reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania i wsparcie po ciazy biochemicznej

A w jaki sposob wyznaczacie owulacje, jakies objawy macie czy testy? Ja w tym miesiacu kupilam ten test ze sliny afrodyta ale chyba nie umiem go uzywac, bo caly czas pokazuje mi takie same objawy. Po tym biochemie w q8 dniu cyklu na tescie paskowym owulacyjnym wyszly mi 2 dosc mocne kreski dlarego w tamtym dniu wspolzylam. Ale czy ta owulacja byla to nie wien, rzeczywiscie kluly mnie wtedy jajniki ale tak poza tym to libido chyba przez caly miesiac mialam praktycznie zerowe..

reklama
A w jaki sposob wyznaczacie owulacje, jakies objawy macie czy testy? Ja w tym miesiacu kupilam ten test ze sliny afrodyta ale chyba nie umiem go uzywac, bo caly czas pokazuje mi takie same objawy. Po tym biochemie w q8 dniu cyklu na tescie paskowym owulacyjnym wyszly mi 2 dosc mocne kreski dlarego w tamtym dniu wspolzylam. Ale czy ta owulacja byla to nie wien, rzeczywiscie kluly mnie wtedy jajniki ale tak poza tym to libido chyba przez caly miesiac mialam praktycznie zerowe..
Mi w tym miesiącu udało się potwierdzić owu domowym sposobem. Mierze temperaturę i robiłam testy owu od 8dc aż do 15dc 14dc wyszedł mi pozytyw a skok temp miałam 16-17dc i dalej szybuje w górę dzisiaj 36.93

Dziewczyby wiem ze glupie pytanie, ale o co chodzi z tym mierzeniem temperatry?
Ja mierze temperaturę w pochwie od pierwszego dnia po miesiączce przez cały cykl dziennie o tej samej godzinie przed wstaniem z łóżka. I ona potwierdza czy owu była czy nie choć nie w każdym przypadku bo jak jesteś chora czy coś to będzie zafałszowana temperatura. A na temperaturę wpływa bardzo dużo czynników.

Wstawię ci mój wykres. 14dc spadła mi temperatura a od 15dc idzie z dnia na dzień wyżej. I 14dc też test owu pozytyw o 19.00
Screenshot_20200918_092424_org.iggymedia.periodtracker.jpeg

Ja mierze temperaturę w pochwie od pierwszego dnia po miesiączce przez cały cykl dziennie o tej samej godzinie przed wstaniem z łóżka. I ona potwierdza czy owu była czy nie choć nie w każdym przypadku bo jak jesteś chora czy coś to będzie zafałszowana temperatura. A na temperaturę wpływa bardzo dużo czynników.

Wstawię ci mój wykres. 14dc spadła mi temperatura a od 15dc idzie z dnia na dzień wyżej. I 14dc też test owu pozytyw o 19.00Zobacz załącznik 1177664
woow... tez musze zaczqc to robic... wiec gdy temperatura jest najwyzsza to najlepiej wspolzyc?

Dziewczyny, czy w kolejnym cyklu po stracie w okolicach owulacji zauważyłyście zwiększone uplawy? Jest to zdecydowanie większa ilość niż zazwyczaj. Infekcje wykluczam, świąd czy pieczenie nie występuje.

reklama