reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki ze stażem ponad rok

Hej! To i ja dołączę :))) mnie to pewnie kojarzycie z wszystkich 3 tematów :p mi leci 15 cs ;-) staramy sie od pazdziernika 2017 i jeszcze nie wiadomo co jest przyczyną naszych problemow. Mąż wszystko w normie. U mnie w tym cyklu monitoring, zmienilam gin-poprzednia nie umiala nam zbytnio pomoc-, nowy lekarz stwierdzil ze wszystko idealnie, co prawda mam 2 polipy i okaze sie potem czy czasem one nie przeszkadzają ; ja taka optymistyczna jak moj nowy gin nie jestem bo w koncu 14 cykli za mna i nic ...
Jak sie nie uda to w następnym cyklu znow monitoring jajnika nr 2. A potem pewnie drożność...

reklama
Cześć. Chciałabym się dołączyć. Może jeszcze nie pasuję do wątku, ale chcę się tutaj zapisać.
Historia:
styczeń 2018 r. - zajście w ciążę za pierwszym razem! :-) wow, super
kwiecień 2018 r. - poronienie, ciąża obumarła
maj 2018 r. - grudzień 2018 r. - za nic na świecie nie mogę zajść. Nie wiem dlaczego wtedy zaszłam od razu, a teraz nie mogę.
Powoli mam dość.

Hej. Niestety temat niepłodności dotyka coraz większej liczby osób i coraz więcej kobiet szuka pomocy. Czasem warto poudzielać się na forach, gdzie dochodzą nowe osoby i pytają, bo nie zapominajmy, że my kiedyś też same zadawałyśmy te pytania :) Fajnie dzielić się wiedzą i doświadczeniami.
Życzę Ci z całego serca, by Wam się udało. U nas najprawdopodobniej był problem męskiej niepłodności, mąż miał 2% prawidłowych plemników. Dość szybko zdecydowaliśmy się na zapłodnienie ICSI. Wcześniej mieliśmy jedną próbę inseminacji, nieudaną.
Powodzenia!

Rozumiem ze szczęśliwa mama już ? :) masz racja w 100% ale myśle ze tez fajnie jak grono dziewczyn jest troszkę zawężone podobnymi sytuacjami bo mamy możliwości jeszcze bardziej się wspierać :) dziękuje ślicznie za dobre słowa ! [emoji8]

Cześć. Chciałabym się dołączyć. Może jeszcze nie pasuję do wątku, ale chcę się tutaj zapisać.
Historia:
maj 2018 r. - grudzień 2018 r. - za nic na świecie nie mogę zajść. Nie wiem dlaczego wtedy zaszłam od razu, a teraz nie mogę.
Powoli mam dość.
Przykro mi ze stracilas dzidzie :-( i wierze ze masz dosc bo ja czasami juz tez.. walnela bym "to wszystko w kąt" i przestała myśleć w każdym cyklu o temp., owu, objawach i @...

Hej! To i ja dołączę :))) mnie to pewnie kojarzycie z wszystkich 3 tematów :p mi leci 15 cs ;-) staramy sie od pazdziernika 2017 i jeszcze nie wiadomo co jest przyczyną naszych problemow. Mąż wszystko w normie. U mnie w tym cyklu monitoring, zmienilam gin-poprzednia nie umiala nam zbytnio pomoc-, nowy lekarz stwierdzil ze wszystko idealnie, co prawda mam 2 polipy i okaze sie potem czy czasem one nie przeszkadzają ; ja taka optymistyczna jak moj nowy gin nie jestem bo w koncu 14 cykli za mna i nic ...
Jak sie nie uda to w następnym cyklu znow monitoring jajnika nr 2. A potem pewnie drożność...

Pewnie ze Cię kojarzę :) to trzymam kciuki A kolejny jajniczek a może nie będzie już konieczności :p bądźmy dobrej myśli, a jak coś to miałam robiona drożność jak byś miła pytania :)

Historia:
Powoli mam dość.

Hey witam [emoji8] rzeczywiście nie ciekawa sytuacja.... a wiadomo czemu pierwsza ciąża obumarł ? Współczuje bardzo !! Trzymam kciuki za kolejna szczesliwa ciąża [emoji813]️

Przykro mi ze stracilas dzidzie :-( i wierze ze masz dosc bo ja czasami juz tez.. walnela bym "to wszystko w kąt" i przestała myśleć w każdym cyklu o temp., owu, objawach i @...

Tez miałam tak nie raz... w sumie temp mierze raptem drugi miesiąc no ale lekarza kazał do stymulacji wiec muszę wyjścia nie ma. Tabletki biorą trzy razy dziennie wiec tez nie mogę tego walnąc w kat :/ a nie raz mam ochotę po prostu przestać nie myśle o tym. Rozumiem Cię doskonale

reklama
Tez miałam tak nie raz... w sumie temp mierze raptem drugi miesiąc no ale lekarza kazał do stymulacji wiec muszę wyjścia nie ma. Tabletki biorą trzy razy dziennie wiec tez nie mogę tego walnąc w kat :/ a nie raz mam ochotę po prostu przestać nie myśle o tym. Rozumiem Cię doskonale
Żeby właśnie tak szlo o tym nie myśleć... ;-) pozostaje tylko nadzieja że i my doczekamy się bycia mamą. A po takim czasie docenimy to mega na pewno:-D

Do góry