reklama
Karolina123456
Aktywna w BB
Nunia a mogę zapytać ile masz lat ? jakie suplementy brałaś ?Wszystko będzie dobrze. W życiu tak jest, żejak się czegoś bsrdzo chce to nie tak łatwo. Psychika blokuje.
psychika niestety robi swoje, po odebraniu wyników już czarne scenariusze
Karolina123456
Aktywna w BB
Wydaje mi się , że okej ale nie jestem ekspertem. Ale z tego co widzę nie można zwlekać decyzji o dziecku.Czy AMH 1,7 w wieku 35 lat jest prawidłowe?
Nunia
Fanka BB :)
No ja już 40+. Po odebraniu swojego wyniku pomyślałam, ze jak się uda to będzie cud i trochę chyba odpuściłam.Nunia a mogę zapytać ile masz lat ? jakie suplementy brałaś ?
psychika niestety robi swoje, po odebraniu wyników już czarne scenariusze
Ja brałam pregna start jakieś 4mce, wit D3 i koenzym Q10 forte z apteki według dawkowania, tak jak na opanowaniu.
A mój mąż brał tabletki na poprawę nasienia ale nie pamiętam nazwy. Mogę sprawdzić po pracy.
Ja mam 33 l i amh 0.981 i powiem wam że jak się o tym dowiedziałam to się zalamalam. Byłam w klinice. Powiedzieli że szkoda czasu i czas przystąpić do in vitro.W przypadku amh liczy najbardziej się jakość komórek
Gosia903488
Też miałam takie przy 33 l (bo ten sam rocznik, zgaduję po nicku). Ale nie zgodzę się z tym, że tylko in vitro, chyba że są poronienia w wywiadzie. Bo to świadczy już o gorszej jakości komórek. Ja po 2 klinikach, 3 poronieniach zaszłam w 5ta naturalną ciążę. Ale i ja i mąż wyluzowaliśmy + suplementy/zioła. No i najważniejsze - trafiło się dobre rozdanie czytaj ten zarodek. Nam dr powiedział tak : in vitro jeśli nie chcemy czekać i ronić więcej. Jeśli nie, to po prostu musimy czekać aż będzie mocny zarodek a to może trwać, no i po drodze może być więcej strat.Ja mam 33 l i amh 0.981 i powiem wam że jak się o tym dowiedziałam to się zalamalam. Byłam w klinice. Powiedzieli że szkoda czasu i czas przystąpić do in vitro.
Chyba że u męża jest też kiepsko?
Właśnie u niego jest super. U mnie nie było poronien, staramy się od 6 mscy. Ale nie dawało mi to spokoju czemu nic i zrobiliśmy sobie badania i to amh kiepskie. Mi od razu powiedzial lekarz in vitro szkoda czasu czekacTeż miałam takie przy 33 l (bo ten sam rocznik, zgaduję po nicku). Ale nie zgodzę się z tym, że tylko in vitro, chyba że są poronienia w wywiadzie. Bo to świadczy już o gorszej jakości komórek. Ja po 2 klinikach, 3 poronieniach zaszłam w 5ta naturalną ciążę. Ale i ja i mąż wyluzowaliśmy + suplementy/zioła. No i najważniejsze - trafiło się dobre rozdanie czytaj ten zarodek. Nam dr powiedział tak : in vitro jeśli nie chcemy czekać i ronić więcej. Jeśli nie, to po prostu musimy czekać aż będzie mocny zarodek a to może trwać, no i po drodze może być więcej strat.
Chyba że u męża jest też kiepsko?
Nunia
Osobiście uważam, zaznaczam że nie jestem lekarzem, że starania 6mcy to nie jest długo. Czasem mam odczucie, że niestety medycy też patrzą ns kasę i proponują od razu in vitro. Warto najpierw inne metody np monitoring cyklu .
Właśnie u niego jest super. U mnie nie było poronien, staramy się od 6 mscy. Ale nie dawało mi to spokoju czemu nic i zrobiliśmy sobie badania i to amh kiepskie. Mi od razu powiedzial lekarz in vitro szkoda czasu czekac
reklama
Karolina123456
Aktywna w BB
Hej byłam wczoraj u gina... zlecił powtórzenie AMH ponieważ to jest stosunkowo nowe badanie i bardzo często są mylne szczególnie ze reszta badań jest wzorowa. Robimy monitoring owulacji + zlecił badanie wit. D3 + lek/suplement MIOVELIA.Osobiście uważam, zaznaczam że nie jestem lekarzem, że starania 6mcy to nie jest długo. Czasem mam odczucie, że niestety medycy też patrzą ns kasę i proponują od razu in vitro. Warto najpierw inne metody np monitoring cyklu .