reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Cześć dziewczynki :-)

Widzę, że jedna z Was, a mam na myśli Vin zobaczyła na teście II kreseczki.... GRATULUJE :-) Oby teraz posypały się wieści o II kreseczkach :tak:

A co do objawów ciąży, bo widzę, że również o tym piszecie... doszukujecie się w sobie innych objawów niż na @.... Powiem Wam z mojego doświadczenia, że każdy organizm jest inny i nie można sugerować się objawami ciążowymi innych kobiet... Ja na przykład w granicy terminu spodziewanej @ miałam typowe objawy na @ więc nie sądziłam, że się udało... Śluz był taki jak na @.... (.)(.) bolały tak jak zwykle na @.... podbrzusze bolało jak na @.... Test zrobiłam dopiero 11 dni po spodziewanej @ i pokazały się II piękne kreseczki... Pierwszym moim objawem.... ale to dopiero w 8 tc był ciągły głód i ciągle musiałam coś jeść... tak to nigdy nie miałam wymiotów, ani mdłości.... nigdy jakoś szczególnie nie bolały mnie (.)(.) (teraz np. wogóle nie bolą)... Tak więc dziewczyny nie sugerujcie się tym, że jak jest ciąża to bardzo musi być dużo śluzu, lub, że bardzo bolą (.)(.) i zwiększają od razu swoją objętość... bo sama jestem przykładem na to, że nie jest to regułą.... :-)

Trzymam kciuki, aby 2013 rok był dla Was najwspanialszy i przyniósł każdej II piękne kreseczki na teście :-)

A teraz przesyłam fluidki ciążowe:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

reklama
Hej dziewczyny!!

Dawno mnie tu nie było....

Poczytuje was cały czas i rzuciło mi się w oczy... Dupek nie hamuję owulacji to jest nawet napisane na ulotce. Za to Luteina i owszem. Lutka to gotowy hormon podawany do organizmu i podwyższony poziom progesterony w I fazie blokuje wystąpienie owulacji. Dupek natomiast stumuluję ciałko żółte do wydzielania większej ilości progesterony więc wydziela go sam organizm. I przed owulacją nie rośnie progesteron a tym samym i ona sama nie jest blokowana. - DUPEK I LUTKA TO NIE TO SAMO!

Wiem to bo ja mam problem z nieregularnymi cyklami i gin mi to właśnie tłumaczył kiedy starałam się o moje pierwsze dziecko.

Ja się tu nie bardzo udzielam bo ostatnio mam urlop od starań... Na razie biorę leki na doprowadzenie moich cykli do normy a dopiero od Marca dostanę leki na "staranka"

Do góry