reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania o pierwsze dziecko

Dziewczyny zapraszamy do wątku Staraczki 2018-2019 tam duzo z Nas stara sie o pierwsze dziecko[emoji5]
Wątek jest od niedawna dopiero[emoji5] takze smialo możecie dołączyć[emoji173]

reklama
Tak to prawda mam 20 lat. Wiem to mało, ale jestem świadoma, że jeśli diagnoza się potwierdzi to z roku na rok może być coraz gorzej i problem z zajściem w ciążę będzie większy.. A ja tak bardzo chciałabym zostać mamą do 25 roku życia.
Tak decyzja była wspólna, mamy warunki i pieniądze na wychowanie dziecka. Nigdy nie byłam typem imprezowiczki więc za tym nie zatęsknie.. Wiele w życiu przeszłam, więc wydaje mi się, że i taka odpowiedzialność nie będzie dla mnie problemem
Moze potwierdz wszystko i wtedy zadecydujcie cioo

Moze potwierdz wszystko i wtedy zadecydujcie cioo

Decyzje podjeliśmy już przed wizytą u innego ginekologa.. Poprzedni mnie zbył tekstem, że "wszystko jest w porządku, a po porodzie przejdzie, tylko jak będzie chciała Pani starać się o dziecko to proszę skonsultować się z lekarzem"
Jeśli nie będziemy mogli czekać, zaczniemy się starać już teraz..

Nowy ginekolog porozmawiał i wysłuchał mnie na poważnie. Zalecił badania.. Dał tabletki antykoncepcyjne na uregulowanie cyklów i kazał przyjść za 3 miesięce.. Także w przyszłym miesiącu czeka mnie wizyta

Oby bylo wszystko okej [emoji1]

Niestety wyniki nie są super , bo prolaktyne mam podwyższoną, co pewnie tłumaczy u mnie brak owulacji. Testosteron też wysoki, ale w granicach normy. Glukoza też podwyższona.
Mam nadzieję, że uda to się szybko zaleczyć. Chociaż wolałabym żeby było tak jak mi życzysz

Niestety wyniki nie są super , bo prolaktyne mam podwyższoną, co pewnie tłumaczy u mnie brak owulacji. Testosteron też wysoki, ale w granicach normy. Glukoza też podwyższona.
Mam nadzieję, że uda to się szybko zaleczyć. Chociaż wolałabym żeby było tak jak mi życzysz
Od owulacji jest progesteron...

reklama
Oo, to nie wiedziałam, w tym wszystkim jestem laikiem.. Dlatego chce mieć kontakt z Wami żeby wiedzieć o co męczyć lekarza..

Trzeba być dobrej myśli. Nie poddawać się frustracji i na pewno Wam się uda :)
Ja od zawsze nie swirowalam pod tym wzgledem...
Ja mam niskiego proga. Wyzsza prolaktyne. Tsh idealne glukoze tez. I narazie stoi w miejscu wszystko

Do góry