reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Kurcze czytam o tym cukrze i nie jest wesoło ;/ Juz przy 160 dziewczyny lądowały w szpitalu bo to może zaszkodzić dziecku.

reklama
Iwasku kochana, po pierwsze po co to czytasz. Po drugiej nie zdarza się to co drugiej kobiecie, a po trzecie trzeba wiedzieć, że w ciąży część wyników krwi może być (ale nie musi) zawyżone, w tym ten okropny cukier. Dlatego w ciąży można spokojnie dietę glikemiczną zastosować.

Iwasek, na ziemię! Jak Ci nic lekarz nie mówił, to nie panikuj, widocznie nie ma jeszcze o co, a na cukier po prostu uważaj.

Basati, ja nie brałam, ale wiem, że niektóe dziewczyny wymuszają na ginkach recepty, albo kołują skądś, żeby było łatwiej. Pozwolisz, że nie skomentuję?

No właśnie jestem po wizycie i mnie nastraszył. Mam skierowanie do diabetologa w szpitalu więc zaczęłam czytac o co chodzi z tym cukrem po glukozie bo sie szczerze powiem tym nie interesowałam. Podstawowy mam w normie.
Ale macie rację,może wystarczy dieta i wszystko będzie ok.

Rasta....gdzie się podziewasz kobieto!

Ostatnia edycja:
Iwasku no jeśli masz w normie, to nie ma się czym martwić. Ewentualne problemy mogą wystąpić pod koniec ciąży ale z reguły żadnych powikłań nie ma, mama po krótkiej diecie wraca do normalności a dziecko jest zupełnie zdrowe.

Basati jak ja się starałam to nic nie brałam.

Aha, no to się koniecznie umów z diabetologiem i dowiedz co i jak, ale sądzę, że dietę zaleci :) I będzie ok. Zaraz ja zacznę schizować, bo jeszcze glukozy nie robilam....

Wróciłam od gina! Dostałam dwa opakowania dupka i kazała mi brać dwa razy dziennie. Zrobiła też Usg ale nic nie było widać... szukała też w innych miejscach na wypadek ciąży pozamacicznej ale na koniec powiedziała ze macica ładnie rozciągnęła się i widać ze szykuje się do ciąży. Widziałam tylko jaśniutką białą kropkę i gin mówiła ze to pewnie to ale na razie jeszcze za wcześnie. Mam iść za dwa tygodnie na kolejne badanie.

reklama
Aha, no to się koniecznie umów z diabetologiem i dowiedz co i jak, ale sądzę, że dietę zaleci :) I będzie ok. Zaraz ja zacznę schizować, bo jeszcze glukozy nie robilam....
Kopa??? Za darmo oddam, ale takiego wybijającego głupoty z głowy!

Ja się tam martwię badaniem z glukozą tylko dlatego, że jak wypije to mogę wyrzygać i nic więcej.

Super Fifka bardzo się cieszę i nie mogę doczekać się wieści po wizycie za 2 tygodnie :-D

Do góry