reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania o bobasa a niskie AMH

Karolina123456

Aktywna w BB
Cześć dziewczyny,

przychodzę do was dość podłamana po badaniach AMH 0,5.... wiek. 26 lat. Nigdy żadnych chorób, cyst, problemów ze zdrowiem.
czy któraś miła taki problem ? Jak wyglądało leczenie, kolejne próby ? Czy w ogóle jest jakaś szansa ?

reklama
Cześć dziewczyny,

przychodzę do was dość podłamana po badaniach AMH 0,5.... wiek. 26 lat. Nigdy żadnych chorób, cyst, problemów ze zdrowiem.
czy któraś miła taki problem ? Jak wyglądało leczenie, kolejne próby ? Czy w ogóle jest jakaś szansa ?
U mnie amh 0,9 wiek 28 lat. O amh dowiedziałam się na początku grudnia, cykle regularne, inne hormony ok. Aktualnie pierwszy cykl na aromku, w następnym planujemy inseminację.

U mnie amh 0,9 wiek 28 lat. O amh dowiedziałam się na początku grudnia, cykle regularne, inne hormony ok. Aktualnie pierwszy cykl na aromku, w następnym planujemy inseminację.
Masakra, człowiek zdrowy i takie jaja. Jeszcze jak się człowiek naczyta to głowa pęka :p powiedz mi co Ci lekarz powiedział? Jutro idę do gina mimo, ze nie mam badań partnera ale wole mieć głowę spokojną niż czekać 2 tyg na wizyte.

Masakra, człowiek zdrowy i takie jaja. Jeszcze jak się człowiek naczyta to głowa pęka [emoji14] powiedz mi co Ci lekarz powiedział? Jutro idę do gina mimo, ze nie mam badań partnera ale wole mieć głowę spokojną niż czekać 2 tyg na wizyte.
Lekarka powiedziała że tragedii nie ma ale trzeba przyspieszyć działania. Powiedziała mi też że przy niższym AMH kobiety zachodzą naturalnie więc żeby się nie załamywać [emoji846]

Wg mnie wiek Was bardzo ratuje, bo pomimo małej liczby jajeczek, jakość komórek w tym wieku powinna być dużo lepsza niż u kobiety, która fizjologicznie ma takie AMH po 40stce. Możesz spróbować suplementów na poprawę jakości komórek DHEA, DHA, koenzym Q10, witamina D i E. Tylko wszystko dobrej jakości, nie z drogerii. I ewentualnie iść po wsparcie do lekarza trochę wcześniej niż po roku starań, gdyby się nie udawało (czego nie życzę). Warto też może monitorować cykle? Generalnie w rezerwie jajnikowej chodzi bardziej o jakość komórek niż o ich ilość, bo jeżeli masz w jajniki 2 komórki jajowe zamiast 10, to organizm i tak zawsze wybiera 1, ale jest większe prawdopodobieństwo z wiekiem, że ta wybraną będzie i tak kiepskiej jakości. U Was ta jakość powinna być i co miesiąc owulacje, bo to jeszcze nie czas na cykle bezowulacyjne.

reklama
Wg mnie wiek Was bardzo ratuje, bo pomimo małej liczby jajeczek, jakość komórek w tym wieku powinna być dużo lepsza niż u kobiety, która fizjologicznie ma takie AMH po 40stce. Możesz spróbować suplementów na poprawę jakości komórek DHEA, DHA, koenzym Q10, witamina D i E. Tylko wszystko dobrej jakości, nie z drogerii. I ewentualnie iść po wsparcie do lekarza trochę wcześniej niż po roku starań, gdyby się nie udawało (czego nie życzę). Warto też może monitorować cykle? Generalnie w rezerwie jajnikowej chodzi bardziej o jakość komórek niż o ich ilość, bo jeżeli masz w jajniki 2 komórki jajowe zamiast 10, to organizm i tak zawsze wybiera 1, ale jest większe prawdopodobieństwo z wiekiem, że ta wybraną będzie i tak kiepskiej jakości. U Was ta jakość powinna być i co miesiąc owulacje, bo to jeszcze nie czas na cykle bezowulacyjne.
Bardzo Ci dziękuje za odpowiedź staramy się już 9 msc , suplementuje się. Po odebranych wynikach nogi mi się ugięły. Wizyta u ginekologa jutro zobaczymy...

Do góry