reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

mały spokojny. Tylko ten śluz dziwny mnie denerwuje. Z takimi grudkami jakby gęstszymi. Ale nic. Zakładam że nic się nie dzieje i koniec. Dziś rodzi lam i tylko lam;-)

reklama
Witam wszystkie starające się :) Jestem na etapie starania się o pierwsze dziecko. Czy znacie jakieś publikacje/książki, w których znajdę porady dla rodziców, dotyczące wychowywania dzieci. Chciałabym już na tym etapie zaznajomić się z tą tematyką, ponieważ chce być przygotowana na każdą ewentualność. Zagłębiając się w literaturę, nie będę trząść się ze strachu jak coś zacznie się dziać, a ja nie będę wiedziała co robić. Chce uniknąć takich sytuacji. Nie chce by były to jakieś pseudo porady na jakichś stronach internetowych. Zależy mi na fachowości tych porad. Z góry dzięki za odpowiedzi.

U Lamii na razie spokój, wody jej nie odeszły i ma czekać na naturalny rozwój sytuacji.

Natka super że z Michałkiem wszystko dobrze, no i to fajne uczucie że już się wraca do domu :-)

Sleepy, czopa nie przegapisz, pod koniec ciąży też zaczyna się śluzotok, też parę razy się na tym śluzie nacięłam. To też przepowiada poród, ale dłużej trzeba czekać hihi :-)
Bóle jak na @ nie muszą się pojawiać, może Cię boleć cały brzuch, krzyż.
Tak sobie patrzę z perspektywy czasu, że moje rozpoczęcie porodu było naprawdę komfortowe. Noc przed skurcze, potem wody odeszły i heja.

A my dziś z małym przymusowo do pediatry, małemu rozpaprał się paluszek duży u stópki, skórka obok nasady paznokcia pękła, że odchodzi lekko trójkątny kawałek skóry, ropieje mocno...zupełnie jak u tatusia....ehh....
Mnie jeszcze się w głowie kręci...

Dzień dobry :)
Witam po udanym weekendzie :) Niunia była grzeczna i dała mi odetchnąć na spacerach i proszę państwa - pierwszy raz zasnęła w wózku (tzn, spacerówce, bo gondoli nie lubi) na spacerze.

Miq- powodzenia :)
Necia - nie ma za co :) to była dla mnie przyjemność :)
Ael - oj oby wszystko było dobrze, ja też mam problem z takimi rzeczami i mam nadzieję, że Kala tego po mnie nie odziedziczy.
Natkusia - to super :) oby tak dalej :) Michaś duży "chłop" :)
Sleepy - jesteś pewna?? a może jednak ?

Zobacz załącznik 458418Zobacz załącznik 458419Zobacz załącznik 458420

a kto to prosił o Amelcię? proszę bardzo

Ps. Iwasku Igorek do schrupania i ma takie ciemne oczęta jak Amelcia
moj maz i ja jestesmy nia zauroczeni normanie

Witam wszystkie starające się :) Jestem na etapie starania się o pierwsze dziecko. Czy znacie jakieś publikacje/książki, w których znajdę porady dla rodziców, dotyczące wychowywania dzieci. Chciałabym już na tym etapie zaznajomić się z tą tematyką, ponieważ chce być przygotowana na każdą ewentualność. Zagłębiając się w literaturę, nie będę trząść się ze strachu jak coś zacznie się dziać, a ja nie będę wiedziała co robić. Chce uniknąć takich sytuacji. Nie chce by były to jakieś pseudo porady na jakichś stronach internetowych. Zależy mi na fachowości tych porad. Z góry dzięki za odpowiedzi.

a co do poradnikow moja znajoma miala to super sprawa ten pan czesto jest w ddtvn MAMO TATO CO TY NA TO DVD ZAWITKOWSKI TANI KURIER (2268079764) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

na YT jest sporo filmików z tym Panem, fajnie wszytko pokazuje, ale jak sobie pomyśle, że trzeba będzie to opanować to mnie dreszcze przechodzą

Ael tak na przyszłośc to powinnaś mieć w domu maść z antybiotykiem i jak tylko zobaczysz, że paluszek robi się czerwony to smaruj 2x dziennie. Amelcia miała wrastające paznokcie i bardzo to jej pomogło, obeszło sie bez wizyty u pediatry. Biedulek Wiktorek, pewnie teraz bardzo cierpi :(.

Fifka jak mały śpi to wracaj. Ja też zauważyłam, że Amelcia teraz już jest bardziej świadoma i gdyby mogła to więcej by wymuszała. Prosze mamę i sama też nie noszę jej, ale jak ma dzień przytulaska to śpi u mnie na rękach. Jednak staram się odkłdac ja jak najczęściej na kanapę lub do fotelika, bo swoje już waży i nie dam rady jej nosić. Dzielnie to znosi i uwielbia bawić się grzechotkami, fascynuje ją to, że umie już łapać, a ja tylko podmieniam wiszące zabawki. Tobie samej będzie cięzko jak Konradek będzie cały czas do Ciebie przyklejony i nawet bez bb będziesz się frustrowała, że nawet do toalety lub pod prysznic nie możesz wyjśc. A a`propos prysznica to Amelcia dziś leżała w folteliku w łazience a ja w wannie, he he ale była zdziwiniona jak miałam pianę na głowie albo jak zobaczyła mnie nago :szok:

Lamiav&&&&&&&&&&

reklama
Do góry