reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania o pierwsze maleństwo lato 2015

Witam jeszcze raz, dziewczyny, widzę, że się pobudziłyście ;)
Co do mnie to jestem w Wrocławia, mam 29 lat, i za mną są 2 cykle. Akurat kończy mi się okres i przede mną kolejne próby :-) Okres, na który aż tak nie czekam mam 27.08 :sorry:

Ja na razie nic specjalnego nie robiłam, kierowałam się głównie metodą kalendarzykową i objawami, które da się zauważyć :-) Od tego cyklu chcę spróbować testy owulacyjne i żel Conceive plus, który niektórzy chwalą i mówią, że im pomogło.

luska, a robiłaś jakieś badania czy wiesz, że wszystko OK i dziecko po prostu wybiera miesiąc w którym się urodzić? :happy:

reklama
Julka, myślę, że ma jakiś tam wpływ, ale pewnie nie za duży - może 0,1. Codziennie mierzysz temperaturę?

luska, może w tabelce dziewczyn z jednego miasta umieścić obok siebie? Będzie bardziej czytelna :)

Ostatnia edycja:
Ludek witaj :) trzymam kciuki za Ciebie
Julka jednodniowy spadek temperatury można zauważyć przy zagniezdzaniu się zarodka. Kciuki zaciśnięte kochana :)
Lusia mi datę następnej @ wpisz na 27.08

codziennie o tej samej godzinie, ewentualnie 15-20 minut różnicy. mierze też zawsze o 16 popołudniu ale jej nie wprowadzam na wykres tylko zapisuje w notatkach

Hejo:-)
Witaj Ludek:-)
Ja nie mierze o tej samej porze bo nie mam możliwości. Praca na 3 zmiany uniemożliwia mi to, ale staram się mierzyć zawsze po przebudzeniu po co najmniej 3 godzinach snu.

Megi93, dzięki :) Widzę, że będziemy nie czekać na okres w tym samym terminie :laugh2: Mi się nie chce nic mierzyć, choć nie ukrywam, że podoba mi się, że obserwacja temperatury daje dużo informacji bez testów ciążowych i owulacyjnych.

Julka, też trzymam kciuki. Ktoś musi otworzyć listę zaciążonych :)

Witam jeszcze raz, dziewczyny, widzę, że się pobudziłyście ;)
Co do mnie to jestem w Wrocławia, mam 29 lat, i za mną są 2 cykle. Akurat kończy mi się okres i przede mną kolejne próby :-) Okres, na który aż tak nie czekam mam 27.08 :sorry:

Ja na razie nic specjalnego nie robiłam, kierowałam się głównie metodą kalendarzykową i objawami, które da się zauważyć :-) Od tego cyklu chcę spróbować testy owulacyjne i żel Conceive plus, który niektórzy chwalą i mówią, że im pomogło.

luska, a robiłaś jakieś badania czy wiesz, że wszystko OK i dziecko po prostu wybiera miesiąc w którym się urodzić? :happy:

Ide do nowej ginki 10 sierpnia usg wyszlo ok tsh 1.4 wiec mam nadzieje ze nowa ginka zleci mi badania

Julka, myślę, że ma jakiś tam wpływ, ale pewnie nie za duży - może 0,1. Codziennie mierzysz temperaturę?

luska, może w tabelce dziewczyn z jednego miasta umieścić obok siebie? Będzie bardziej czytelna :)

Tabelka ustawiona jest tak bo jest wedlug okresow aby pokolei kazdej z dziewczyn kibicowac latwiej jest wtedy kochana

reklama
To widze ze ja megi i ludek testujemy razem ale bylo by fajnie jakbysmy wszystkie zaciazyly☺ zycze to kazdej z nas tych dwoch upragnionych kresek☺