reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Mężczyźni... ;) zawsze lubią mieć ładnie opakowane wszystko:) jak mojemu powiedziałam o tych badaniach, to powiedział, że narazie woli zastosować się do porady odnoszącej się do multiwitaminy plusza i seksu co 2 dni :)

reklama
dagne juz myslalam ze chlopa chcesz zmienic badz dopiero poznac hehehheh. Masz racje, ja czytalam ze w dzisiejszych czasach to juz jest pol na pol nasz i ich wina. Dlatego zanim zaczniecie brac jakies hormony, tzn bedziecie stymulowane proponuje zbadac chlopa, a nie truc sie niepotrzebnie!
paolajn pokaz swojemu statystyki

dagne ja tez myslalam ze moj sie nie zgodzi ale bez problemu poszedl i zbadal i zdziwil sie ze ja myslalam ze on sie nie zgodzi, a tak sie bala zapytac ze szok

Na razie poczekamy. Zaczęłam nowy cykl. dziś 2dc. Będziemy próbować i sądzę, że 15, 16 kwietnia pójdę na bete. Chyba, że znowu dostane @. Wtedy pomyślimy o tych badaniach. Sądzę, że mój mężulek się zgodzi, bo w końcu chodzi tu o nasze wspólne dobro:) ja nigdy nie brałam tabsów, niby zdrowa jestem, w rodzinie nikt nie miał problemów z zajściem w ciążę (wręcz przeciwnie, chyba byłam 2 kobietą, która nie wyszła za mąż dzięki "wpadce"). Jestem dobrej myśli, no ale zobaczymy :)
dobrze, że jesteście i że można się wszystkim z Wami podzielić :)

hej kobietki!
chce sie z wami podzielic moim dosiwadczeniem. Z coreczka zaszlam w ciaze jeszcze przed slubem, bylo to dla nas duze zaskoczenie. Po slubie, zdecydowalismy sie na drugie dziecko. Myslalm, ze pojdzie nam tak samo szybko. Jednak bardzo sie mylilam. Staralismy sie o dzidziusia caly rok i nadal bez rezultatow. bylam zrozpaczona. Oczywiscie bralam folik i ciagle liczylam kiedy mam dni plodne. Po roku zaczely sie badania. Narazie byly to tylko rutynowe badania: moczu, krwi, hormonow, usg narzadow rodnych. Moj ginekolog kazal czekac jeszcze pol roku. umowilismy sie na kwiecien. Podczas tej wizyty mielism omawiac juz wizyte w szpitalu. Nawet nie wiecie jak sie cieszylam gdy okazalo sie ze jestem z 3 tyg ciazy :))))) Z coreczka mialam problemy z utzrymaniem ciazy wiec od razu dostalam takletki na potrzymanie.

Maly ma teraz 3 miesiace. jest przesliczny
warto bylo tyle na niego czekac :)

zapraszam na moja stronke Poradnik o zdrowiu, pielegnacji i wychowywaniu dzieci :)

Hej dziewczeta!
Przykro mi z powodu waszych zolnierzykow i calej armii. TO przykre ze jest to tak powszechny teraz problem. Kiedys nikt nie badal facetow,wszystko zwalali na kobiety, a teraz widze wszystko sie pozmienialo i dobrze. Szkoda tylko ze ta nasza cywilizacja daje sie nam we znaki i coraz wiecej mlodych, sprawnych i zdrowych mezczyzn ma problemy. Ale dacie rade co nie! Nie ma rzeczy nie wyleczalnych i nierealnych wiec trzymam za was mocno kciuki! Mocno!
Ciekawe jak She po wizycie.
U mnie nuda..

Witam Was także:) i również życzę udanego i przyjemnego przed i popołudnia:) ja dopijam kawkę i cele :)
She, napisz kochana co ci powiedział ginekolog??
Do usłyszenia dziewczyny:)

reklama
Upłynnienie strasznie dlugie, max jest 60 minut, żołnierzyki sa zdolne zaczac swoja wedrowke w ciele kobiety dopiero po upłynnieniu (moj mial wynik10 minut), z tego wynikalo by ze musialabyc lezez na lozku 2 h !!! zeby nasienie bylo w tobie zdolne aby dopiero rozpoczac wedrowke

objetosc duza bardzo, czyli ma nadprodukcje spermy

morfologia - tylko 2% porzadnie zbudowanych

ruchliwosc za mala, norma to A > 25, lub A+B>50, u ciebie ogolenie tylko 8 % ruchliwych

Diagnoza:
Asthenozoospermia - nieprawidlowa ruchliwosc
Hiperspermia - za duża ilosc spermy w ejakukacie
Teratozoospermia - nieprawidlowa budowa

Wyniki jak sama chyba zauwazyals kiepskie ale sie nie zalamuj, moj tez ma kiepskie i dopiero zaczynamy walke. Duzo poczytalam o tym w ostatnim czasie i najwazniejsze ze sa plemniki to polowa sukcesu bo sa tacy ktorzy nawet ich nie maja.

Pamietaj ze proces spermatogenezy trwa 72 dni + 2 tyg jeszcze jak schodzi ona do nadjadrzy, po takim czasie dopiero mozna sprawdzic ponownie jakosc nasienia w badaniu

Kup mu witaminki potrzebne i go faszeruj.
Ogolne zalecenia to:

- Witaminki
- Bokserki w dzień, w nocy nic
- Zdrowe odżywianie
- Zero stresu
- Gimnastyka
- nie palić
- współżyć min 2 razy w tygodniu
• Stres ↓
• Alkohol ↓
• Kawa x 1 dziennie max.
• Dieta (nie jedz: tłuste i smażone; jedz: mięso gotowane, dużo białka jogurty naturalne, ryby, warzywa owoce zwłaszcza banany, kiwi i inne cytrusy + owoce suszone - orzechy brazylijskie, migdały, morele, żórawinę, pestki z dyni - one ponoc maja mikroelementy ktore sa dobre dla zolnierzykow)
• Pić dużo wody

BADANIA które mozecie wykonac:
- Badania hormonów (FSH, LH, Prolaktyna, Testosteron)
- Urolog – badanie jąder w celu sprawdzenia czy nie ma żylaków powrózka
- USG jąder
- Posiew nasienia (w celu sprawdzenia czy są bakterie, wirusy ktore niszcza morfologie)
- Badanie nasienia MAK – testy anty IgG i IgA (w celu sprawdzenia czy są przeciwciała antyplemnikowe)
- Badanie nasienia (za 3-4 miesiące od kuracji)

Dotka a może wkleiłaby któraś to do pierwszego postu,żeby potem tego nie szukać, chyba ,że gdzies na innych wątkach dla starających się jest to..

a poza tym kobito ale Ty masz wiedzę :-o

Do góry