reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Aj ja też myślę co do tego dzwonienia... żeby mnie tylko do szpitala nie położyli... ZNOWU... jak mąż wroci to zadzwonie jak coś... bo sam czop niczego nie oznacza, tak można chodzić i z 2 i 3 tygodnie...

Mijenka ja tak napisałam :* to nie była pretensja czy coś ;*

Teraz śniadanie em i zaraz wezmę nospę, powinno minąć.

reklama
Aj ja też myślę co do tego dzwonienia... żeby mnie tylko do szpitala nie położyli... ZNOWU... jak mąż wroci to zadzwonie jak coś... bo sam czop niczego nie oznacza, tak można chodzić i z 2 i 3 tygodnie...

Teraz śniadanie em i zaraz wezmę nospę, powinno minąć.

Jak coś daj znać, to zadzwonię i Cię wyzu....wuzyy....wuluj.....wyzoo......kerwa rozbawię :-p:-D:laugh2:

Pok ciągnięcia, kłucia w brzuchu to normalne. W końcu miałaś mieć czerwonego babsztyla a tu zonk! Niespodzianka.
Organizm się przyzwyczaja do ciąży ale o @ nie do końca zapomniał. Moja gin powiedziała, że przez pierwsze miesiące w okolicach wystąpienia @ mogę odczuwać ból brzucha. W końcu miałabym mieć w te dni @.
I powiedziała, jak nie ma krwawienia i skurczy nie martwić się innymi rzeczami, które z pewnością są objawami ciążowymi. A, że ciąża to odmienny stan to i dla nas jest wszystko nowością.

a jak odroznic skurcze od wszystkiego innego? bo bole przedokresowe sa wywolywane przez skurcze wlasnie z tego co wiem, no i ja mam podobnie teraz. niby troche inaczej, albo juz sama nie wiem. taki jakby przemieszczajacy sie troche ciezar w brzuchu.

na spokojnie. ja tam tylko zawsze uwazam, ze lepiej zadzwonic niz nie zadzwonic. A jak mozna tak chodzic to se chodz :) sciskam Cie mocno!

Jak coś daj znać, to zadzwonię i Cię wyzu....wuzyy....wuluj.....wyzoo......kerwa rozbawię :-p:-D:laugh2:

Hahaha nie wątpię :-D Dziękuję za tel :* Mąż po pracy wraca prosto do domu, Wkurzył mnie jeszcze bo mu w głowie jeszcze jakieś pizze... nie dość ze kasy nie mamy na takie "rarytasy" to jeszcze nie czas na włóczenie się po knajpach...

Ale ja akurat mam teraz podniesiony poziom agresji... :no:

Mijenka oj... przykro mi... no nic... kolejny cykl starań przed tobą :*

Pok to znaczy ja chodzić to za dużo nie mogę :-D ale wiadomo o co chodzi :tak: i dziękuje ;*

a jak odroznic skurcze od wszystkiego innego? bo bole przedokresowe sa wywolywane przez skurcze wlasnie z tego co wiem, no i ja mam podobnie teraz. niby troche inaczej, albo juz sama nie wiem. taki jakby przemieszczajacy sie troche ciezar w brzuchu.

Skurczy za Chiny kapitalistyczne nie przegapisz i będziesz wiedzieć, że to właśnie skurcze. Ból narasta po czym zanika i tak co parę minut. A ból okresowy też rozróżnisz. Pod koniec ciąży taki ból zwiastuje poród. A uczucie w brzuchu to po prostu ciągle pracująca macica, musi przecież do końca się rozciągać.

a do mnie właśnie @ zawitała:dry:

Oddaj, ja zabiorę, i będziesz mieć fasolkę :-)

Gdybyście widziały jak mój dziabąg śpi.....CZY ON UWA NIE MÓGŁ TAK O PÓŁNOCY SPAĆ!!!!

Fifka coś dla Ciebie na nerwy

- Co mają wspólnego: kobiece gusta, toaleta i łechtaczka?
- Mężczyźni zawsze trafiają obok.

- Jak nazywa się niewrażliwa podstawa penisa?
- Facet.

- Dlaczego penis ma na końcu dziurkę?
- Żeby tlen miał którędy dotrzeć do mózgu faceta.

Ostatnia edycja:
pok w ciąży to jest tak, że ślina z pyska cieknie, trzeba się pilnować, żeby sobie kolan nie zaślinić. Brzuch boli jak na okres, a później jest takie uczucie jak by ci ktoś macicę zapiął na dziecięce szelki, a szelki zamiast na ramiona to na głowe naciągnął. No i (.)(.) bolą, bolą jak cholera, a czasem napier*alają i to tak trochę trwa, ze 3 miechy, później już tylko bolą. W trakcie, ale to zalezy od kobiety, czasem się rzygnie, a są przypadki takie, ze czasem się uda nie rzygnąć, bo rzyga się z reguły. Dodatkowe przyjemności to bóle pleców, rwa kulszowa, skurcze wszelakiej maści i swędzenie,, jak nie brzuch to sutki i tak w koło macieju. W tej rutynie dnia codziennego, odnosimy również sukcesy, po wejściu na 3 pietro czujemy się jak byśmy zdobyły Rysy, na 4 pietrze to już Mont Everest.
Ale musisz zawsze pamiętać - uśmiech z pyska nie schodzi bo przecież ciąża to nie choroba (jak mawiają faceci;-)). To najlepszy okres w życiu - jak mawiają kobiety teraz myślę, ze chyba nienormalne, ale może po porodzie zmienię zdanie.

Ostatnia edycja:
Witam się :-)
Kurcze i nie pojechałam na uczelnie rano przez mój cudowny tel. muszę go zmienić w końcu.. :wściekła/y:
Ja też zaczynam czekać w gotowości dziś na @ bo już się zaczynają objawy ;-).

Trzymaj się Iwasku.!! Kurcze ciekawa jestem co tam u niej.? Czy już urodziła czy jeszcze.?
Fifka to leż i nic nie rób i odpoczywaj dopóki możesz :-) Może do domu pizze zamówi nie trzeba nigdzie łazić ;-) Kurcze ale mi narobiliście ochoty na pizze..
Mijenka trzymam kciuki za kolejny cykl &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

reklama
Do góry