reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Witam Kochane :-) Pełna Szczęścia dołączam do Was :-)
Zaraz po ślubie, czyli za 2 tygodnie zaczynamy staranka o Nasze Pierwsze Maleństwo :happy::happy::happy::happy::happy: Aktualnie mamy dni "czystości" przed ślubem także dlatego nie zaczynamy już w tej chwili :-p

U mnie tylko sytuacja jest trochę bardziej skomplikowana ponieważ muszę mieć zgodę swojego endokrynologa (niedoczynność tarczycy + Hashimoto) także nie wiem czy nie będę musiała najpierw idealnie hormonów ustawić :-( Najgorsze jest to, że już w sierpniu nie uda mi się do niego złapać żadnego terminu, ale myślę i wiem, że warto poczekać te parę dni.

Nie wiem też jak z Moimi cyklami, już 4 miesiące nie biorę tabletek, a miesiączku pojawiają się coraz później także z trafieniem w dni płodne będzie nam chyba ciężko:-(
Może macie dla mnie jakieś rady co do tego??

Poza tym zmieniłam dietę, chodzę na basenik prawie codziennie, od 3 miesięcy biorę kwas foliowy a dzisiaj prócz kwasu kupiłam dodatkowe witaminki.

Myślę i mam nadzieję, że to forum będzie wrzało i będziemy się wspierać w naszych staraniach :happy:

Ale się rozpisałam:laugh2::szok:

reklama
Witaj :-)
Powiem Ci ze najlepszym sposobem jesli nie wiesz jak utrafic dni plodne bedzie mierzenie temperaturki i obserwcja sluzu albo testy owulacyjne i sex co 2 dzien od zakonczonej miesiaczki nie ma szans ze nie trafisz hehe . Ja juz staram sie jak wspomnialam 4 cykl i zaczne chyba mierzyc temperature tylko ja jestem malo systematyczna o tej samej porze dzien w dzien rano przed wstaniem z lozka ;p Ja tez biore kwas foliowy rzucilam palenie itd... he mam nadzieje ze w koncu sie doczekamy bo juz mam dziwne mysli ze cos nie halo jest :( pozdrawiam i powodzonka :D

Witam dziewczyny!!:)
Misia89 myślę, że najlepszym sposobem na trafienie w dni płodne będą codzienne starania:p widzę, że juz nie długo Wasz wielki dzień!!!:) zestresowana? pewnie szczęśliwa jak nigdy:) zazdroszcze:) chciałabym tak wrócić jeszcze raz do tego dnia i przeżyć go jeszcze raz :)

czerna2532 nic się nie przejmuj, wiele razy tutaj czytałąm, że można się zacząć martwić dopiero po roku starań, bo to przecież nie tak łatwo o tego dzidziusia:)
Nigdy się w sumie nie zastanawiałąm ile my się bedziemy musieli starać, tylko, że jeszcze nie zaczęłam łykać nawet kwasu foliowego, nic, ani żadnych badań, a słyszałam, że należy je wykonąć... no i co najgorsze ciężko u mnie z rzuceniem palenia... :/

hej kochane i ja dołącze do was z mężem zaczynamy starania we wrześniu także już nie długo nie mogę się doczekać :) kwas foliowy łykamy z mężem od 3 miesięcy na badania wybieram się w piatek takze myśle że wszystko będzie ok później tylko same przyjemności :)

Witam Cię Paulino :) cieszę się że do nas dołączyłaś:)
a czy jakoś jeszcze się przygotowujecie oprócz tego kwasu foliowego? no i czy Twój mąż również go łyka? do tej pory słyszałam tylko że kobiety go łykają :) a czy ze strony mężczyzny to też ma dobry wpływ na dzidziusia?

reklama
czesc dziewczyny ! Mogę sie dołączyć? Juz piszemy sobie na "kiedy i jakie pierwsze objawy..." ale pomyslalam ze i do was bedze zagladac:)
Staramy sie z mezem drugi cykl ale cos mi mowi ze w tym cyklu nie ma szans, mam objawy typowe na @ i nic a nic nie wskazuje na to, zeby z tego byla fasolka. Ale bedziemy sie starali dalej :) Jak tam sytuacja u was?

Do góry