reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staramy się i nic-Co ja mam zrobić?

reklama
Dość długi masz ten cykl. A wcześniejsze cykle ile zwykle trwały? Może problem w tym, że są nieregularne i ciężko ci wyznaczyć dni płodne. Wiem, że Inofem z mio-inozytolem polecany jest w celu regulacji cyklu i pobudzenia owulacji. Może warto dopytać ginekologa na najbliższej wizycie.

Będzie dobrze. Dzisiejsza medycyna jest tak daleko posunięta, że daje naprawdę wiele opcji i sposobów leczenia niepłodności.

Jesteś młodziutka ale skoro masz nieregularne cykle to może badania pos kątem pcos? Ja sie nie spodziewałam a jednak teraz po 30 okazalo sie ze to mam.... nigdy nie podejrzewałam z reszta bo mialam regularne miesiączki az do ostatniego grudnia. Badania hormonalne tylko to potwierdzily. Oczywiście nie znaczy to ze problem musi dotyczyc Ciebie czego Ci życzę. Ja poszlam z wynikami do doktora o od razu po tej wizycie okazuje sie ze jestem w ciazy. Nie wiem jak bedzie i bardzo sie boję ale to juz krok do przodu. Teraz tylko modle sie zeby sie ciaza utrzymala a dziecko bylo zdrowe. Dodam ze w pierwsza ciaze zaszlam z zaskoczenia od razu ale mialam tylko 19 lat, teraz prawie 32.

A co do mnie to nie wiem co pomoglo. Jak odebralam wyniki ktore wskazywaly na pcos to zaczelam pic inofolic- o ktorym czytalam w internecie, dodatkowo dostalam zastrzyk ovitrelle na pekanie pecherzyka. Zastrzyk troche w ciemno ale cos zadzialalo.... no o do tego wszystkiego na pewno przyłożył sie Ten na gorze ☺

A ja Ci polecam stosowanie npr - obserwować śluz i mierzyć temp. Będziesz wiedzieć kiedy owulacja jest i wtedy _na spokojnie_ można działać.

reklama
Hej dziewczyny i mnie starania trwały 4 lata było ciężko od kwietnia brałam dupka w sierpniu odstawiłam brak miesiączki potem wywolalismy w październiku i odrazu zalatwilismy monitoring brałam kwas foliowy i piłam symfic 6 listopada ostatni wizyta owulacja i..... sugestie żeby mąż się zbadał pierwszy raz nie obwinialam siebie tylko jego i żyłam ty 11 dni i zrobiłam test i zobaczyłam drugą kreskę płakałam dwa dni jestem jak w śnie

3jgxskjoovkwkde5.png

Do góry