniach, ja jak odpuściłam to wtedy się udało.Już tracę nadzieję i świruje z miesiąca na miesiąc
AliceinWonderland
U mnie tak samo. Bardzo starałam się o tym nie myśleć i wtedy pykło idźcie do lekarza, niech Was przebada.Nie trać nadziei, kontrolnie zróbcie sobie z partnerem badania i nie myślcie tyle o staraniach, ja jak odpuściłam to wtedy się udało.
Lekarz nie ma co czekać zleci badania sprawdzi ale tez przytoczę taki fakt iz mam koleżankę która uważa ze to organizm za nią decyzuje stara się o dziecko 12 lat i twierdzi ze to organizm ma zdecydować czy to już nie lekarz tak samo organizm decyduje kiedy jestem zmęczona i czy do dzień noc jak czuje się zmęczona to wsłuchuję się w siebie nie polecam takiej logikiCześć dziewczyny! Staramy się z mężem o 2 dziecko już długo ponad rok i nic macie jakieś sprawdzone suplementy, rady?? Już tracę nadzieję i świruje z miesiąca na miesiąc i ciągle nic... Przez co trochę się podlamalam
Magnat
To ja mam znajomą w wieku 33 lat, która od 10 lat próbuje zajść w ciążę i NIGDY nie była u ginekologa ponieważ twierdzi, że modlitwa wystarczy i to jest wola Boża a test ciążowy zawsze robiła w pierwszy dzień okresu…Lekarz nie ma co czekać zleci badania sprawdzi ale tez przytoczę taki fakt iz mam koleżankę która uważa ze to organizm za nią decyzuje stara się o dziecko 12 lat i twierdzi ze to organizm ma zdecydować czy to już nie lekarz tak samo organizm decyduje kiedy jestem zmęczona i czy do dzień noc jak czuje się zmęczona to wsłuchuję się w siebie nie polecam takiej logiki
A co do autorki wpisu, to ja nie uważam , że istnieją złote środki niestety. Warto zrobić konsultację z lekarzem i sprawdzić co może być przyczyną bezowocnych Starań. Ja w drugą ciążę zajść nie mogłam bardzo długo też jakoś ponad dwa lata ,odpuściłam temat gdyż psychicznie mnie to dobijało i w zupełnie nieoczekiwanym momencie zaskoczyło
To tak jak u mnie, z tym że ja czekałam na drugie dziecko naprawdę długo. Mój pierworodny ma 15 lat, a drugi synek 4 miesiąceJa w drugą ciążę zajść nie mogłam bardzo długo też jakoś ponad dwa lata ,odpuściłam temat gdyż psychicznie mnie to dobijało i w zupełnie nieoczekiwanym momencie zaskoczyło
Dopiero gdy już przestałam myśleć o tym, że chcę zajść w ciąże a wręcz pogodziłam się z faktem iż mogę nie doczekać drugiego, zaskoczyło! i to w obcym kraju.
reklama
Magnat
To fantastycznie, że się udało i macie kolejnego szkraba w domuTo tak jak u mnie, z tym że ja czekałam na drugie dziecko naprawdę długo. Mój pierworodny ma 15 lat, a drugi synek 4 miesiące
Dopiero gdy już przestałam myśleć o tym, że chcę zajść w ciąże a wręcz pogodziłam się z faktem iż mogę nie doczekać drugiego, zaskoczyło! i to w obcym kraju.