reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania o pierwsze maleństwo lato 2015

reklama
Misia12 szukaj;) Bylyby jaja jakbysmy sie znaly haha;) Jestesmy w tym samym wieku:)
PanaKotka, jak ja mialam 26 lat to jeszcze nie myslalam o dziecku, wtedy byly jeszcze imprezy, wyjazdy, spotkania ze znajomymi itp. Zaczelo mi sie jak mialam 28 ale wtedy moj teraz juz maz nie chcial jeszcze dziecka bo ciagle cos...wiec nie chcialam nic na sile...a teraz minely dwa lata od tamtego momenu, on tez juz chce na szczescie;)) Gdyby nie to, co sie stalo w kwietniu to teraz bylabym w 7 miesiacu ciazy:(((

Ja jak teraz dostane miesiączkę to znowu w nowym cyklu mam brać femare i pregnyl. Może w końcu łaskawie zaskoczy :p
Nawet testu nie mam co robić bo nie wiem ile ten pregnyl się utrzymuje. Według ulotki do 10 dni. A i tak do małpy mam jeszcze 6 dni gdzieś.

Lui, ja mam pregnyl w domku. Wiem, kiedy mam go sobie zrobić :) Mnie interesuje tylko, aby przynajmniej jeden pęcherzyk miał 18-20mm. Myślę, że mam szansę na to, by we środę tyle miał, jeśli wszystko poszło tak, jak planowałam (sama się z siebie śmieję, jak czytam o planowaniu w moim przypadku). A co, myślisz, że się przeliczę?

Lui co to jest femare? Kurde jak pojde teraz do lekarza to chyba bede u niego siedziala 3 h, ma mi wszystko dokladnie wyjasnic:D Podejrzewam, ze on nic nie mowil, bo za krotko sie staralismy- zaszlam w ciaze w 3cs, potem poronienie no i teraz znowu 1 cs po tym koszmarze, wiec moze na razie nie chce mnie stresowac ale jak slucham was to zaczynam sie niepokoic- dlaczego ja nic nie wiem??;)))

Spoko migduch tez tak miałam, czytałam i czułam się jak laik totalny. Ale mi przeszło bo wiem ze jak o coś spytam to dostane szybko odpowiedz i to dobra. No byłoby śmiesznie bo niby warszawa taka duża a jednak bardzo malutka i można zawsze na kogoś niespodziewanie wpaść.
PanaKotka no ja Ci nie pomogę w tych sprawach bo kompletnie się nie znam trzymam tylko kciuki żebyś miała piękny i odpowiedni pecherzyk.

Migduch, nie denerwuj się! Po prostu szybko Ci z tym wszystkim poszło, jesteś zdrową, płodną kobietką i teraz na pewno szybciutko będziesz w kolejnej ciąży, która będzie książkowa i cholernie nudna, a potem idealnie o czasie urodzisz dorodnego bobasa :D Ty na pewno nie będziesz musiała tego wszystkiego wiedzieć. Na szczęście :)
Poronienia to straszna historia. Strasznie dużo kobiet tego doświadcza niestety. Boli mnie to, ale nic na to nie poradzimy.

Femara to lek na stymulację.

Migduch, femara to jest tak na prawdę jej podawany przy nowotworze sutka, ale jego chyba skutkiem ubocznym jest owulacja :-) Mój lekarz pacjentkom femare przepisuje. Nie upośledza endo, no i bardzo ładny śluz jest przy niej. No i super pęcherzyki rosnął.

reklama
Panakotka a ilu masz dniowe cykle? Ja normalnie owu powinnam mieć w 20 dniu cyklu, a przy stymulacji miałam 2-3 wcześniej.