reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Magda nie stresuje sie.... obrona to formalnosc. zaczne sie stersowac rano jak bede sie ubierała. z pracy nikt mnie zagiąc nie mzoe bo przeciez sama ją pisałam.

jutro dopiero wieczorem sie do was odezwe wiec z rana nie macie mnie co wygladac..... wchodze na obrone jako pierwsza :/
ale juz jutro nawet jak 2 kresek nie bedzie to chyba oblewanie bez % bedzie

a co do muchy to z tym sasza chyba z ktorym była.... podobno jakis kryzys mieli, na jakas terapie poszli, nie ukłądało sie im i buum małe muszątko z zaskoczenia ;)

reklama
no to A czy B?
a jak macie Rh+ i Rh- to może wsytąpić konflikt serologiczny ale to dopiero w drugiej ciązy, w tej na koniec dostaniesz jakieś przeciwciała, ale generalnie nie zagraża to pierwszej ciązy, ale koniecznie powiedz lekarzowi

Trochę się wystraszyłam... :( na pewno powiem lekarzowi bo muszę mu dać wyniki wszystkich badań w tym grupa krwi ponieważ będzie mi zakładał już kartę ciąży a tam trzeba wpisać

Ewidentnie wiem, co widziałam i słyszałam, może faktycznie był to 7, na pewno nie później... zaraz po świętach jakoś. No nieważne :)

magdalena konflikt serologiczny jest tylko wtedy,kiedy kobieta ma Rh- a facet Rh+ czyli tak jak u was...:):) ale jak juz któras dziewczyna pisała przy pierwszej ciązy raczej nic się nie dzieje i nie ma wymieszania krwi przy porodzie ale dostajesz przeciwciała przy kolejnej ciązy....
moi rodzice mieli tez orzeczony konflikt ale nic się nie stało przy 3 porodach wiec to bardzo rzadki przypadek komplikacji...

a dziewczyny myślicie,że jak idę do gina w 6tyg4d to zobacze juz pikające serduszko??? czy lepiej przełozyc na kolejny tydzien jak bedzie juz 7tyd4d???? bo nie chce latac do gina co2 tyg ale na jednej wizycie potwierdzic ciąze i zobaczyc serce....:):)

Ostatnia edycja:
Wrocilam z basenu, ponarzekalysmy sobie z kumpela, posmialysmy sie, relaks totalny.
Teraz siedze i ogladam "Jak sie pozbyc cellulitu" :p Aerleda mowila ze fajny.

Witam,
gratulacje dla nowo zaciążonych; ja jutro testuję, jednocześnie boję się i nie mogę się doczekac, poproszę o fluidki.

P.s. "Jak się pozbyc celulitu" fajny, pośmiałam się, Aerleda miała rację.

Monika trzymam kciuki!
Soglam powinno juz byc widoczne serduszko, ale nie zawsze jest to takie pewne. Jak cos to przeloz to na za tydzien. Sama nie wiem co Ci doradzic.

Soglam kochana to już od Ciebie zależy, ale wg lepiej poczekać ten tydzień wtedy zobaczysz serduszko na pewno. No i te wizyty nie będą takie częste.

Mówiłam, że dobry film XD.

Monika to ja trzymam kciuki za Twój jutrzejszy test, tylko daj znać jaki będzie wynik! Poza tym jak się czujesz, coś przeczuwasz?

reklama
Dam znac, jaki wynik ale dopiero koło 16.00, 17.00, gdy dotrę po pracy do domu. A co do przeczuc, to zawsze jaki tydzień przed @ bolały mnie piersi, a teraz nie, więc może się ...... Nie chce zapeszyc, ale to właściwie nasz I miesiąc staranek, więc wszystko przede mną. Nie chce się nakręcac, będzie co ma byc, ale bardzo chciałabym żeby @ nie przyszła.

Do góry