Casablanca1234
Fanka BB :)
Dziewczyny. Jaka jest szansa na zajście w ciążę w dni plodne ale nie w Owulacje?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Bardzo duże. Plemnik jest w stanie przeżyć 5 dnia a nawet czasem do 7.Dziewczyny. Jaka jest szansa na zajście w ciążę w dni plodne ale nie w Owulacje?
Bardzo duże. Plemnik jest w stanie przeżyć 5 dnia a nawet czasem do 7.
Wspołżylam z mezem akurat tego jednego dnia. Dwa dni nie mam okresu( wiem ze to moze byc obsuwa)chcialam sie upewnic,stad moje pytanie. Pamiętam, ze pierwsza corke spłodzilismy z męzem w trzecim cyklu dopiero i w dzien owulacji w inne dni plodne sie nie udawalo.....ciekawe jak bedzie tym razem.
W moim przypadku raczej słabe szanse. Nie udało sie, miesiaczka dziś się pojawila.Bardzo duża. Jak sama nazwa wskazuje - są to dni płodne - czyli takie w których jest prawdopodobieństwo zajścia w ciążę.
@Onaija Szacuje się, że jeśli nie ma przeszkód natury zdrowotnej, to prawdopodobieństwo zajścia w ciążę wynosi ok 30%. Także nic się nie martw, a jak nie będzie wychodzić to robić diagnostykę. Czerp przyjemność i nie stresuj się
Badania z krwi zrobione. Cukier w normie, jestem pod opieka diabetologa i endo rowniez. Wszystko ok nawet z tarczyca. Moze jestem juz za stara a tak bardzo chcialabym zeby moja corcia miała rodzenstwo.
2 miesiace temu odstawilam tabletki anty mozliwe ze jeszcze sie cos nie uregulowalo. Moj lekarz twierdzi, ze odczekanie 6 miesięcy po tabletkach to mit. Mowil zeby działać odrazu.Może warto sprawdzić czy masz owulację? Albo zbadać progesteron 7 dni po owu, albo pójść na monitoring cyklu.
Ewentualnie wysłać przyszłego tatę na badanie nasienia, bo to niekoniecznie musi być problem po Twojej stronie.