reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
mineralna: no własnie sie zastanwaimy, czy sad zmniejszy alimenty, jak jestesmy juz po slubie i urodzi sie dziecko. Tyle za gdzies w necie czytała, ze sad przy zmniejszaniu alimentow bedzie brał pod uwage rowniez moje zarobki.

A wiesz jak ta małpa potrafi wykorzystać dziecko: np. potrzeba jej jakieś zakupy np: mleko, chleb, jakies serki czy cos wymysle idziecku karze dzwonic do ojca mojego męża, zeby wziął wnuka na zakupy. A jak wnuczek poprosi do dziadzio nie odmów, i tym sposobem jeszcze na tym oszczędza. A co do pracy to sobie znajduje jak juz podwyzszy alimenty, jakąś na umowe zlecenie -taka cwana, A siedzi na rynku i na czarno u matki pracuje w sklepie

U mnie to temat rzeka, bo tyle przebojów mamy

Ostatnia edycja:
Laura: mnie bolały piersi.

Lamia: tak twoje też będą brane pod uwage.
to trzeba to udowodnic że dziecko tak wykorzystuje itd.

ile on ma lat?

mineralne: skonczone 12 lat

laura: bolały mnie piersi tak po bokach, miałam przeźroczysty śluz, i bóle brzucha jak na okres, co mnie dziwiło bo mnie brzuch zawsze zaczyna bolec w tej samej sekundzie co dostaje okres, i latałam do wc sprawdzać czy nie dostaje @ a tu ni i nic, i chyba tyle. Tak jak juz kiedys pisałm nie skupiałm sie tak bardzo na sobie bo tydzien wczesniej test wyszedeł negatywnie wiec myslam ze to @ mi sie spóźnia z nerwów.
a no i wogóle chciało mi się siusiu więcej, no i mozna powiedzieć ze nie bolała mnie głowa - dopiero teraz to sobie skojarzyłam, bo wiesz ja mam przed okresem jakiś mniej więcej tydzień wcześniej tak ze mam migreny , mdli mnie , boli mnie krzyż - takie ZNPM , a tego nie miałam, ale dopiero sobie to uświadomiłam :-)

Ostatnia edycja:
ojj dziewczyny troche pomieszalyscie z tymi alimentami i rozwodami

lamia przedewszytskim sad bierze pod uwage dochody kogos na conajmniej pol roku wstecz zeby wlasnei wykluczyc takie machloje z zwalnianiem sie z pracy... takze jelsi wykazujesz ze ona pracuje i zwalnia sie tylko na czas wniosku i rozprawy to sad nie podwyzszy od tak alimentow...w gre wchodzi co innego przy podwyzszaniu alimentow...np zwiekszajace sie potrzeby dziecka i to jest elementem przewyzszajacym w takim momencie

mineralna twoj jeden post byl troszke chaotyczny ale hmmm wychwycilam watek ze twoj A placi pieniadze na dzieci mimo ze nie ma alimentow tak ? I ze chce sobie to pozniej odbic przy podziale majatku ? To powiem ci ze dobrowolne wplaty na dzieci nie zostana zwrocone :) Nie ma to wiekszego wplywu na podzial majatku ;) Powiem taks ad do tego podejdzie na zasadzie "nie musial - a placil , co znaczy ze chcial" hmmm troszke to jest skomplikowane i nie wiem jak wam wyjasnic ale jesli chcecie to napiszcie mi swoje domysly pytania i postaram sie pomoc :))

Aha i nie wiem ktora poruszala temat jakis nagran ze ma na druga strone itd ...ale latwiej bedzi zrzucic wine w sadzie na osobe ktora sobie znalazla partnera bedac w zwiazku ..

a jesli chodzi o ta separacje to sady proponuja separacje malzenstwa prze dpodjeciem decyzji o rozwodzie dlatego ze czesto ludzie dochodza do porozumien i jednak zostaja w zwiakach :) Ale tak jak mowilam ni ejest to potrzebne :) ojjj to jest temat rzeka i nie da sie tak pokrotce wyjasnic :D

Ostatnia edycja:
Lamia: to jeżeli ten chłopczyk chce np być z ojcem a tobie to nie przeszkadza to może wnieść sprawe do sądu o to by młody zamieszkał z wami . wtedy by sie wkurzyła. ta piekna jest wściekła że będziemy mieli córeczke bo ona zawsze chciała miec córke i mój tez.

nie chce od majatku se odpisać.płaci by sobie nie pogorszyc sprawy w sądzie że nie płaci na dzieci a ona pracy nie ma.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
she:a ty sie troche znasz na sprawach o podział majątki ???? Ja wiem ze są brane potrzeby dziecka, ale naprawdę było tak 2 razy ze ona pracowała, zwolniła sie i za jakies 3 m-ce przyszło zawiadomienie z sadu o rozprawie. Mój mowił ,ze ona ma miec pracę (bo dziecko mu sie wygadało ze mamuska gdzies cos sobie załatwiła), a sad go zignorował. i w nastepny roku znowu tak było ze wylali ja z roboty odczekała tez tak jakos i znowu mu podwyższyli o 50 zł, i zapisała sie na studia- czy to powód zeby on jej sponsorował studia??? to ja zarabiam i nie moge dokonczyc magisterki bo nie mamy kasy ,a ta za moje pieniadze sie kształci. Nawet mały ostatnio powiedział, ze mamuska czeka tylko na przelew pieniedzy i od razu płaci czesne.

mineralna: zeby dziecko mogło byc z nim to musiał by wniesc sprawe do sadu, trzeba by mieszac w to dziecko, a ona potrafi sie mscic, tylko ze wzgledu na małego on tego nie robi, bo na tym tylko ucierpi mały,. jescze 2 lata i on zrozumie co i jak i wtedy bedzie mogł i nas przebywac ile chce i ona juz nie bedzie miała nad małym takiej władzy,

reklama
Do góry